La noia discriminada

"M’importa ben poc si ella concretament ha estat molt o massa excedida en les seves manifestacions"

La noia va exercir la seva llibertat d’expressió i ha acusat la Generalitat de Catalunya de ser un niu de corruptes i delinqüents. D’immediat es va formar un escàndol, des del PDeCAT reclamaven querella i el Govern se n’ha fet ressò, ha dit que la interposarà, imagino que per calúmnies, tot i que encara és solament una declaració d’intencions.

 

La noia, de la que es diu que és experta en seguretat, s’ha assegurat (ella sí) un lloc al sol mediàtic, doncs res millor que el fet de generar controvèrsia per elevar el “caché” i les peticions de protagonitzar tertúlies. És en el fons la marca de la casa de la marca política on milita. També d’alguna altra, i vagi’n aprenent les que no n’usen, perquè acabaran com el PSOE, tenint que fer mediàtica baralla de diversos candidats sense programa divers.

 

La noia s’ha passat tres pobles, diuen. O no, no ho sé, i puc assegurar que aquestes alçades de la “rufianització” de la política verbal (l’altra, la de les idees, la de treballar amb llapis i paper per reflexionar sobre algun món futur d’acord amb una ideologia, no surt als mitjans de comunicació), a aquestes alçades de la convicció general de què tot succeeix tràmit una pantalla de plasma, el cert és que m’importa ben poc si ella concretament ha estat molt o massa excedida en les seves manifestacions. Molt més important em sembla la coherència que pugui està mancant en les actituds dels que la critiquen.

 

La qüestió paradoxal és que criticar la noia crítica amb els inquilins del Palau de la Generalitat pot incórrer en discriminació. Tothom s’ha manifestat a favor de limitar els privilegis processals dels parlamentaris, però ara per ara la diferència entre la noia que des d’una ràdio parla d’un govern suposadament equiparable a la màfia i el noi que li diu de tot a la policia des d’un faristol és que a aquella li poden posar una querella per injúries i calumnies, mentre aquest és inviolable, simplement, diria ell mateix amb la seva veu pausada que sembla fins i tot amable, exerceix la seva llibertat d’expressió, ni que sigui emparada, protegida, amagada darrera de la inviolabilitat parlamentària. Jo crec que aquesta inviolabilitat és necessària, però ells mateixos han manifestat el seu rebuig a qualsevol privilegi per ser representant del poble; vet aquí la incoherència, vet aquí, doncs, la discriminació.
Comentaris
Carmeta
Corporativisme tertulianil? Dir que tots son delinqüents ummm sembla poc. A mi com a tots ens preocupa la corrupció però també els bocamolls, que tenen fixacions i poden soltar el que els ve a la boca. Qui sigui culpable que pagui i que digui calumnies també.
RHC
Perqué escrius sempre tant espesos, Montse. La npia té noms i cognoms, es diu Gemma Galdón. I va dir a una emisora pública que el Palau de la Generalitat está plé de lladres i de corruptes, al ser preguntada que digués noms i cognomos, va repetir que tots. Si acusar indiscriminadament comporta ser descriminada, es totalment fals. Si acuses a algù has de ser prou valenta, i tenir proves, per dir que tens raons per dir aixó. Si no les tens, es pura i dura demagogia populista.
Cartesiano
Ni noi ni noia discriminada. Calumniar en público a un colectivo de relevancia como es el Govern de la Generalitat, sin pruebas, puede ser constitutivo de delito, y más si viene de un personaje público con acceso fácil a los medios de comunicación. No se trata de noia discriminada o no discriminada. Se trata de que si hay delito, se tiene que penar y si no lo hay no. Lo razonable es que se denuncie.
Des de Rohan
Dir noia a una DONA de 40 anys em sembla molt desafortunat. Per altra banda comparar la seva afirmació de la presència de delinqüents de manera genèrica amb les acusacions d'en Gabriel Rufián, em sembla també demagògia barata. És a dir, tu mateixa caus en el que denuncies.
Hamilton
Que hem d'esperar de la Nebrera ? Hem de esperar que vagi a favor del que en tots el àmbits , tots, representa Catalunya ? Doncs no, ella sempre treu punta per anar en contra de Catalunya
FISCAL AFINAO
I ahora que harán en RAC1 ?, mantenerla de tertuliana... ? Si lo hacen es que le dan la razón....
Narcís ( veu a/ de mitjà públic, veu vestida de ' formació ', veu que cobri .. així veu que hom pugui escoltar o considerar . . . no pot fer el que li roti així de franc a persona quina sigui i, no diguem-ne, institució . . i si us plau no ho compari amb descriure, no ho compari amb Rufián!)
Quina comparança n'és aquesta : doncs, és clar que ha d'haver-hi inviolabilitat i immunitat pels diputats ( altra cosa n'és qui hi abusa per desprestigiar o/ hi treure-hi profit/ enfilar-se d'allò més delictuosament!) .. no cal gaire ' sentit comú ' per a adonar-se'n! PD: si aquesta sense ofici ni benefici .. vol parlar així a ca seva, al carrer àdhuc com comentarista que no pas articulista, ho faci, però no pas com veu d" opinió veraç ' típical made in spain!

envia el comentari