Ja ho farem nosaltres

"Si la policia d’Espanya no està en condicions de garantir un servei correcte, professional i diligent en el control de passaports, aquesta funció ha de ser traspassada a la policia de Catalunya"

L’aeroport més modern de tota la Mediterrània, el de Barcelona, ha tornat a aparèixer als mitjans de comunicació, d’aquí i de fora, associat a una notícia del tot negativa. Una veritable gernació ha d’esperar-se fent cua, a cops fins a tres hores, amb la consegüent pèrdua del vol que té previst i pagat, fins que li toca passar el control de passaports. Per televisió, hem pogut veure les filmacions fetes amb telèfon mòbil per algun passatger afectat i una gentada arraïmada en els immediacions dels llocs de control corresponents, amb unes cues allargassades de ziga-zaga, talment aquell que s’espera per a pujar a alguna atracció a Port Aventura. Es tracta de gent de totes les edats, que accepta la intensitat de noves mesures de seguretat, amb una barreja de resignació i sentit comú, però que no té perquè admetre com a normal la deixadesa, la incompetència i la mala imatge del país, a pocs dies de començar la campanya d’estiu que tornarà a posar Catalunya com a primera destinació turística de tot l’estat.

 

El problema és, clarament, una insuficiència de recursos humans i materials per part del ministeri de l’Interior que, malgrat que coneix amb dos dies d’antelació el nombre de vols previstos per a enlairar-se i aterrar al Prat, és incapaç d’adoptar les mesures necessàries per a donar als ciutadans el bon servei que aquests es mereixen i que paguen amb els seus impostos. El ministeri no destina, doncs, al Prat el nombre d’agents imprescindibles per a fer-se càrrec del control de passaports, amb eficiència i celeritat. Barcelona és la porta d’entrada i de sortida a Catalunya, però també a tot l’estat, per a milions de persones cada any. Només que fos per aquest motiu, l’atenció fronterera per part de la policia hauria de ser prioritària i excel·lir en la seva tasca. Com no sigui que, en l’actual context a Catalunya, ja els vagi bé d’anar tirant i fer malbé la imatge del país davant l’opinió pública internacional, vinculant-la al procés autodeterminista en què ens trobem immersos. Seria, per tant, una mena de boicot encobert.

 

Els sindicats policials espanyols, d’altra banda, no s’han estat de dir que Catalunya no és un indret professionalment atractiu, tant pel que ells anomenen el context polític, com pel cost de la vida, així com pel plus reduït de destinació que reben si vénen aquí, tres cops inferior a si van destinats a Madrid i deu vegades menys que si són enviats al País Basc. En aquestes circumstàncies, que no són noves d’ara, és evident que si la policia d’Espanya no està en condicions de garantir un servei correcte, professional i diligent en el control de passaports, aquesta funció ha de ser traspassada a la policia de Catalunya que, per cert, ja té al seu càrrec la seguretat ciutadana en el recinte del mateix aeroport. Estic més que convençut que els mossos podrien fer-ho amb tanta eficiència com en el seu moment, per més que llavors això semblava impossible i sense cap cobertura competencial que ho emparés, van fer-se també càrrec del trànsit al Principat. Es tracta de professionals tots els quals parlen, com a mínim, dues llengües, afirmació que no pot generalitzar al conjunt de cap altre cos policial a l’estat. Si ells no poden, no saben o no volen assegurar aquest servei, nosaltres sí que podem, volem i sabrem fer-ho. Si ells no ho fan prou bé, ja ens ho farem nosaltres i millor.

 

Davant la incompetència professional, la manca de previsió i la infradotació humana i material, el delegat del govern espanyol, però, sembla carregar-ne els neulers als soferts passatgers als quals demana, ras i curt, paciència. En realitat, ja fa pel cap baix tres segles que apliquem aquest mètode sense cap resultat positiu concret. Ben contràriament, ha estat justament en el moment en què se’ns ha acabat la paciència que, com a poble, hem començat a caminar.
Comentaris
toni
el dia 22 data del referendum, si no al remat acabaran destrosant el país.
KaluRapitenc
Aixo de l'aeroport es nomes una de tantes putades que ens esperen, d'aqui al setembre tindrem motius suficients per marxar amb referéndum o sensa. La veritat es que els espanyols profunds son malvats de veritat.
Joana Terrade
Estic totalment d'acord amb la proposta de que els mossos gestionin el control passaports/fronteres!!!!!
Pilar
I també hi ha el tema afegit de les renovacions del Dni. Que no volen que viatjem? Ni que votem? Ni tant sols volen que marxem!!! Ens volen agenollats!!!
Abderraman
Si de cas, vostè, Sr. José Luís Carod, no faci rès, que encara seria capaç de tornar-nos a enxufar el Montilla o el somniatruites del Maragall.
Reflexiu
El mateix que passa amb la Policia, passa amb els examinadors de la DGT, no és atractiu i se'n jubilen més que no pas entren i mentres... arruinant a les Autoescoles i complicant la vida als ciutadans. Hi han 12 provincies amb problemes i les quatre catalanes són a la llista.
Xènia
Això encara ens dóna més arguments. Aquests espanyols ens fan la campanya per a la independència.
Narcís ( els catalans som i deixem ser, fem i deixem fer, vivim i deixem viure!) ( els manaies de l'estat, per contra, ens fumen tant com poden i alhora ens llancen ser nosaltres els malvolents i aversius!) ( espanya mai per mai canviarà .. espanya continuin sent ells .. nosaltres ens n’anem!)
Què es pot esperar d'un estat, si més no, d'un partit, on sa ' secretària general ' i ministra de defensa ( i presidenta del partit a C-LM) diu ' el PP n'és l'únic que estima espanya ' així doncs fer ' negoci amb la maldat ', ço és, fum, fum, fum tot allò d'origen català, d'existència catalana, de ser català, tot plegat, Catalunya i després que aquesta se'n vol anar .. i, damunt, per si no fos prou, homologar-ho a odiar espanyols? PD: quan només volem no ser anihilats i robats/ piratejats!

envia el comentari