Madrid aposta pel tot o res

"Si Madrid retira les urnes per la força i no passa res -o res inassumible-, Catalunya continuarà essent una comunitat autònoma de règim comú durant una o dues generacions més"

Comença a quedar clar per a tothom que l'estratègia de l'Estat passa pel xoc frontal amb les institucions catalanes. El discurs de Puigdemont a Madrid i la carta que se'n ha derivat han obtingut una resposta amenaçadora, amb el govern espanyol jurant sobre la Bíblia que no hi haurà negociació sobre les urnes i insinuant que, si convé, els representants electes catalans acabaran a la presó. No a tot. No és no.

 

Així les coses -i si no hi ha canvis imprevistos, però possibles- la resolució del conflicte dependrà de la capacitat de l'independentisme per resistir al carrer la repressió de l'Estat. Si Madrid retira les urnes per la força i no passa res -o res inassumible-, Catalunya continuarà essent una comunitat autònoma de règim comú durant una o dues generacions més. Si, pel contrari, la reacció al carrer desborda l'estratègia repressiva de l'Estat, Catalunya s'haurà armat de raons per picar a la porta de la comunitat internacional, sempre disposada a treballar a partir dels fets consumats. Arribats aquí, no hi hauria alternativa al tot o res.

 

Queden unes setmanes, poques, per comprovar qui aplica l'estratègia correcta i qui menysvalora l'adversari. Políticament, aquest estiu serà curt.
Comentaris
Patufet
En una conversa entre dos unionistes espanyols, viatjats i honestos estaven convençuts que "el procés" acabaria molt malament. Dues raons importants: els catalans són molt perseverants i superen tots els entrebancs. I l'altra: són molt eficients: tot ho estan fent molt bé ("al contrari que nosaltres"): fins i tot estan aconseguint el suport internacional. [No m'espesco res!]
totalment d'acord al teu article Salvador
estan esperant que ens arrosem al últim moment....creuen que no aguantarem la pressió....el Poble està disposat asumir -ho....fins el final, fins a la victòria final, la INDEPENDÈNCIA
Ja veurem
Però el tot o res ho ha plantejat Puigdemont, no el govern espanyol. El secessionisme és responsable, a partir d'ara, del que pugui passar.
Dani
Molt d'acord amb tu Salvador. Evidentment. Qui no tingui clar que això, finalment, arribarà a cadascú de nosaltres a nivell personal és que s'equivoca. Sí senyor, arriba el moment de dir: Ara. Aquí. Nosaltres. I si la majoria no ho tenim clar, adéu-siau. Una o dues generacions més. Jo només puc parlar per mi: PER MI NO SERÀ.
Així va ser al 36
així es ara. Res a canviat.
JK
Algó bromejava anit a Twitter: "el Decathlon ja pot anar proveint de tendetes d'aquestes barates que es munten soles" que aviat hi haurà un pic de demanda. Com a bons catalans previsors, nosaltres ja la vam dur del poble. Ben a mà, que aviat farà falta. ;-)
Vaga indefinida
Si volem la llibertat, haurem de guanyar-la al carrer paralitzant l'economia catalana i de retruc l'espanyola, fent que el tipus d'interès espanyol es posi a nivells insostenibles i obligant als homes de gris a tornar a Madrid a obligar als peperos a negociar la independència de Catalunya.
John Smith
No tinc cap dubte que aquest era l'escenari previst pel govern i les entitats. Per tant, segur que els plans per respondre a tots els atacs espanyols estan més que fets.
16 de juliol
El tema no és la resposta de la gent, sinó el moment en que el govern espanyol passarà la linia vermella. Coneixent-los, els agrada el juliol, i possiblement emprin el 16 de juliol per a commemorar com el nacionalisme espanyol va solucionar en el passat (1936) situacions semblants. Caldrà estar de guàrdia, que si ens agafa a la Costa Daurada, p.exemple, poguem tallar pacíficament els accessos al pol. industrial de Tarragona, per dir quelcom.
Pepo
Les mobilitzacions però, hauran de comportar dificultats per la mobilitat a carrers, carreteres, vies i autopistes. Si volen arribar al final, arribem-hi tots. Les dificultats econòmiques que pugui comportar una acció social massiva, hauran de ser assumides per la societat catalana. I no és que es tracti de dues generacions més sota el règim autoritari i de desgovern espanyol, sinó que haurem de viure de genolls, nosaltres, els fills i els néts. La veritat, jo estic disposat a defensar-ho tot
Perdoneu...
Arribats a aquest punt, no deixa de ser trist veure com ens hem complicat la vida per, simplement, reflectir la voluntat popular. És trist pensar en els anys perduts pel Mas, anys previs a Podemos en que, si s'haguéssin fet ràpidament, s'haurien guanyat unes plebiscitàries amb claredat. La utilització partidista de l'independentisme i la covardia de CiU per resoldre els conflictes amb els seus unionistes ho han anat retardant tot, fins a portar-nos a on estem ara... no ho veig gens clar.
Enricsvh
@ja veurem: "el secessionisme es el responsable del que passi d'aqui en endevant" Es a dir que ells doneran les bofetades, però no serà culpa d'ells sino nostra, per haber-los provocat. Nano, no se si te'n adones, peró es el mateix argument que utilitzan els maltractadors. T'has ben retratat. Esteu perduts.
Els espanyols van a sac
I nosaltres? O nomes sabem escriure cartes? Espero que no...
Narcís ( qui estimi sos fills, fos d'origen quin fos, ha de voler la " llibertat de Catalunya ", ha de voler desaparegui de nostres vides aquest botxí estat!)
Ja no n'és que espanya no ens deixi ser amb nosaltres i existir al món .. ja no n'és que espanya se'ns befi a la cara .. ja no n'és tot allò que ens hi fan impunement .. sinó que pel mig són generacions venidores nostres les que patiran la infàmia d'aquest estat primitiu i malvat! PD: Catalunya no pot fer-hi més per país veí botxí : ens espolien els diners, recollim sa emigració i .. som dessota ses lleis depravadores així arraconada nostra senyera per bandera aliena, pitjor, anticatalana!
Guillem
Aquests comentaris en aquest moment no crec qu'ajudin gaire a engrescar i pujar la moral dels "combatents". Per mi és extemporani i poc assenyat. Es com si li dius als soldats en una arenga prévia " si perdem, ens empresonaràn i fins i tot potser qu'ens matin" . Ara no necessitem aquestes reflexions, necessitem pensar i actuar en positiu.
Fat Boy
Menys mobilitzacions i mes vaga general indefinida, mes traslladar les seus fiscals de les empreses temporalment a Perpinya i mes buidar els comptes corrents dels bancs. I els que tinguin diners en negre vendre's tots els euros i comprar dolars o francs suissos massivament.
Roc
Vist i mesurat. L'independentisme ja ha de tenir pensades les tècniques i tàctiques de lluita pacifica per neutralitzar les accions violentes de les forces castellanistes. si ens quedem tots passius se'ns mengen i ni se inmuten acostumats com estan que els fins justifiquen els mitjans.
Tuta
Això està programat des d'abans i tot que morís el dictador. La gran operació espanyola de pervivència del projecte franquista tenia tres potes: 1) perpetuar la naturalesa/"idiosincrasia"/reproducció indefinida dels braços repressors de l'estat, sistema judicial i uniformats; 2) cooptar el tímid i desnerit progressisme espanyol mitjançant el control del PSOE (culminat a Suresnes) i d'un òrgan de premsa "progressista" que s' imposés com a tal (El País). 3) redactat de la Constitució (blindatge)
Nuria de Mexic
Nomes resistint al carrer i bloquejant l`economia espanyola es podrà tenir la independència. La DUI es imprescindible per que la comunitat internacional respongui i pressioni a Madrid per negociar. Em pregunto si els catalans estan massa entrenats per passar dies al carrer com ho fem a Mèxic. Tot el demes no compta.
pERE DE kALTRUKU
!!! cuidado !!! QUE BE EL PAPUS
Ojito!
Que lo Sanches Ojete i sus mariachis en estan vigilant!
Ricard
Estem d'acord que l'èxit de tot plegat depén, en molt bona part , de l'efectivitat en les accions de la gent organitzada. El més recurrent és apel.lar a tallar carrers o autopistes. Jo, sense descartar-ho, apel.lo a una mesura senzilla : retirada massiva de diners de les entitats financeres. A veure quants dies tarden des d'Europa en reaccionar.
Kadra
Si no reaccionem ara Catalunya no serà una comunitat autònoma de règim comú per dues generacions sinó una província neofranquista ocupada, espanyolitzada i marginada, perquè posaran totes les seves armes per disgregar o marginar definitivament la consciència nacional catalana a casa nostra i els hi serà més fàcil ara per la proporció demogràfica de foranis, del que ho va ser als anys 60-70. Almenys pel que fa a l'idioma que patirà una regressió a nivell de l'irlandès.

envia el comentari