Un atemptat més...

"Potser hauríem de recordar tots els noms de tots els morts pel terrorisme jihadista. Però potser la intranscendència és l'única arma contra aquests covards"

He de fer molta memòria per recordar la majoria d'atemptats jihadistes a Europa. Madrid el tinc clar. Data, franja horària, lloc i més o menys el nombre de víctimes. Del primer atemptat de Londres puc recordar, amb força facilitat, que era un set de juny. Però no sé si és cert o només un record erroni que ha quedat institucionalitzat al meu cap per algun motiu que desconec. Recordo també que eren dos (o tres) autobusos. Honestament, no recordo el número de víctimes ni la nacionalitat dels terrorismes.

 

Després recordo París. El primer. El de la revista Charlie. Va ser durant el mes de gener (crec que ho recordo perquè algun diari va ironitzar dient que l'atac era la felicitació d'any nou d'Al-Qaeda). Després va haver una sèrie d'atemptats comesos per un nano d'Estat Islàmic. Us en recordeu? Tot va passar els mateixos dies. A París va haver un altre atac. Aquell dels kalaixnikov i els assassins disparant pel carrer. Sé que era divendres perquè jo i l'Aitana erem al teatre. No recordo res més. Morts? Buf, ni idea.

 

Posteriorment, els meus records naveguen en un oceà d'atacs inconcrets. Una bomba (o dues?) a l'aeroport de Brussel·les (Brussel·les o una altra ciutat belga), un camió a Niça (fa molta estona que no recordo xifres de víctimes), un camió a Alemanya (no recordo la ciutat), un altre a Alemanya provocat per un nano iranià que es va posar a disparar com un boig, Londres (vàries vegades, crec) i Manchester. L'atemptat on era la dona de Guardiola (fet molt destacat de l'assumpte). 

 

El primer impuls és pensar si és injust, terrible o cruel haver oblidat tot això. Si és immoral. Potser sí. Potser hauríem de recordar tots els noms de tots els morts pel terrorisme jihadista. Però potser la intranscendència és l'única arma contra aquests covards.
Comentaris
Narcís ( n'és obvi de ser imperdonable, que Déu o Jehovà o Alà .. això mai per mai ho acceptarà .. així doncs, això no pot ser per religió .. aquesta és bé, bondat, germanor i misericòrdia . . . . . llavors, pot ser tan criminal i seguit .. pel que feren, com petir exemple, els de Les Açores?)
Actes assassins on no hi ha per on agafà'ls-e/ no tenen cap ni centener, ço és : a) si maten l'ésser humà n'és perquè el valoren, el donen importància, el donen presència/ essència, així doncs, llavors .. per què el maten? i b) i si el gènere o espècie humana tant se'ls hi en fum o mateix sinó pitjor qualitat que una bestiola o animaló així cap ' dignitat ' o Providència, llavors ( igualment) .. per què el maten? O, per ventura, éssers innocents menuts, joves o adults .. són ' males bèsties '?
Jordi (Català i Suís)
Oblideu el camió a Stockholm on nens foren esquarterats..... Fóra molt bèstia però caldria mostrar les fotos dels cadàvers. Per què no ho fan ? Doncs per mantenir la gent anestesiada fins a la propera massacre. Tots sabem que els tenim a dins i que no cal que vinguin de fora.
Ostràs!
has agafat el camí més fàcil. Fins que no entengem que aixó es una guerra oberta de veí a veí i de carrer a carrer ens seguiràn matant com a corders. Potser nosaltres no estem en guerra contra l'islam pero ells segur que si contra nosaltres. Hi ha molta gent que es pacifica i no fa mal pero n'hi ha molts que creuen en establir un califat. Ells parteixen d'una religió fonamentalista encara avui i nosaltres som els infidels que han d'esborrar, es veuen justificats perqué es un mandat de Deu.
Narcís ( l'autor té tota la raó " el menyspreu més gran és el desdeny " que no pas aquesta publicitat exagerada que se’ls hi fa per raons de ‘ share ‘ .. qui així actua n’és còmplice, sinó pitjor, d’aquest salvatgisme, atés que els ‘ hi dóna corda ‘ sense cap contemplació!)
--També pot ser simple ' maldat ' provocada per complex d'inferioritat o enveja o gelosia o vés-hi a saber ( quelcom així com tenen molts espanyols contra Catalunya, contra els catalans!) així donant importància al proïsme, llavors, també n'és contradictori .. matà'ls-e! -- Tan contradictori com qui no els hi sap greu ' quedar malament amb persones si aconsegueixen quedar bé amb d'altres ' ( quelcom que passa molt sovint al treball!)! Conclusió : estupiditat i egolatria i valor zero a allò humà!
Fat Boy
Mentre vagin pelant carn de cano, rai. Una altra cosa seria que plantessin una bomba en una reunio del G8 i els matessin a tots. Llavors si, a treure a passejar la forca, la guillotina, el napalm i si conve les bombes nuclears. Mentrestant, el que no pugui viure, que es mori.
REFLEXIU
No heu entès res de res, "Però potser la intranscendència és l'única arma contra aquests covards" Aquesta és la clau de tot l'article. I tant que ho hem de saber i hem de treballar per erradicar-ho, peró com més hores de televisió, ràdio, premsa, tertúlies de gent ignorant del tema, etc, més propaganda gratuita els hi donem a aquesta gent que el que volen és que els hi tinguem por. Jo no clico mai a aquestes notícies, (prou que t'en assebentes sense fer res) perque no vull alimentar la béstia.
Isabel C.
L'endemà de publicar aquest article, 28 cristians coptes han estat assassinats per musulmans a Egipte. Entre les víctimes, molts menors. Heu sentit pas que l'esquerra, especialment la comuna, hagin condemnat la massacre? No, al contrari, encara és recent la posició de Colau considerant "racista" reconèixer com a refugiats els cristians perseguits i massacrats al món islàmic.
Episkyros
REFLEXIU Amen,100% d'acord.

envia el comentari