Plaibarretxitzant Puigdemont

"L'any 2014, Turull, Rovira i Herrera van avisar al Congrés que no presentaven un Pla Mas -a l'estil Ibarretxe-. Una advertència que ara és més vigent que mai"

A tres dies de la conferència que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva han de pronunciar a l’Ajuntament de Madrid per explicar la proposta de referèndum i fer un últim intent de pactar-lo amb el govern espanyol, l’Executiu de Mariano Rajoy es desperta amb una idea brillant: que el president de la Generalitat vagi al Congrés dels Diputats a explicar-se. Poques hores abans, el PP es concentrava a Madrid per protestar contra la conferència i la dirigent popular Andrea Levy es manifestava radicalment en contra que Puigdemont, Junqueras i Romeva fessin la conferència.

 

Estem davant d’un plantejament pervers. Queda realment bé que convidin el president Puigdemont a presentar la seva proposta de referèndum al Congrés, però no es tracta de res més que d’un acte de ‘postureig’ i de pura tàctica política. Si la intenció fos veritablement la d’escoltar el president de la Generalitat, aquesta proposta de Soraya Sáenz de Santamaría seria una gran notícia. I un miracle. Però tot sembla indicar que darrera d’aquesta nova idea no s’amaga res més que l’objectiu de malmetre un projecte polític que no els interessa.

 

A l’estil Ibarretxe. Que Puigdemont hi vagi, que se li digui que no i que tot quedi en no res. Exactament com va passar l’any 2014, quan Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van anar al Congrés a presentar la consulta del 9-N i van sortir amb 299 vots en contra -del PP, PSOE, UPyD, Foro Asturias i UPN- i només 47 a favor, i una abstenció. En aquella ocasió, però, els tres representants catalans ja van avisar que no es tractava d'un Pla Mas -fent referència al Pla Ibarretxe-, sinó que era un proposta que sortia absolutament de la societat catalana. I aquella advertència va ser real, perquè la consulta es va acabar celebrant tot i la negativa del Congrés espanyol. Aquell avís de Turull, Rovira i Herrera és ara més vigent que mai.
Comentaris
Georgiana
Encara que hi estiguin d'acord, el No del Congrés, tampoc permeteix votar als ciutadans de Catalunya que volen votar No en un referèndum. Ens estan prenent aquest Dret tan als del No com als del Si. On són els demòcrates i la democràcia? Les eïnes que ofereix la Democràcia són per fer-les servir els ciutadans no pels polítics i partits per coartar el poble.
Espectador
Anar a demanar permís a Madrid es una actitud de submissió .
Josep A Faiges Morales
No podran convertir Puigdemont amb l'Ibarretxe català. Si anem al Congrés dels Diputats sera, per explicar-nos; no per recollir una cabassada de vots en contra a que ens deixen votar pel nostre destí com a nació-estat.
El Congrés no és un grup d'amiguets
El secessionisme no té un discurs coherent. Un debat al Congrés obligaria a Puigdemont a presentar un text articulat defensable. Pot ser el Pdecat, ERC i CUP pactant un text articulat, sotmès a l'escrutini públic des de la primera lletra, amb CSQEP aportant el que els semblés oportú i el PSC aprofundint en les contradiccions del text. Per això, entre altres coses, Puigdemont no vol anar al Congrés: no té text que discutir, només un discurs.
Lluís
Estàn acorralats i com que ho han fet i ho estan fent tot malament, no veuen sortida i per ells , només els hi val guanyar, i això no serà així.Aquest conqueridors que porten a la sang, els hi passarà com sempre, perderan una altre (colònia) i Catalunya serà República.
TROFEUS DE CAÇA
Al Congreso tenen penjats els caps dissecats (en sentit figurat,clar) d'Ibarretxe, Marta Rovira, Joan Herrera i Jordi Turull... ara hi volen afegir els de Puigdemont, Junqueras i Romeva... Esperem que aquests no es deixin enredar per falsos reclams i no caiguin en la trampa... En tot cas a Madrid a explicar-se, MAI a demanar permís,
terrassenc
Els dirigents convergents ens trairan volent pactar el que és un dret inalienable. La llibertat depèn d'un mateix, mai dels altres. Van cremar el tricentenari en una costellada, i ara ho volen rematar lligant-ho a la política espanyola, per això sacrificaran el que sigui per tal de 'pactar'. Els del pont aeri volen un 'apoyaré 2.0', com els comuns. Els 18 mesos eren per fer la independència i ja han passat. Polítics independentistes, poseu-vos les piles!
Gombau
(...) Bona i correcta política seria, en canvi, (parlo en hipòtesi remota!) un acord de referèndum previ entre Espanya i Catalunya, i que després, tant el Congresso espanyol com el Parlament de Catalunya, RATIFIQUESSIN, cadascú pel seu cantó, tal acord. Això sería una recta política, perquè, en ambdues cambres, s'estaria presentant un pla que comptaria amb suport suficient per fer-lo viable. El que demana el govern espanyol no seria sinó una representació teatral interessada.
A
A "el congrés no és un grup d'amiiguets". O ets ignorant, o ets idiota, o ets un intoxicador. Si hi ha alguna cosa articulada, raonada i planificada és l'independentisme català. Mira que se n'han fet estudis, propostes, articles, tesis, llibres, conferències, debats... Saps que hi ha diversos volums d'um llibre blanc on està tot, TOT, explicat al detall? Qualsevol el pot consultar. Per tant, prou mentides, pocavergonya!
Narcís ( Catalunya n'és pacífica, humanista, acollidora i solidària i .. demana deixar de ser ' fuetejada ' democràticament, raonada, objectiva i política a país veí amagat rere el mot ‘ estat ‘ .. i aquest només respon amb befa, escarni, insult, mentida, difamació, injúria i petaments de riure!)
Ras i curt: 1. n'és paperot espanyol davant del món! 2. allò que se'n riguin delatarà no ser espanyols, ser simples ' castellans broixos '! 3. on n'és ' es pot parlar de tot '? quina eixida ens hi donen a sa tirana demografia no catalana? PD: el terrorisme, matar éssers humans/ assassinar n'és ' pecat mortal ' .. i país veí botxí amb la prepotència de ser estat fent-ho sense sang amb gota malaia de tota mena contra altre país .. no n'és ser ' terrorista ', pitjor, provocar hi sigui?
@A
O ets [insult], o ets [insult], o ets [insult] o tinc raó, possibilitat que no contemples. Imagina't al Congrés dient que amb 72 diputats hi ha una amplííííííííííííííííssima majoria per a la secessió. Les rialles se sentirien fins a Toledo.
Gombau
No seria bona política de presentar un pla de referèndum al Congrés sense prou suport parlamentari, i recollir una cantada cabassada de NOs, que després el govern espanyol podría fer servir propagandísticament pertot arreu, com a imagte perfecta del rebuig "democràtic" al referèndum d'autodeterminació. El president Puigdemont estic segur que no caurà en aquest parany. (...segueix més amunt...)
Pere de Lleida
El govern espanyol i els partits unionistes volen que el President Puigdemont,vagi al congreso, per humiliarlo com van fer al Lendakari Ibarretxe.Per això no cal anar-hi
Laura
Exacte Nerea; es manifesten públicament d´una forma radical en contra de la conferència de dilluns i conviden al nostre president a explicar-se al congrés???? Ei peperos i claca colindant, us ho diré clar i català NO SOM IMBÈCILS
A
Ho veus com ets un troll idiota? Votem i a veure qui té majoria, carallot fatxa anti-demòcrata!
Nuria de Mexic
El que vol la Soraya (que sempre va de llesta) es la rendició i la humililació de Catalunya. Ni mes ni menys. Al Congreso de los amiguetes s`hi ha d`anar a negociar la repartició dels actius i passius, un cop declarada la independència. I ni tan sols caldrà, doncs aquestes coses les fan comissions internacionals. La Soraya es pensa que els catalans son imbècils i no aprenen les lliçons. Molt bon article ¡¡

envia el comentari