Catalunya serà sobirana o no serà

"Cal celebrar que la jerarquia eclesiàstica catalana es posi al costat de la majoria dels ciutadans del seu país"

Els bisbes de Catalunya han tornat a expressar-se reivindicant el fet nacional de Catalunya i defensant el dret a decidir. En una nota titulada “El moment que està vivint el nostre país”, els dotze bisbes catalans reclamen “que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català”. Es tracta d’un posicionament acordat per unanimitat en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense que s’ha celebrat aquesta setmana al Santuari de Loreto a Tarragona.

 

Aquest pronunciament no arriba en un moment qualsevol. En plena judicialització de la política -aquesta setmana han estat tres els membres de la Mesa del Parlament que han hagut d’anar a declarar al TSJC investigats per desobediència i prevaricació per haver permès la votació del referèndum unilateral a la Cambra catalana- i a poques setmanes de l’acceleració final -el Govern ja ha fixat el 22 de maig com a data límit pel referèndum acordat-, els bisbes catalans fan un pas endavant posicionant-se sobre la situació política que viu Catalunya.

 

És fàcil que aquesta nota tingui alguna que altra conseqüència. Igual que fa el govern espanyol, o fins i tot la diplomàcia espanyola, no seria d’estranyar que alguns d’aquests bisbes catalans rebessin trucades dels seus homòlegs espanyols. Per això també cal celebrar que la jerarquia eclesiàstica catalana es posi al costat de la majoria dels ciutadans del seu país, en la tradició de Torres i Bages o Vidal i Barraquer. És un posicionament ferm i valent. En la nota també reclamen “a tots els ciutadans l’esperit de pacte i d’entesa que conforma el nostre tarannà més característic”. Amén.

 

 

 

 

 
Comentaris
Abús propaganda electronica
Tria el teu futur monogràfic the màsters i postgraus. Si us plau Món canceleu aquesta propaganda cada vegada que obro el vostre diari i cada cop que vull lleguir un article em surt i triga com 5 segons a desapereixa de la pantalla. Us deixaré de lleguir si no ho canceleu ho tro bo un abús!
Pitxolí
Felicito l'autora de l'article per l'excel·lent títol. Desgraciadament em sembla que al PDECAT hi ha gent que diria «Catalunya serà radicalment capitalista o no serà» I que em sembla que hi afegiria («... i si no ha de ser capitalista radical, millor que no sigui, és a dir, que continuï com està») (i que consti que no sóc admirador ni partidari dels experiments socials de l'esquerra radical)
Narcís
Verament l'església catalana no hi té a veure res amb l'espanyola .. aquesta n'és abans anticatalana que catòlica o/ i què dir-ne cristiana! PD: o, per ventura, la conferència episcopal espanyola no hauria de sortir a defensar la veu del poble, del poble català així l'ofensiva antipolítica espanyola contra Catalunya?
Amén
Amén.
Ciutadana farta
Recordem que l,esglesia catalana va estar a l,avantguarda amb els que es varen enfrontar al regim franquista a catalunya, tots varem viure, els que ja tenim una edat, les tancades a montserrat i les caputxinades famoses, no ho oblidem , pel que sembla ara passa el mateix, gracies en nom de tots
Inadaptado
Vivan los cardenales Isidro Gomá y Enrique Pla y Deniel, aquellos si que fueron unos cardenales católicos catalanes y españoles ejemplares!! Esos si que eran católicos catalanes ejemplares, y no esta escoria católica catalana actual, que se ha posicionado con la AntiEspaña representada por ERC, CUP, etc
Hamm
Inadaptado, tal com et fas dir, és com acabaràs.
passo
A Catalunya el apego a España ja ha arribat al punt zero. No es faran desitjar mai més., passi el que passi.
ACV
Inadaptado, quina pena fas...

envia el comentari