Reprimir els catalans és car

"Un conflicte obert -amb policies retirant les urnes per la força, per exemple- també tindria greus conseqüències per als ciutadans de fora de Catalunya"

A mesura que s'acosta la data del referèndum, el govern espanyol comença a notar el vertigen d'haver d'explicar a la seva opinió pública que, arribat el moment, un conflicte obert -amb policies retirant les urnes per la força, per exemple- també tindria greus conseqüències per als ciutadans de fora de Catalunya. Una decisió d'aquest tipus implica, necessàriament, una desestabilització molt seriosa del règim del 78 i és incompatible amb les finances d'un estat que té un deute exterior de les dimensions del cent per cent del seu PIB. Reprimir els catalans no només és impresentable democràticament, també és car.

 

Així les coses, la coacció física contra les urnes del mes de setembre només es pot assumir si l'estat demana sacrificis a la població no catalana. Una possibilitat que ni tan sols se'ls ha passat pel cap al gruix dels contribuents, que pensen que el conflicte només afectarà, quirúrgicament, als ciutadans de Catalunya. Aquesta creença no és casualitat, exactament això és el que els transmeten, des de sempre, els mitjans de comunicació de Madrid i els principals partits polítics que els representen.

 

Però el càlcul ha fallat i resulta que els catalans estan disposats a arribar fins al final. Tenen unes setmanes per començar a explicar la veritat, per primera vegada, a la seva opinió pública, que haurà de pagar una part del cost del conflicte. Això, o bé acceptar el diàleg amb les institucions catalanes. No hi haurà rendició.
Comentaris
El temps passa perquè està en la seva naturalesa
Això no vol dir que "s'acosti l'data del referèndum". Simplement perquè no hi ha data de convocatòria. Se'ns presenta en un futur proper però indefinit. Per tant només es podrà afirmar "s'acosta la data del referèndum" quan aquest es convoqui, no abans, no avui, no ara.
hoffa
Però algú es pensa que als voltors-creditors els importa un rave res que no sigui cobrar? Mentre espanya pagui els voltors s'enfotiran del que el govern espanyol faci contra els catalans.
Juanjo
No m'ha que dat clar quin impacte económic tindra el procés per als espanyols, no es diu concretament
O Madelman Percebeiro
Que han de seure a negociar a una taula a negociar es si o si. Tard i malament, com els ordena el seu estúpid orgull. La meva tesi es que aixó propiciará la liquidació del model d'estat espanyol (avui el franquisme, o post-franquisme) Desitjo la millor sort a la nova Catalunya i a la nova Espanya
Toni
Cot, ets curt, tallant i contundent, com una navalla de Solsona. No surrender
X alcac hoffa
I com collons s'ho faràn per pagar?
Shark
No explicaran res. Com quan Cuba, com quan les Marianes, com quan Guinea, com quan el Sàhara. Els mitjans callen. L'oposició calla. El gobierno amenaça. Quan arribi l'hora de la veritat, Rajoy signarà el que li diguin, sortirà capcot cap al cotxe oficial, i retir a Pontevedra a plorar les penes. I els espanyols a emigrar. Quixots castellans irresponsables contra molins democràtics catalans.
Arnau Estanyol
I tu creus, amic meu, que els preocupa la seva gent?. Si el conflicte amb Catalunya els acaba costant diners, el que realment els preocupa es que tindran menys diners a repartir-se entre ells i el poderosos que els aguanten. Els ciutadans espanyols pagaran i els del gobierno i companyia deixaran de guanyar.
1410
El dèficit del Regne d'Espanya ja és més gran del 100% del PIB i sense Catalunya supera, diuen, el 125% i deixa el Regne sense actuals modus vivendi estatals. El món calla i mira, però Catalunya no és el problema econòmic i tampoc polític. La democràcia i la llibertat, la justícia i la pau no ho són de problemes.
El Gobierno de Espanya intentarà no arribar a la imatge de retirar les urnes, i possiblement actui abans, intervenint la Generalitat, o els mossos, o el que sigui. Vull pensar que algú ja ha previst aquesta possibilitat, i que el conflicte esclati a primers de setembre, per exemple, i no el dia de la votació.
Policies retirant les urnes
Els mossos retiraran les urnes si s'arriba a això. Que ningú en tingui cap dubte. És clar que estem parlant d'unes urnes que encara no estan comprades (se suposa), ni emmagatzemades. Abans de col·locar-les s'han de distribuir. Els mossos tindran moltes oportunitats d'actuar.
caesar
sobre un comentario anterior : si no hay dialogo con Madrid y se realiza la Declaración de Independencia de Catalunya, automáticamente, el Reino de España resultante entra en Default , de forma fulminante y eso indica intervención de la cuentas por la UE e intervención del FMI, por bancarrota absoluta del Reino España.
Jordi Estelada
Abans de fer retirar les urnes, o justament per no haver de fer això, que els donaria molt mala imatge, faran inhabilitar tots els del govern o fins i tot suprimir l'autonomia. Si el nostre Govern es manté ferm, i no fa cas de res del que vingui de Madriz, serà perquè ja hem començat a actuar sobiranament com un estat independent.
Narcís ( espanya desaparegui de nostres vides .. i així poder centrà'ns-e en la política, en la gestió de nostra gent, de la població de Catalunya!) (en l’endemig, manaies espanyols robin/ explotin sos espanyols si es deixen i aquests a la misèria o a emigrar!)
Allò únic que n'és clar .. és que no podem fer ni un pas enrere .. està en joc nostra existència catalana, nostra existència de convivència .. nostra existència en llibertat .. nostra existència econòmica .. nostra existència honesta, noble, respectable i honorable .. i nostra existència com estimadors fills/ descendents . . . . . de la mil·lenària Catalunya! PD: mai més escopits, pixats, befats, escarnits, insultats, maltractats així com tampoc vilipendiats i desprestigiats!
Charliecarles
Sr. Cot, vosté está pressuposant moltes coses. Está segur que els catalans en general faran la revolució? Tothom fara vaga general i sortirem al carrer sense tornar a les nostres llars? Quan temps es pot aguantar? I si Europa es fa l'orni?
Cartanya
Comença a olorar-se un tuf en el mon de la economia, que aviat començaran a augmentar els tipos d` interès per als préstec; per tan el 100 o el 125% del PIB Espanyol pot convertiràs en un drama, per que s'ha de pagar, però € no niant. Lo millor es marxa i ells que compleixin amb el dèficit firmat com a Reino de Espanya, segur que es posaran vermells !!!!!!. HAHAHAHAHA
El deute públic sobre el PIB no ho és tot
El país amb major deute del món és el Japó (240%) i no sembla que li vagi tan malament. L'Afganistan només té un deute del 9% i no sembla que li vagi tan bé. Això és perquè hi ha governs als quals se'ls fia diners, com el Japó i Espanya, i a altres no, com l'Afganistan i Catalunya.
Elgegant
Res, només una dada, el dèficit públic del Japó el 2015 era del 3,5 %.

envia el comentari