Madrid també té por

"L'Estat, rere la façana autoritària, té una por instintiva a actuar coactivament a Catalunya"

Per si encara calgués, Joana Ortega ho ha certificat. La negociació va ser impossible el 9N, encara què el Govern català oferís un "procés participatiu" sense cap mena d'efecte institucional. L'aleshores vicepresidenta -ara ciutadana inhabilitada- va intentar-ho amb Soraya Sáenz de Santamaría fins una setmana abans, en reunions discretes, i no va aconseguir res. En paral·lel, l'exministre Margallo ha fet públic que ell va reclamar la intervenció dels Mossos des de Madrid per a què fos la policia catalana qui requisés les urnes.

 

Tot plegat, demostra dues coses. L'una, que no hi ha marge de negociació amb Madrid més enllà de la rendició incondicional. I la segona, que l'Estat, rere la façana autoritària, té una por instintiva a actuar coactivament a Catalunya. Si els Mossos no es van intervenir, com insistia Margallo, és que no tenien gens clar que això fos possible i sense conseqüències.

 

Margallo ha dit a Barcelona que avui tornaria a demanar el mateix. I ara, potser, tampoc no li farien cas. O sí. Però queda clar que, malgrat la sobreactuació i les proclames, l'Estat també té por. I molta.

 
Comentaris
Camus
El PP no pot fer res que desperti l'espectre del conflicte civil en la imaginació dels espanyols. Saben que el PP-Gobierno ho pagaria molt car políticament, i seria el final de la dolça Transició al psoefranquisme.
Churchill
És evident que tenen por. La gent votant PP tot i la corrupció. El Psoe i Ciudadanos arrecerant-se amb el PP com els estruços. Estan cagats. Rajoy i Soraya aparenten aguantar el tipus, però les seves òbives vacil.lacions "no habrá 9-N; ha sido una pantomima", "lluvia de millones; inversiones cero patatero", demostren que no saben per on van. Uns absoluts temeraris que enviaran el seu país a una ruïna com Grècia. Ja s'ho trobaran, s'ho han guanyat ben a pols.
Toquem el dos
L'agressivitat és debilitat, sempre. Tan de bo no oblidem aquest principi essencial. El poder sobre els altres sempre està basat en la por, per la senzilla raó que n'és dependent.
Jo no tinc por
Sóc treballador públic, i no tinc por. Estaré sempre al costat del govern del meu país, Catalunya.
AT
margallo es un vell carcamal, encara es creu que les ecspanyes son un imperi que poden fer el que vulguin a les colonies..
jep
Ells sabràn. A bones, com tots els divorcis, sortirien molt més ben parats. És questió d'inteligència
Ho tenim a tocar
Ells ja han perdut i ho saben, per aixó tenen por. Nosaltres encara no hem guanyat, per aixó hem de ser valents.
No fotis
Margallo, però si tot és tan fàcil com escoltar al Domènech i cia, amb la seva fórmula de República confederada dels pobles hispànics internacionals dintre d'una Monarqua neofeixsta espanyola. Ho veus home? Ara ja pots seguir dormint.
Madrid TAMBÉ té por
Del "també" només es pot deduir que algú més té por. I qui pot estar cagadet?. El Govern català sens dubte, les seves institucions, els seus mitjans i les seves organitzacions afins (ANC, Omnium). D'aquí el continu martelleig amb amenaces, mobilitzacions i un llarg etcètera. Avui l'ha encertat Sr. Cot; el seu article es podria perfectament titular: El Govern català està mort de por i el de l'estat també.
ferran
La meva por és diferent...Tinc por del pobre calat que te el missatge independentista entre la gent llevat dels convençuts...El govern hauria de denunciar nit i dia en Català, Castellà i Suahili a totes les àrees metropolitanes que mai sortiran de la misèria sent una colònia en mans de l’eix sevillà/madrileny/basconavarrès...Per l’amor de Déu, canvieu de tàctica.
llpv
El "També" sobra.
xup
Sr. Cot, aquesta vegada penso que errat el tir, perque amb totes les manifestacions que hi anat, ja sigui del 11 de setembre com les de suport a diversos imputats per la justicia? caspanyola, alla no es detecta aquesta por ans al contrari la gent gran que es la que tindria que ser mes conservadora, es la mes ferma que hi ha devant d,aquestes injusticies, pot ser perque la van viura de propia pell, amb aquest articles veig el seu dubta amb el poble catala i els seus dirigents
JordiP
El Camus té tota la raó. La història de la dreta espanyola està plena de cops de força des de ... Les darreres: 1926, 1932, 1936, 1978, 1981 i algun més que no sabem, potser. I darrera ha quedat quasi un milió d'espanyols sota terra i mig milió més a l'exili. Hi ha per pensar-s'ho, oi?
JordiP
Sobre tot ara que els franconazifeixistes no gaudirien del suport dels seus correligionaris marroquins, italians i alemanys, és clar. Per vèncer i sotmetre espanyols calen molts i molts mercenaris estrangers.

envia el comentari