Susana, la 'lideresa' del Pasok

"Des del punt de vista del catalanisme polític la millor opció és una victòria de Susana Díaz que impulsi una ràpida 'pasokització' del PSOE, amb un itinerari electoral semblant al del Partit Socialista francès"

"El català, el basc i el gallec no són accents, són llengües"... Aquesta obvietat de Pedro Sánchez va ser el moment plurinacional del debat a tres entre els candidats a la secretaria general del PSOE. I això, tenint en compte que es podria suposar que un dels debatents -Patxi López- hauria d'haver après alguna cosa del seus quatre anys de mandat com a lehendakari.

 

De fet, tots tres contendents tenen dificultats per distingir els seus programes polítics. Entre d'altres raons perquè, d'una banda, Susana Díaz simbolitza el suport del PSOE a la presidència de Mariano Rajoy; de l'altra, Patxi López va ser lehendakari gràcies als vots del PP, combinats amb la il·legalització de l'esquerra abertzale i, finalment, Pedro Sánchez va fer honor a la immensa bandera bicolor de la seva presentació com a candidat arribant a un acord de govern amb Ciutadans que rebutjava explícitament qualsevol relació bilateral amb Catalunya. Tres gotes d'aigua beneïda per Santiago apòstol.

 

Així les coses, des del punt de vista del catalanisme polític la millor opció és una victòria de Susana Díaz que impulsi una ràpida pasokització del PSOE, amb un itinerari electoral semblant al del Partit Socialista francès, minoritzat fins al llindar de l'extraparlamentarisme. Tot plegat, per evitar que les restes del socialisme espanyol -sobretot a la meitat septentrional del territori de l'Estat- serveixin d'arma de negociació per al Partit del Superàvit Andalús que lidera la presidenta de la Junta.




Comentaris
nivelazo
La sultana busca fer del PSOE l'instrument que continui garantitzant la cobertura econòmica de la seva comunitat deficitària. I punt. Tota la resta, xerrameca. I de qualitat deplorable, per cert.
NO TROBEU QUE AQUESTA TIA ES UN PUNT CHAVACANA
VE UN PUNT NO, TOTALMENT CHAVACANA, BULGAR, CRIDANERA I UN PUNT DE ESTUPIDA, No soc socialiste ( deu men guardi ) i se men fort el que guany el plet que tenen per......... ¡ ¡ QUINA MERDA DE PARTIT SOCIALISTE ! !
Narcís ( una cosa n'és la ' solidaritat ' , que mai hauria de ser atracament que sí agraïment de por; i d’altra molt diferent ‘ saquejà’ns-e ‘ per a deturà’ns-e, ens hi passin pel davant i, per si no fos prou, malbaratar/ llançar/ cremar i fatxendejar amb nostres rendiments!)
Ras i curt: si una autonomia (?!) de fora/ espanyola gaudeix de ' superàvit ' : vol dir que rep més que no pas dóna així equival a no donar res i rebre .. on n'és son sentiment espanyol si només el té per cobrar diners espoliats a tercers així no cooperar/ mantenir les despeses de llur estat espanyol? PD: mateix Ibarra digué que si no rebia diners perquè ser espanyol ( i això sent-ho), i catalans que som ' desposseïts ' i escopits .. ho hem de ser?
que guanyi la Sultana
Mes espoli disfressat de solidaritat, mes anti catalanisme, mes col.laboració amb el PP, mes divisió al PSOE, mes corrupció... Mes llibertat per Catalunya
Al contenidor de la història
Que la sultana estigui de candidata és un símptoma inequívoc d'imminent desaparició.
ol
Si, si. Tot i que tinc més simpaties per Sánchez, el millor pels indepes és que guanyi Susana. Ella pot acabar d'ensorrar en aquest PSOE de pactes amb el PP i esclau dels "gerros xinesos" precisament per la seva falta de visió. Sánchez promet més entesa però no acepta referéndum ni podrá contra els barons i la necessitat de subvenció d'Andalusia i Extremadura.
Eugeni
Crida molt l'atenció la coincidència dels criteris raonats a l'article amb els que defensa el PP.
Marta de Sabadell
Sí la Susi és la millor x la independència !!!

envia el comentari