‘Lo correcto’ per a un català

"'Lo correcto’ és no tocar el que no sona a un règim monàrquic corrupte, sinó intentar aprofitar-se’n al màxim. Vaja, com han fet els bascos exemplars. La Puta i la Ramoneta"

Els ha costat, però hi ha indicis que per fi ho han entès. Després de cinc anys de vies catalanes, de V, de samarretes de tots els colors, de paradetes els dissabtes al matí i d’aplaudiments a les portes del TSJC, a Madrid descobreixen aquests dies que posar les urnes per exercir el dret a decidir no és un deliri d’Artur Mas i de Convergència. Ni tampoc el fruit de la manipulació sobre la consciència dels catalans amb una TV3 controlada per les elits corruptes que s’embolcallen en l’estelada per, a través del Telenotícies, enganyar les tietes que fins fa quatre dies pensaven que Duran Lleida era l’home d’ordre que Catalunya necessitava perquè el cove fos ben ple de peix. Desgraciadament per a ells. Perquè derrotar unes desenes de polítics és molt més fàcil que derrotar més de dos milions de persones que no tenen res a perdre.

 

 

A Moncloa comencen a entendre que, encara que a la depuració judicial franquista del 9N hi sumin les inhabilitacions Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa, els 72 diputats independentistes, els consellers i fins i tot els empleats de la fàbrica d’urnes, no aturaran res. Tampoc se’n sortiran amb les amenaces que descriu dia sí dia també un diari madrileny en fallida econòmica i periodística, sostingut pel poder financer espanyol. Perquè ara sí, visualitzen que el procés va néixer al carrer i no als despatxos, de manera que la seva principal força és la gent. Gent de tota mena i condició, que en molt poc temps ha perdut qualsevol espurna de por al llenguatge dictatorial de l’Estat i als pamflets de la brunete mediàtica que han servit per blindar el règim del 78 durant quatre dècades també a Catalunya. I sobretot, és gent que no permetrà que els representants, escollits democràticament a les urnes amb un compromís molt clar, canviïn de rumb per por o per interessos electoralistes. A Catalunya, com a Madrid, també es juga al tot o res. I tot plegat, assumint els costos que pugui tenir, en tots els sentits, exercir la sobirania.

 

 

Doncs bé, tot això es resumeix en la idea del ministre portaveu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo d’aquest divendres, que va assegurar que "el govern espanyol es dirigeix a la societat catalana", que és a qui vol explicar què "lo que es correcto”. ‘Lo correcto’ és el règim del 78, la violència amb què es fa fer la Transició, l’empeltament del franquisme en la falsa nova justícia, la repressió, la no separació de poders, la putrefacció de la monarquia, la Constitució que blinda un règim corrupte fet a mida per al sosteniment de les elits polítiques i econòmiques.

 

 

I malgrat que no passen unes hores sense que arribi algun exabrupte de Madrid, l’Estat dóna per perduda la guerra amb el Govern i el Parlament català. Com va fer a les portes del 9N, assumeix la fallida constitucional que viurà un altre diumenge. El règim clar que hi haurà urnes, altrament, el poder espanyol, que inclou el PSOE, no es passaria el dia dient que impedirà el referèndum. I així serà si no és que hi ha un miracle i la seva estratègia propagandística qualla al carrer català... És a dir, que el gruix dels catalans entenguin d’una punyetera vegada que ‘lo correcto’, allò que han de demanar als seus líders, és no tocar el que no sona a un règim monàrquic corrupte, sinó intentar aprofitar-se’n al màxim. Vaja, com han fet els bascos exemplars. La Puta i la Ramoneta. 
Comentaris
Espectador
Article que posa el dit a la nafra .Madrid ha perdut la guerra sense cap dubte .
És l'hora de l'emancipació nacional i social
L'estat espanyol ha quedat nu davant la majoria del poble català i desemmascarat davant els demòcrates del món. Ja no hi ha cap motiu per restar-hi al seu si. Els catalans majoritàriament ja no compartim projecte amb l'estat espanyol, el nostre projecte és un altre i ningú no ens podrà forçar a compartir un projecte aliè, endarrerit i que ens sotmet i anorrea: ja no el volem, en tenim un altre molt més avançat, democràtic i socialment just, un projecte engrescador: la República catalana!
Arizona
Gràcies per l'empemta sra. Aguilera, però [email protected] hem d'estar disposats a assumir riscos i responsabilitats. Hi haura moments tensos. És clar q més tensa que no és ara la pervivència de Catalunya a l'estat espanyol, no ho serà
Risc de pobresa
L'article diu: "més de dos milions de persones que no tenen res a perdre". I l'Idescat diu: L'indicador relatiu al risc de pobresa a Catalunya ha augmentat dues dècimes el 2016 fins a situar-se en un 19,2% (aprox 1,5 milions). Segur que el secessionisme no té res a perdre?. Com a mínim uns 500.000 que no estan en risc de pobresa poden perdre part del que tenen i mes.
Ara i aquí
La cosa més clara es que si aconseguim la llibertat i ja hi som a tocar, ho podem passar millor o pitjor, dependria de si fem les coses be o malament, si no marxem de les espanyes es ben segur que el poble català depereixi i ni ben estar ni osties, esclaus per sempre més de una banda de corruptes.
Eusebi
Excel·lent article de agit-pro per acusar els bascos de botiflers, això si, a través de la monarquia...els espanyols.... i nosaltres com sempre som els millors i visca el Barça. No fem res malament, nosaltres que fem aeroports sense avions (Alguaire) i els que tenien avions els enfonsem (Girona) .... som collonuts, nosaltres que mes a mes incrementem l'index de pobresa, som els millors. Nosaltres que fem mes internacional el procés, es passem pel forro a la UE i la Comissió de Venècia.
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. ni saben què és democràcia, ni saben què és política, ni saben què és honor .. només saben de vividors uns i d'ignorants o beneits altres .. àdhuc, potser, de maldat, ambdós .. llàstima els honrats i honestos que hi hagin que també els han de suportar/ aguantar/ sofrir!)
Quants diners d'origen català porta enduent-se'n espanya del 78 ençà ( i per no retrotraure'm a segles!)? Quantes mentides porten dient de nostra història i civilització ( mateix primer tren o Mataró - Barcelona titllant-lo de ' RENFE '!) ? Quantes iniciatives de modernitat econòmica i política respostes amb desagraïment i escopinades i pixades duem suportades? Quantes . . . . . .? PD: quant més hi hem fet per aquest estat, més maltractats i odiats!; quant més raonables/ humans, més macarrons!
Eusebiu!
Posa un anunci als mitjans amb el teu careto i potser per fi apareixerà ton pare...
Joan Saperas @ Risc de pobresa
Dius " L'indicador relatiu al risc de pobresa a Catalunya ha augmentat dues dècimes el 2016 fins a situar-se en un 19,2% (aprox 1,5 milions). Segur que el secessionisme no té res a perdre?" Et sona la llei sobre la "pobresa energètica" que ha tombat el tribunal constitucional, no per ser dolenta, sinó per no tenir competències? . No et recordo cap comentari en aquest cas!!!, com dius tu el secessionisme no te res a perdre!!!! Amic Risc, en aquest cas poquetes lliçons ens heu de donar!!!
Joan Saperas @ Eusebi
Si Eusebi tenim tot el dret a criticar els bascos, saps es allò del qui paga mana, no tinguis dubte, sense Catalunya els bascos els tocaria pagar. I si, totes les decisions d'un govern tenen el risc de no ser encertades, et passo unes dades d'aeroports que facilita AENA per que vegis el sense sentit de decisions de governs. Viatgers Lleida Alguaire 34 500 Badajoz 32.970 Logroño 17.375 Salamanca 15.526 Còrdoba 7.3097 Burgos 4.685. Aquesta reflexió no es el i tu més, son decisions errades
@ Joan Saperas
Joan Saperas mentider manipulador. Llegeix-te els textos legals i aprèn alguna cosa. Ley 24/2015, de 29 de julio, de medidas urgentes para afrontar la emergencia en el ámbito de la vivienda y la pobreza energética. Referencia: BOE-A-2015-9725; última actualització 01-10-2016. El mateix text et dirà que està anul·lat i què no i per què.

envia el comentari