Uf, perill d'"apoyaré!"

"El magnetisme de Sánchez continua resultant irresistible per als comuns catalans, sempre tan sensibles a la tricolor republicana"

"Comencem a treballar demà mateix per fer fora el PP", s'ha afanyat a dir Ada Colau quan encara no s'havia acabat el recompte dels vots de les primàries del PSOE. Sánchez, inevitablement, serà el ferro roent al qual s'aferraran uns comuns que havien estat desnonats institucionalment pel PSOE oficial. Amb Susana Díaz -i Felipe González i El País-, el règim del 78 projectava una imatge absolutament bunqueritzada, inviable políticament. Però Pedro Sánchez i la seva reforma federal poden convertir-se, fàcilment, en un succedani de l'antic zapaterisme. Què li costa, a Pedro Sánchez, un "apoyaré" convenientment corregit des d'Andalusia i el PP?

 

Amb la victòria de Sánchez, el PSC guanya una batalla perduda en el temps que els farà retornar mentalment al 2003, quan Zapatero -aquell patidor del Barça- semblava capaç d'encarar una reforma territorial que, finalment, va resultar del tot impossible. Però passats els anys, el magnetisme de Sánchez continua resultant irresistible per als comuns catalans, sempre tan sensibles a la tricolor republicana.

 

En definitiva, s'ha complicat una mica més l'itinerari del catalanisme polític, que estava a punt d'integrar els comuns en el referèndum unilateral per manca d'alternativa de l'esquerra espanyola. A l'independentisme li convenia el continuïsme de Susana Díaz, d'acord, però també és cert que el règim del 78 està molt més a prop del col·lapse. Hi haurà emocions fortes.
Comentaris
Ramon
Jo en faig una lectura optimista. La victòria de Susana Díaz hauria donat ales a Podemos. I el perill és Podemos.
Fat Boy
El problema es pel PP. Ara que havien subornat al psoe, es troben que hauran de subornar al psoe-bis.
1410
Doncs, ara, el Congrés espanyol ja pot avalar el referèndum acrdat. És aquest l"apoyaré"., no n'hi ha d'altre de democràtic.
ALUMA
Netejar el PSOE de tot el nazional.socialisme del Felipe del Gal, el chorizo Guerra i tota la ronya franquista es una necessitat pel PSOE. Pero el Pedrito no ho farà
Als comuns els ha mancat temps per alinear-se dins la política clàssica espanyola, la del 78 amb unes altres cares.
Clar
Cal seguir el full de ruta cap a la independencia immutables. Encara que a la Colau i cia. els vagi bé el Pedro Sanchez com a pretexte per intentar d'entretenir el sobiranisme innocent. No repetir els errors del passat. De fet ara Espanya entrarà en una fase de descomposició del seu règim polític que a Catalunya li pot anar molt bé.
Asdf
Fan tard, Fins d'aquí 1 mes Sánchez no serà secretari general. Per a aleshores, finals de juny, nosaltres ja estarem convocant el referèndum. Adéu Espanya !
Ramon
Serà tot un espectacle, veure ara què ens diuen els que "lluitaven" i pretenien fer-nos lluitar "contra el règim del 78" en lloc de continuar aspirant a la llibertat de Catalunya. La victòria (entre les bases) d'en Sánchez és una notícia pèssima per Podemos i per tant en principi bona per la nostra pàtria.
Jmuc
Que tenen en comú en Pedro i na Susana?;el seu espanyolisme radical.Que podem esperar els catalans dels espanyolistes radicals?;res.
Narcís ( els Comuns saben que ' PSOE no n'és esquerra sinó coadjuvant, complement, extensió del PP o altra cara de la moneda ‘ .. si fos esquerra, la llibertat individual així col•lectiva de la nació catalana seria respectada fora mida .. altra cosa són relacions socials/ de convivencia!)
Ras i curt: 1. des del moment que diu ' la sobirania n'és de tots els espanyol ' .. n'és dit tot, ço és, de quan ençà la sobirania d'empresonats i plomats que cerquen ser lliures pot anar de la mà de sos carcellers, de sos botxins? i 2. Catalunya no n'és espanya i massa fum aquesta perquè així sigui .. i n'és lògic: som altre origen, altra història, altra llengua/ idioma/ llenguatge, altra cultura, altres usos i costums .. i, per si no fos prou, " territori violat " en tots els ordres i facetes!
Bacoretta
Els comuns de Catalunya amb una "piruleta" llepada ja es conformen.
MontseC
Jo crec qui ningú hauria d'oblidar com es va presentar a, no recordo quines, unes recent eleccions, envoltat amb una bandera espanyola enooooooooooormeeeeeeeeeeeee! I a més a més va intentar, fent el ridícul, un acord de govern amb ciudanos.
Ramon
Almunia va ser fulminat en deixar el PSOE amb 125 escons. Zapatero va ser apartat en baixar a 110 escons. El Sánchez va quedar-se en 90. Es repeteixen eleccions i en perd cinc més. I les bases sociates diuen que aquest, aquest és el camí.
Pere de Kaltruku
Nosaltres que ens importa el "Pedrito", nosaltres a lo nostre hi ja veurem a qui elegim,no?.
Jo
Els socialistes son espanyols abans que socialistes,no esperem resde bo d'aquesta gent. No deixaran la mamella de Catalunya.

envia el comentari