Franco encara ens costa diners

"Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera estan enterrats en un recinte que es pretén sagrat i imperial, que es manté obert al públic gràcies als impostos dels contribuents"

El Congrés dels Diputats ha aprovat -amb l'abstenció del PP- una moció que demana al govern de l'Estat que traslladi les restes del general Franco del Valle de los Caídos. Ha estat una votació purament estètica perquè, acte seguit, Albert Rivera ja ha dit que, al marge del que han votat, fins que no hi hagi consens (traduït al llenguatge normal, fins que no ho vulgui el PP) no hi estaran d'acord. I com que a Mariano Rajoy i els seus no tenen res en contra de Franco, doncs allà es quedarà.

 

Els morts de la Guerra Civil i la dictadura posterior marquen, de forma perenne, qui va guanyar i qui va perdre. Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera estan enterrats en un recinte que es pretén sagrat i imperial, que es manté obert al públic gràcies als impostos dels contribuents. Les seves víctimes, per contra, estan sota les bardisses de qualsevol revolt d'un camí, condemnades, primer, a mort, i després a convertir-se en uns ossos escampats i oblidats. Aquesta és una de les condicions sobre les quals es va alçar el règim del 78.

 

A Franco no el va treure mai ningú del seu lloc, ni tan sols després de mort. Per això si vostè manté fidelitat en les donacions a la Fundació Francisco Franco (FNFF) durant uns quants anys, la deducció fiscal que obtindrà pot arribar fins al 75 per cent del total. Per exemple, si una persona o una empresa inverteix 150 euros en promoure la figura del dictador, Hisenda li finançarà 112,5 euros i la donació a fons perdut serà, només, de 37,5 euros. Això passa perquè l'estat espanyol considera que la FNFF té una funció benèfico-docent i cultural i mereix aquests -generosíssims- privilegis fiscals. Els mateixos franquistes fan publicitat de les deduccions de què gaudeixen els seus benefactors a la web oficial de l'entitat. 

 

En resum, Franco es quedarà allà. I vostè i jo continuarem pagant per ell.
Comentaris
Pedro LL
Hola. Amagar el que ha fet ERC (i per què ho ha fet) no em sembla fair play amb els lectors d'aquest diari.
FRanquisme Omella, TERRORISME COPE
pitxor es l'OMELLA DE LA COPE, que roba a Caritas el 0,70% dels impostos per pagar els sous de la banda terrorista-franquista de la COPE-HERRERA I 13TV I el Papa Francesc com permet aquest atracament del malvat Omella por la gracia del CAudillo Herrera, un racista i genocida de Catalunya? Omella, excomunio i torna tot el que has robat, franquista!!
Ebrenc
Pedro LL, el que ha fet ERC és no participar d'una comèdia.
No pot ser
Si Franco és viu, com Walt Disney, Elvis Presley i Michael Jackson.
Josep
Lo millor que ha fet ERC ,es no participar amb la comedia montada per el PSOE am i Ciudadanos i "altres" D'en Companys dingu s'enrecorda del seu afusellament per els FAXISTES. Faxistes que encara tenen molts carrecs decisius.
La mòmia feixista continua ben viva
A España, el feixisme de l'assasí colpista continua incorporat sense rubor en una gran massa de gent, que no només no se n'avergonyeix, sinó que encara se'n vanta. No només no ho troben un problema a superar, sinó que ho reivindiquen amb els seus fets com a manera de viure. Entre altres coses, per això estan com estan. i per això és tan essencial marxar-ne.
Roc
Franco, un personatge sense honor ni moral ni etica, cap d'un extermini fet pel 90% de l'exercit espanyol, l'exercit alemà, l'italia, el marroquí armats a la darrera tècnica de moment, contra un poble desarmat, aillat, a qui cap govern va voler vendre armes. La grandesa del guanyador es mesura per la fortalesa de l'enemic. L'honor dels sublevats: nul per voler exterminar un poble que no podia defensar-se
Narcís ( anem's-en jaaaa de tanta putrefacció aliena!)
I Europa no hi diu res? No n'és suficient proba del peu que calça aquest estat? PD: i diuen d'espanya .. democràtica? No fumem! ni saben allò què és ni mai per mai ho voldran saber .. politicastres furtadors i ídem col·locats via ser contra Catalunya ( s'ho preguntin a l'espavilada Sultana .. quan hauria de petonejar on trepitja Catalunya .. recollim població seva abandonada i sa autonomia se'ns enduu desenes de milers d'euros per saecula saeculorum .. s'ha acabat el bròquil!)!
Catport
Què??? Marxem d'una puta vegada o seguim fent l'ase???

envia el comentari