Els 23 anys de president i els moooolts fills de Jordi Pujol

"Algú s’ha preguntat, mai, per què un país com Catalunya va viure vint-i-tres anys amb un sol president?"

Divendres passat Josep Pujol i Ferrussola va tenir una mica més d’una hora per parlar a Catalunya Ràdio ─la ràdio pública─ de la seva família. Als darrers minuts de la seva xerrada, de fet, va parlar tendrament de la seva mare i, sobre tot, del seu pare: ens va dir, a la gent de Catalunya, a través de la ràdio pública, que el seu pare està desconcertat i que ja és gran, que ell li fa costat, que ha decidit venir a cuidar-lo, perquè està desbordat per tot això que està vivint.

 

(...)

 

Josep Pujol va contraposar, en molts moments de la seva hora llarga a la ràdio pública de Catalunya, dues situacions: el seu pare, o feia de fill i es beneficiava de la “deixa de l’avi” (que, per cert, avi de qui?... què vol dir que Catalunya parli de “l’avi Florenci”?), o feia de president.

 

I va fer de president. Més de dues dècades!

 

(Per cert: algú s’ha preguntat, mai, per què un país com Catalunya va viure vint-i-tres anys amb un sol president? Ep!, compte quan la gent riu de les repúbliques bananeres, eh?)

 

Torno: vint-i-tres anys de president, va dir en Josep Pujol i Ferrussola: “de president first class”, va dir. I en un moment de la seva hora llarga a la ràdio pública de Catalunya se li va tornar a escapar el “ramalazo”: no sé molt bé com s’ho va fer anar, perquè mira que n’he tornat a escoltar, de fragments de la seva hora llarga a la ràdio pública de Catalunya, però no he volgut tornar a aquell moment. Doncs sí. Que ens va dir a la gent de Catalunya, més o menys, que Jordi Pujol era el seu pare, però que en tenia molts, de fills a Catalunya, el president!.

 

Com fent-nos un favor.

 

Més o menys plantejant que, vaja, que pobra Catalunya si no hagués tingut aquest pare.

 

Patriarcat pur i dur: el pare de la pàtria, el fill pròdig tornant a casa a estimar el pare, i un discurs a la nació: “sapigueu que en sou fills”.

 

No, Josep, no: ets tu, el fill del Jordi Pujol que va fer de Catalunya el pati de casa seva durant vint-i-tres anys. Ets tu el nét del teu avi Florenci que vés a saber fent mal a qui va fer tants diners. Ets tu el fill d’una Marta Ferrussola que va pensar que la Generalitat de Catalunya (i la sanitat, i l’educació, i Andorra i els privilegis que tenia) eren casa seva.

 

Ets tu, que vas creure que Catalunya tenia una paternitat dubtosa i ets tu, que no saps què vol dir “fill” perquè t’han substituït l’amor pel poder.

 

Somric, però, perquè els ensenyaments de la mare sí que els vas fer teus del tot: a la Mònica Terribas li parlaves en tot moment de tu, quan ella et parlava de vostè. Com a casa, com a taula.

 

Catalunya teva, com la mare et va ensenyar.

 

 

 
Comentaris
Narcís ( qui és l'autora per jutjar, prejutjar, enjudiciar, fer judici d'intencions, fer judici de valors del M.H.P. Jordi Pujol .. mai per mai li arribarà a la sola de les sabates fos només pels dos anys que patí de presó per Catalunya, fos només per tot allò aconseguit d’aquest botxí estat!)
Ras i curt: de què hi viu, l'autora? d'on cobra ( excuses, treballa ), l'autora? com aconseguí el lloc, l'autora? què ha de fer, fum i ha de fúmer per tenir ingressos, l'autora? què ha fet per Catalunya, l'autora? què li deu Catalunya a l'autora? PD: sigui on sigui on desenvolupi sa tasca o molèstia o entreteniment o gaudi .. només esperar que hagi estat mitjançant la igualtat! Nota: fumi's amb el PPSOE .. n'hi ha per a donar i per a vendre .. això sí que són " forats de PIB amb nostre espoli"!
Ramon
Gràcies per tantes coses, MHP Jordi Pujol, però sobretot, sobretot, sobretot, per haver-nos lliurat durant 23 anys de tenir la Generalitat en grapes sucursalistes!
ai Jordi, Jordi...
Pels que cauen en la idolatria dels diners, ja ens ho recordaven les Sagrades Escriptures: "no podeu servir a Déu i al diner". La cobdícia és un dels pecats capitals i una via cap a la condemnació eterna.
23 són masses anys de Pujol
Pujol va estar bé els deu o dotze primers anys. Però els deu darrers anys marcats per pactes constants amb el PP i intercanvi de negocis a Madrid ens els hauria pogut estalviar, com els negocis particulars de la seva família.
Hem vist el que va fer el Pujol al llarg de 23 anys i hem vist el que ha fet la Colau en només dos anys. I et preguntes, on és el totalitarisme, en guanyar netament unes eleccions, o en guanyar-les basant-se en l'odi, en governar tots els dies de l'any, o en fallar en tots i cadascun dels fronts municipals. Ah, però com en Pujol té tita, i la Colau té vagina, la Colau pot fer el que li surti de la..., que ho té tot perdonat. Senyora Martínez, és vostè feliç? Vagi a un professional.
Canya al mono!
Sempre vaig pensar que al Mol Poc Honorable (ara se sap) li havien sobrat 2 legislatures i a la senyora la llengua quan es va despenjar amb aquell "Ens han robat!" totalment forasenyat ja que no van guanyar-se formar govern. Resulta però que el que semblava egolatria i paternalisme d'un i mal perdre de l'altra no era més que l'objectiu de mantenir el poder per engreixar la seva cort.
Que espera el Sr. Pujol a explicar el Forum dels quinquis Maragall i Familia i el seu obrer Ernest Lluch el pocavergonya i quinqui de BC?
Amb elPSC-PSUC, CAtalunya ja no existiria NOmes cal recordar els 7 anys del NAZIONAL.SOCIALISME DELS MONTILLES, CARALLOTS-ROVIRA, MARAGALL-FORUM DELS LLADRES GARRIGOSA, etc..-. Pujol es una victima facil i els lladres Maragal-Garrigosa o el nefast Ernest Lluch del GAL I B.CATALANS, son uns sants Esperem que el Sr. Jordi Pujol, expliqui les porqueries dels corruptes d'esquerres espanyolistes i franquistes, oi Maragalls de Franco?
JRRiudoms
El sr. Pukol va estar de president els anys que va estar perquè la gent el va votar en unes eleccions democratiques. Del matriarcat de la sra. Ferrusola, res a dir, sra. ?atrcicia? Atentament
Desdelaselva
Patrícia, no se qui ets, ni el que fas, ni qui et paga el i sou. Però si que se que mou l'odi, no se si si el teu o el de qui et paga. Com pots donar a entendre que es massa temps a una radio púbica? Com pots omplir l'article d'insinuacions? Potser no t'agrada la prespectiva que t'aporta l'entrevista, però acusa de coses concretes, i no pots, com a mínim intenta ser justa que es suposa que fas feina de periodista.
Blanca Maria
En això, els Estats Units ho fan molt bé:, màxim dues legislatures i fora! La resta és caciquisme, sigui on sigui.
panxoman
Crec que ha faltat parlar dels missals i de la senyora Ferrusola, però mai critica dones la senyora martínez. En el següent article d'opinió ens explicarà pq la Susana Diaz ha perdut per ser dona
Pere Grau
Sra. Martínez, res de república bananera. Jordi Pujol va governar 23 anys, perquè els que volien substituir-lo no li arribaven ni a la sola de la sabata; perquè era qui millor coneixia Catalunya; perquè v aconseguir el que en cada Moment va ser possible, per bé que després haguem constatat que la paraula de Madrid se l'endu el vent. Jordi Pujol i Soley NO ha estat corrupte. Ha fet un error per dessídia i per comoditat, però no s'ha ficat a la butxaca ni un cèntim del poble.
Pere Grau
(continua) El que hagi fet la seva família és una altra història i cal investigar-ho a fons. Però, sisplau, sense condemnes prèvies a les proves.
Per Pere Grau....
i també "desdelaselva" Estic completament d'acord amb les vostres opinions. Un gran estadista amb una visió del que calia com pocs personatges a Europa. Sense ell no estariem ara demanant la independència, i els espanyols "que manen" ho saben. Ells mai han tingut ningú de la seva categoria.
per la autora...
Em fa l'efecte que si sense voler es mossega, en aquest mateix moment mort enverinada. Crec que és difícil traspuar més verí del que vostè posa en el seu article. Es veu que a les "radios públiques", només hi poden anar els que pensen com l'hi agraden a vostè.... Molt democràtic....
Joanot
Quan un gerent d'empresa no controla si els seus fills i/o empleats s'aprofitan de l'empresa per enriquir-se, es un mal gestor que fa mal als interessos dels propietaris del negoci. En aquest cas l'empresa es Catalunya i els propietaris som els catalans. Fa basarda que encara hi hagi catalans que l'exculpin i el tinguin als altars.
anna
Si la llei ho permet i la gent el vota tot correcte. El que s'ha de fer és canviar les lleis per no permetre més de dues legislatures seguides a la mateixa persona, però això també als ajuntaments i, per què no, als diputats. No he sentit res en aquest sentit per ara.

envia el comentari