... i Margallo va dir 'apoyaré'

"El nivell d'inversió de l'Estat a Catalunya és baixíssim, amb addicional tercera i sense; un nou sistema de finançament és posar-se en mans de Susana Díaz i, per últim, una llei de llengües acabaria incidint zero a l'Estat i molt a les escoles catalanes"

L'exministre José Manuel García Margallo diu de si mateix que va "per lliure" i que no sap què farà Rajoy. Deixa clar que el 9N va proposar -i continua proposant ara- que es requisin i es destrueixin les urnes i que l'Estat prengui el control dels Mossos durant les 24 hores del dia de la convocatòria. Però, de fet, és l'únic personatge de l'òrbita del PP que s'atreveix a plantejar una sortida política per al conflicte Catalunya-Espanya. I només per això mereix atenció.

 

Margallo proposa tres vies que tenen la particularitat de començar i acabar dins de l'Espanya de les autonomies. D'entrada, planteja recuperar l'addicional tercera de l'Estatut, aquella disposició que preveia que l'Estat invertís a Catalunya en proporció al PIB que aporta durant set anys. En segon lloc, apunta a canviar el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i, finalment, es posiciona a favor de donar una mica de rellevància al català a nivell estatal. Totes tres propostes tenen en comú un punt de partida més o menys aparent per a, immediatament, enfangar-se en el guirigall autonòmic de les baronies PP/PSOE o en l'arbitrarietat clàssica de l'execució pressupostària de l'Estat.

 

El nivell d'inversió de l'Estat a Catalunya és baixíssim, amb addicional tercera i sense; un nou sistema de finançament és posar-se en mans de Susana Díaz i, per últim, una llei de llengües acabaria incidint zero a l'Estat i molt a les escoles catalanes. Margallo és un Zapatero que arriba deu anys tard.
Comentaris
Patufet
El més curiós del cas és que qualsevol solució serà, segons ells, la que ells decideixin. I la nostra opinió? Ah, no! La que compta és únicament la d'ells. Perquè són demòcrates en la justa mesura que la democràcia els pugui afavorir. (És el que veiem d'ençà de la transició, governin uns o altres)
Fat Boy
El problema no es nomes les seves propostes risibles sino que podem estar segurs al 100% de que un cop signar l'acord es faran enrere immediatament perque Catalunya no te eines per fer-lo complir. Es com un acord de Munich amb el Puigdemont fent de Chamberlain.
RHC
Home Salvador, té unes propostes molt interesants. La Primera sobre tot, destruïr les urnes. Les altres ja em parlarem. Si hem arribat on hem arribat, i es fan aquestes propostes, es per marxar correns abans d'hora amb o sense Referéndum. Si el seu besavi, va perdre Tànger, per la típica prepontència paña-cañi, el seu besnet, veurà com li fem adeú amb les dues mans ben obertes. I que vagin cercan planeta, per vagar la resta dels temps pel l'espai sideral.
Quinto Máximo
El fet es que no en saben més, i que d'aqui a un parell d'anys, s'estaràn menjant els mocs.
A la via
Això demostra que reconèixen l'espoli fiscal que hem patit, la manca d'inversió en infraestructures a casa nostra i el menysteniment envers la nostra llengua.
M'enganyes una vegada culpa teva
me n'enganyes dos, culpa meva.
Ramon
El Pla B bàsicament hauria d'incloure totes les claudicacions d'ERC en els darrers 15 anys. Fer obligat i assumit per l'estat tot allò del que ERC ha renegat.
federalista
la tribu indepre brama, home no es la millor proposta del mon pero si un punt de sortida, real i serios, i no fer una independencia unilateral amb mitja poblacio en contra, l'estat europa el mon i la galaxia, en contra, i que no s'ho creu ni el meu fill de 2 anys el plan de desconexio , l'any que be a eurovisio i l'altre a l'onu diu pelo moxo i mortadelo ai que em pixe de riure.
Obriu agendes
Amics, anem reservant una/dues setmanes de vacances per a mitjans-finals de setembre, i apuntem a l'agenda: vacances revolucionàries.
Ramonet
Quan veig els típics catalans de pro (juristes periodistes,intel.lectuals,etc) defensant la viabilitat d'una tercera via,sempre acabo pensant el mateix:cobren en blanc o en negre,de la metròpoli?
Narcís ( si aquests infeliços timguessin mínima dignitat, decència, honor, orgull i amor propi .. no haguessin regalat Catalunya Nord, i a traició, a França!) ( i què dir-ne recolçats pels mateixos fume'ns ' taula rasa ' fins encara avui, ara i ací!) ( i nosaltres recollint sa població emigrant i en
Mai per mai espanya a complit cap Pacte, Conveni, Tractat, Acord després d'haver fet pinya a Las Navas de Tolosa .. ni ajudant-los a Andalusia ni regalant-los mateixa Múrcia perquè respectessin les " fronteres " ! PD: quelcom així com ' el senyoriu madridista ' .. qui tingui orelles que hi senti!
Jordi Català Sobirà
Margallo és un feixista (les coses pel seu nom). Va de moderat i conciliador, però demostra ser profundament antidemòcrata en algunes de les qüestions que planteja. No se n'ha adonat que ja estem al segle XXI.

envia el comentari