Assenyalem-los amb el dit d'una vegada

"Burguet és un periodista madur que explica la por d'un nen de deu anys que va ser ell i que encara viu en ell. Ho ha escrit a costa de passar males nits"

Poques vegades un mitjà de comunicació ha acollit una peça periodística com el "Jo no perdono" de Francesc Burguet que publica El Món. No es tracta d'una recerca informativa qualsevol perquè parteix del propi testimoni de l'autor, antic alumne dels Escolapis en el Balaguer dels anys seixanta. Burguet és un periodista madur que explica la por d'un nen de deu anys que va ser ell i que encara viu en ell. Ho ha escrit a costa de passar males nits.

 

Ell ho explica millor que jo, val la pena llegir-lo. Però el "Jo no perdono" de Francesc Burguet té un segon valor, que és el d'aixecar la veu contra l'oblit de tanta por com centenars de milers de nens van passar per les escoles franquistes, incloses les religioses. L'autoamnistia de 1977, a més de beneficiar els jerarques del règim, va intentar -ho intenta encara- que la societat continuï amnèsica respecte als delictes de molts malfactors, maníacs, feixistes i sàdics que van aprofitar la seva condició de professors per fer mal a criatures que no tenien cap defensa. Sovint, ni la dels propis pares.

 

Les escoles -com les casernes militars- van ser les parets tancades on el règim franquista terroritzava els seus súbdits. Primer, de nens. Més tard, de joves. I no ho podem oblidar, no ho volem oblidar. Recordem les seves cares, recordem els seus crits, recordem els seus noms. Francesc Burguet ha tingut la valentia de fer el primer pas endavant. No serà l'últim.
Comentaris
Ramon
L'obra pública de l'Hospitalet de Llobregat, què, tocarà denunciar-la i no perdonar-la quan els sociates ja faci mig segle que hagin passat a la història?
Com
Com sempre, el fanàtic sectari Ramon intentant desviar l'atenció segons el que la seva ment sabatota deformada li dicta. Que el tema de l'obra pública sociata s'ha de tractar? Doncs és clar! Treure-ho en aquest article? No té sentit si no és que està intentant desviar el tema. Potser intenta, inconscientment, defensar els capellans pederastes. No m'estranyaria d'algú que ha demostrat ser d'ultra-dreta, fregant el feixisme.
Catolicisme o la banda de pederastes de españa
l'ESGLESIA ES PEDERASTERIA i els milions de casos no denunciats omplirien el vaticà. Son capellans, son ped.... Pero que l'OMELLA gasti un dineral del 0,7% per forrar al feixista, racista Herrera de la COPE i el seu escolanet Sostres del Raval i al prostibul de 13TV, es cataloicisme espanyol PEDASTERIA I COPE, SOTANES I OMELLA, FRANCO I TERRORISME AMB SOTANES sempre junts por los siglos de los siglos AMEN
Joan
Felicitats Cot per publicar aquest article, com bé dius no tothom estaria disposat a publicar-lo. És molt dur però no per això l'hem de deixar a l'oblit. I no importa el temps que faci, ha de sortir a la llum.
Inadaptado
Hablando de fascistas, maníacos, sádicos y repugnantes pederastas, estoy esperando un artículo de Salvador Cot contra los miembros de ERC que han sido acusados de crímenes tan repugnantes que son indescriptibles, como es la pederastía. Eso si que es amnesia, que es lo que tiene este panfleto.
Pepo
Molts capellans són talment com molts espanyols, només saben donar pel cul.
Rector contra la pederasteria de la COPE
OMELLA per que protegeixes la pederasteria instal.lada a la COPE I 13TV? Vols la llista?
Però
Però que t'empatolles, inadaptado? Els feixistes sempre sou tan estúpids?
Narcís ( només Déu sap el munt de casos passats per criatures o nens-nes arreu i a tota hora!) ( per què ha de semblar text pornogràfic .. tothom sabem que n’és ‘ violació ‘!) ( només faltava d’un patiment/ por i solitud per aquestes monstruositats .. cercar a saber quina cosa d’adult!)
No sé si vaig encertat, però : a)' a bones hores se'n recorda/ ho diu '! b) i una bestiesa com aquesta .. ' n'és per fer-ne literatura ' ( potser àdhuc negoci?)? i c) més pitjor que l'abús .. n'és que ' moltes criatures es sentirien mortificades pensant ser bruts, ser pecadors mortals ' ( justament per l'educació familiar/ religiosa!)!PD: ça com lla: 1. n'hi ha munt d'éssers no eclesiàstics i no es generalitza! i 2. llàstima no poguessin evitar ser a col·legis amb aquest marro!

envia el comentari