El lloc adequat per als franquistes és la presó

"Segons les lleis alemanyes, qualsevol membre de les SS que hagués servit en un camp de concentració ha de ser, necessàriament, culpable del genocidi"

Aquesta setmana ha mort, als 95 anys, Reinhold Hannig, un obscur sergent de les SS que va estar destinat al camp de concentració d'Auschwitz. Hannig tenia 19 anys quan va decidir allistar-se a les tropes especials d'Adolf Hitler i, de fet, no consta cap acció individual d'aquest antic SS, ni se'l ha responsabilitzat mai, concretament, d'un o altre assassinat. Però això no va impedir que Reinhold Hannig fos condemnat, l'any passat, a cinc anys de presó com a criminal nazi.

 

Hannig, com John Demjanjuk o Oskar Gröning -dos nonagenaris que també han estat portats davant dels tribunals últimament- va ser condemnat perquè, per petita que fos la seva capacitat de decisió, va formar part del que els jutges han considerat "una maquinària assassina". Segons les lleis alemanyes, qualsevol membre de les SS que hagués servit en un camp de concentració ha de ser, necessàriament, culpable del genocidi. El propi Hannig ho va reconèixer, en ser condemnat, quan va dir que lamentava profundament "haver format part d'una organització criminal que va ser responsable de la mort d'incomptables persones" i va demanar perdó pel que havia fet.

 

El règim de Hitler va acabar el 1945. El del seu aliat Francisco Franco va continuar trenta anys més. La República Catalana ha de legislar, immediatament, en el mateix sentit que Alemanya, amb idèntic grau de compromís. La democràcia ha de ser exigent, sempre i a tot arreu.

 
Comentaris
Spacemen3
Ben dit.
Narcís ( ací, a aquest fumut, forçat i sanguinari estat que no val cinc cèntims .. quan ha tingut un Nuremberg? quan ha perseguit criminals assassins o/i torturadors? quan qui mana ha condemnat tanta sang vessada? quan ha permès ser la nació catalana/ PPCC, allò què és .. catalana?)
Només Déu sap els crims que hi hagueren en aquell cop d'estat made in països endarrerits o no verament democràtics i civilitzats, com passa a país veí botxí mantingut amb nostres diners, mantingut amb nostres llocs de treball àdhuc amb nostra iniciativa política ( mateixos politicastres o fatxets que manen autonomies gens autonòmiques o mendicants pels segles dels segles reconeixen haver-hi avançat com mai a sa història i així ens ho agraeixen/ valoren i .. ni esmenten !)!
Ramon
Mentre el procés sobiranista va estar anant per bon camí, ni déu, però és que absolutament ni déu en cap de les concentracions, va fer ni el més mínim esment al franquisme.
1410
La CE ha allargat 39 anys més la ignomínia franquista, amb el vist-i-plau dels que la van votar, entre els que no m'hi compto i llavors m'era igual que els ultra també votessin no, aquest era l'engany. Fastic contra Catalunya i contra la democràcia.
Pau Claris
Dispensa Ramon, pots explicar la idea que has dit? Mercès.
RHC
@Ramon, vols dir que en Salvador va per mal camí? Noi no ser si ets un troll CNI o un fatxa per l'indepèndecia, si es així deu ser dels pocs que ho son. La futura República Catalana te el deure i l'obligació de comdenar tots els crims comessos per qualsevol régim autoritari, Si volem ser lliures col·lectivament tb ho hem de ser invidualment. El fascime no hi cap a casa nostra, mai serà ni oblidat ni perdonat. Els criminals siguin d' on siguin, han de ser jutjats i pagar els seus crims.
Roc SM
L'honor dels franquistes: Tres exercits foranis més, el 90% de l'exercit espanyol ben armats i amb cobertura internacional per massacrar el poble desarmat i aillat. El seu premi Catalunya i 100 anys de poder, pels castellans. Ifni i el Sahara pels marroquís, ( de moment) Aliments, mineria i soldats pels alemanys . Italia es quedava Balears i el País valencià. Si aquests no haguessin perdut la guerra, encara els hi estariem pagant Els franquistes encara hi son per la nova traició anglesa
El
El que passa és que al Ramon li agrada la ideologia de fons del franquisme, només li molesta l'espanyolisme. Voldria un "franquisme a la catalana", amb camps de concentració pels desafectes. Per sort la majoria d'indepes no som així.
Churchill
D'acord. Però cal recordar que el país del costat és franquista, és un país mitjà relativament poderós, que en els darrers segles sempre ens han derrotat. Començarem de zero sense exèrcit, havent de negociar moltes coses amb molta gent, i més ens convindrà la real politik que linxaments i enervar veïns. Quan passats els anys ja poguem defensar la nostra sobirania sigui com Dinamarca o com Gibraltar, em temo que això del franquisme quedarà una mica lluny i tindrem altres prioritats.
C.
Recordo que a petició d'un jutge espanyol Anglaterra va detenir Pinochet quan feia un tractament mèdic a Londres. Finalment se'n va poder tornar cap a Xile. ¿Catalunya independent ha de ser purista i enemistar-se amb tot Déu --motius sempre n'hi ha--, o ser pràctics i mirar el nostre interès? UK per a mi és el model. Prou fleumos, prou lliris.
abner
@Churchill: serem el seu nou Gibraltar, el model de defensa ha de ser el d'Israel, dissuasori i contundent.
Ramon
Constato un fet, Pau Claris. I els fets no es discuteixen. Simplement es descriuen. Quan Espanya encara no havia pogut moure fitxa en cap sentit de contraprogramar-nos, ningú, absolutament ningú va cantar mai ni gall ni gallina en cap de les concentracions en relació amb feixismes, ni franquismes, ni dretes o esquerres (això darrer entre d'altres raons perquè aquell 2010 estava absolutament tot governat pels sociates). Que potser no hi estàs d'acord, que va ser així?
Ramon
Algun microorganisme més amunt fa la pueril deducció que si dic que no hauríem de canviar l'adéu a Espanya per una lluita contra "el franquisme" és perquè a mi m'agradava el franquisme. Òbviament no cal rebaixar-se a polemitzar llufes així. Entenc, Pau Claris, que comprar ara tot això del franquisme, tot això de "la República" (implícitament aquella) i del "règim del 78", és picar l'ham de la contraprogramació pudent amb la que Espanya espera vèncer el procés sobiranista.
Ramon
Que és cagar-la i molt, vaja. Que és cagar-la d'idèntica manera que portem cagant-la des de com a mínim 1931. Amb el doble agreujant que, ara, la independència és factible i que per culpa de la colonització les esquerres espanyoles no només presenten aquí sengles sucursals sinó que acostumen a guanyar eleccions. Qui pot impedir la llibertat de la nostra pàtria no és el PP, ja no diguem "el franquisme", sinó Podem.
Ramon
Per acabar, Pau Claris, pensa per un moment en què quedaria la nostra lluita si hem comprat la xerrameca pudent de les televisions (secundada pels grups Zeta i Godó) i prospera la moció de censura contra Rajoy. Que aquest és el pla. No n'hauríem ni de parlar, dels horrors dels anys 30 del segle passat. I menys encara per prendre'n part espanyola, com fa ERC. Hauríem de parlar dels propers anys 30. De com imaginem la Catalunya lliure.
caesar
los crímenes de " Lesa Humanidad" NO , repito, NO prescriben NUNCA. y aunque los culpables tengan la edad que tengan, cumplen sus condenas hasta el último día de su vida en prisión. si un país de la CE (Reino de España ) se niega a entregar a la justicia a sus criminales, a petición de la República Catalana, entre otros, este país (Reino de España), es expulsado de la CE de inmediato., además de su aislamiento internacional como refugio de asesinos.
Ramon
Li dèiem adéu a Espanya i volíem ser un nou país d'Europa... i de cop i volta resulta que ens trobem encaparrats a revertir el resultat de la guerra del 36 en favor d'una esquerra espanyola que era i és tan impresentable i anticatalana com la dreta espanyola i de passada també volem fer ara la ruptura democràtica que no va ser possible en morir Franco. Però això no és casual. Això passa perquè som imbècils però també perquè ja era el pla. Ara sí, siau, Pau Claris.
Com
Com si no poguéssim anar tirant i al mateix temps condemnar el règim que tan mal ens va fer. Quan es necessiten tants comentaris per intentar justificar-se és que no anem bé. El pobre sabatot, idiota fins al final...
Fix
Fixeu-vos que la rata pudenta d'en Ramon parla dels horrors dels anys 30 i no parla del franquisme. Per a ell l'horror era la república espanyola i Franco va fer bé de voler destruïr-la. Ja li agrada Franco, el problema és que era espanyolista, i això ja no li agrada. Vol un franquisme a la catalana. Personalment el que vulguin fer a Espanya en el futur ja no m'interessa, nosaltres marxem. Però si abans de marxar ajudem a destruir almenys la impunitat dels franquistes, millor.
Inadaptado
Vaya! El sr Cot nos viene hoy aquí a reescribir la historia y a decirnos que Franco es igual que Hitler, y gaseó a 6 millones de personas. En el caso del tío Paco, eran catalanes no? Este artículo, como todos los que escribe este individuo, es basura periodística. Deja de frivolizar con la historia. Que tu ridículo da vergüenza ajena.
Marron
Algun bacteri protofeixista parla de "canviar l'adéu a Espanya per una lluita contra el franquisme". Alguns microorganisme unicel.lulars no saben que els éssers més evolucionats poden fer més d'una cosa alhora. Per exemple NO canviar una cosa per una altra, sinó fer una cosa i A MÉS fer l'altra. Per exemple dir adéu a Espanya i, a la vegada, lluitar contra els hereus del franquisme. Seria bo que l'última cosa que fem els catalans abans de marxar del congreso fos ajudar a acabar amb la impunitat.
Inadaptado
Franco ha sido el mejor español que ha existido, y nos regaló la época de máximo esplendor de España. Evidentemente tuvo que hacer limpieza, fuera la gente que se lo merecía. ¡Arriba España! ¡Viva el fascismo! ¡Viva la muerte!
Pepo
Llàstima que no hi serem a temps, perquè la major part dels assassins seran sota terra.

envia el comentari