Urnes i funeraris

"A Madrid uns quants dirigents polítics feien de funeraris que ja s’emportaven el procés en un taüt"

El govern espanyol està canviant -ràpidament- d’actitud. Fins fa ben poc, la majoria de reaccions que venien del govern espanyol -i fins i tot dels principals partits polítics de l’Estat- anaven en una mateixa direcció: el referèndum no es farà, no hi haurà urnes i el procés morirà sol, sense que l’executiu de Mariano Rajoy s’hagi d’embrutar les mans. A Madrid uns quants dirigents polítics feien de funeraris que ja s’emportaven el procés en un taüt. I tan feliços.

 

Un posicionament tan ingenu com poc realista. I fins i tot de curt recorregut. Perquè a hores d’ara l’actitud ja és una altra. Ara tot són amenaces i grans esforços per fer por i avisar que l’Estat té tots els mecanismes del món per aturar la il·legalitat, l’atemptat i el cop d’estat que suposa, segons ells, que uns quants polítics tinguin la gosadia de posar urnes per tal que el seu poble pugui decidir democràticament què vol ser i com es vol organitzar.

 

Ara seran ells els que hauran de demanar a la seva opinió pública si els compensa assumir una acció de força, sigui quina sigui, i els costos que això suposaria en termes de credibilitat internacional. El procés no s’ha mort sol. I intentar matar-lo té molt cost i poques garanties.

 

 
Comentaris
Georgiana
Han de dir que es un cop d'estat per així de tant repetir-ho s'ho creguin. Ho han de dir per així justificar l'ús de la força. Tindrien de preocupar-se de les comunitats autonomes que els hi cauran a sobre demandant i exigint "el café" amb el que han acostumat i viciat des del 78.
No, cuqui, no
El que dius no és cert. I ho saps.
Espectador
Quan un país es vol independitzar de veritat no fa tanta comèdia .La estratègia de la generalitat de anar a demanar permís a Madrid no condueix a res . Es com si l'esclau li diu a l'amo que se en va de casa i si hi està d'acord .En Puigdemont ha de donar data i pregunta del referèndum . si Madrid utilitza la força , DUI
Narcís ( n’és obvi que espanya n’és país veí botxí i, a més, no se n’amaguen .. la hi quedin!) ( conseqüentment, nosaltres no hi fumem res que no sigui ser al capritx de llurs manaies!) ( i el que cerquen n’és prou clar ‘ desapareguem com nació i com economía ‘ .. no tenen solució!)
La única excusa que tenen : dir ' la sobirania és de tots els espanyols ', quan de cap de les maneres pot ser així, atès que: A) Som altre origen, història, territori, llengua/ idioma/ llenguatge, cultura, usos i costums i organització política! B) Fórem envaïts/ ocupats, " violats " ( amb ajut francès o millor exèrcit del món aleshores) a mata-degolla fent-nos-en ' taula rasa ' i C) País veí amo i senyor d'aquest estat sangonós, sanguinolent i sanguinari .. sempre ens mortifica-carà!
pepone
@ No, cuqui, no Oi tant que és cert, i tu també ho saps.
Johan
Home dir que fracassa i es culpa de l'altre es una visio una mica hipocrita, el cert es que uns quants hem baixat del tren d'un partit aixi com ha Madrid tenien el seu autobus propagandistic aqui teniem el tren del Mas que quan va xocar es va veure tot el que hi havia dins. Es la mateixa dreta a Catalunya, a Euskadi i a Madrid. Adoneu-vos-en

envia el comentari