No us fallaré

"És reprobable que l'empresari barceloní fes negocis dubtosos amb Qatar abans de banyar el club amb els seus diners, que tingués un compte a Suïssa i que mentís al soci amb la venda falsa de la seva empresa"

I tant, que ha fallat. Sandro Rosell no és president del Barça. No hi té, teòricament, cap vincle, ni cap mena de poder per seguir-ne mantenint el control. O això diuen. Ja fa temps que és fora, amagat, i sense passejar-se per la vida pública i mediàtica, sobretot relacionada amb el món de l'esport. Però totes les seves connexions l'esquitxen, ara, en un afer liderat per l'FBI. Aquí ja no valen ni les excuses del Reial Madrid amb el fitxatge de Neymar Jr, ni les pressions de l'Estat perquè l'empresari sigui català i fill d'un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, ni els poders fàctics espanyols que el persegueixen per haver estat president del Barça.

 

L'FBI és Nord-Amèrica. No és Espanya. Ja fa temps, una persona a la qual s'acusa de ser un dement, ja em va avisar que la intel·ligència americana perseguia Rosell i que, en algun moment, faria saltar la llebre amb una investigació sobre els seus negocis. I sembla que tot s'està confirmant. Hi ha qui diu que aquest cas no té res a veure amb el Barça. Que els negocis amb Teixeira els va fer abans de ser president i que les comissions les va cobrar, fins i tot, abans de plantejar-se una candidatura per accedir a la llotja.

 

És una evidència que tota aquesta trama afecta el Barça. Principalment, perquè la detenció d'un expresident, el més votat de la història del club, deixa en molt mal lloc l'entitat. Com ja ho feu l'entrada a presó de qui liderà la directiva durant 22 anys, el magnat de la construcció a Barcelona que subornava alts càrrecs d'Hisenda. Que Josep Lluís Núñez sigui un mafiós posa en dubte la seva etapa al Barça. En el cas de Rosell, és reprobable que l'empresari barceloní fes negocis dubtosos amb Qatar (les comissions) abans de banyar el club amb els diners del país, que tingués un compte a Suïssa per facturar-los i, sobretot, que mentís al soci amb la venda falsa de la seva empresa BSM. Que les autoritats confirmin que Shahe Hanessian -qui va comprar l'empresa- és un testaferro de Rosell era d'esperar, però no pel fet que tots ho preveiessin deixa de ser un greu engany a qui el va votar. I tot això sense valorar les acusacions i ajustant-se a la presumpció d'innocència abans de ser jutjat.

 

També es diu que la relació entre Rosell i Teixeira no té res a veure amb el Barça. D'acord, és un vincle personal i professional d'àmbit privat, però que el president d'un club de futbol ingressi 7,7 milions d'euros entre el 2011 i el 2012 -durant la seva etapa a la llotja- en comptes opacs del president de la Confederació Brasilera de Futbol, tal i com ha confirmat una investigació del Senat brasiler, no fa més que posar de manifest que Rosell seguia fent negocis en el món del futbol mentre liderava un dels clubs més importants del planeta. I tot això, després de posar en el punt de mira els antics gestors per unes suposades pèrdues i d'assegurar els socis que ell era el bo. El net. "No us fallaré".
Comentaris
Josep M.
M'ho veia a venir. fa molts anys que tracto amb la gent i el meu nas em parla, no et refiis d'aquest, gairebé mai m'adverteix de la gent positiva, peró si de la negativa de la que cal apartar-nos-en. després d'unes declaracions del Sr. Sandro que no van agradar-me, vaig donar-me de baixa de soci. El més votat si, però nul l'olfacte dels socis. Ho sento.
Narcís ( res a dir d'aquell dels 150 milions .. ? res a dir de notícies a Europa i ací .. qui en parlés amenaçat judicialment? res a dir de la pena al mateix Messi .. i de ' col•legues ' res de res? res a dir . . . . . . ?) ( i què dir-ne del cas dels discs de Génova .. demanats no cercats i desapar
Ras i curt: No fumem! : de debò pensa l'autor que si fos president de l" altre equip ' li passaria això ( i, damunt, per aquesta quantitat?)? 2. de debò pensa l'autor que fer-se'n amb Neymar, no hi té res a veure àdhuc si no fos el cas ( per mi sí!) .. per seguir el Barça triomfant? 3. de debò l" altre president' n'és un ' sant baró ' ( ja m'agradaria saber perquè hi volgué tornar a la presidència!)? PD: sabent tot allò que se'ns fa i se'ns ha fet .. com pot dubtar no haver-hi ' mà . . . '?
Andreu
Molt bona la trola de donar-se de baixa com a soci un que no ho era ni ho havia estat. Serà el seu olfat pudenc,que no ensuma res, perque la gran majoria de socis (la mes important en la historia electoral al Club,i tambe la de maxim percentatge) li va donar i reiterar confiança. Vostès son com el de les CUP,que amb poquisims vots pretenen rao, quan la majoria del Parlament la te una altra candidatura. La majoria,en democràcia, no s'equivoca mai.. Pressumpcio d'inocencia, el que no fa ElMon.
Josep m
jo vaig donar-me de baixa tan bon punt va ésser elegit president,el temps m'ha donat la raó

envia el comentari