Un dilema infernal a Madrid

"La fotografia d'un policia retirant, per la força, una urna és molt pitjor que la d'un antiavalots estovant un manifestant, per justa que sigui la causa que defensa"

L'Estat té un problema greu, que és lluitar frontalment contra les urnes. El simbolisme d'aquestes capses és tan alt que les fa contenir la democràcia i la voluntat popular. Són l'eina física a través de la qual s'expressa la ciutadania i per tant esdevenen, per essència, inviolables. La fotografia d'un policia retirant, per la força, una urna és molt pitjor que la d'un antiavalots estovant un manifestant, per justa que sigui la causa que defensa. 

 

Per tot plegat, el govern de Madrid té com a prioritat intentar que el referèndum de setembre no arribi a concretar-se. I això és molt difícil, perquè en aquests moments la determinació dels partits sobiranistes és màxima i no hi ha discrepàncies serioses respecte a la voluntat de què les urnes estiguin a disposició dels electors algun diumenge de la pròxima tardor. I si les urnes són allà, l'Estat es veurà abocat a la disjuntiva d'utilitzar la força i la coacció per alterar la normalitat de la jornada o, en cas contrari, permetre una votació pacífica i vinculant. El dilema és infernal perquè en tots dos escenaris és Madrid qui perd.

 

Però només hi haurà urnes des de la unitat i, en conseqüència, és aquesta transversalitat el que l'Estat vol esquerdar. Aquest dilluns, a l'Aliança del Poblenou, Jordi Turull, Joan Tardà, Mireia Boya i Antoni Castellà van donar una lliçó de fermesa en un debat conjunt. "Hi som tots i anirem fins al final", va dir un d'ells. I ho podia haver dit qualsevol... L'aplaudiment final va ser llarg i compartit a dalt i a baix de l'escenari.
Comentaris
Jacob
No ens confiem. Hi ha mil maneres d'impedir o sabotejar unes eleccions. Respiro un cert esperit de suficiència que em preocupa
Serà molt important
Que la gent mes mobilitzada siguin a les portes dels col.legis des del día abans del dia de les votacions. Si ja hem format llargues cues, acampades durant la nit, la policia o la guardia civil ho tendran mes complicat per retirar les urnes sense emprar la força bruta, llavors serà quan les imatges li faran mes mal. Si arriben al matí i no hi han encara votants, les serà tot mes fácil. l'ANC i Omnium haurien d'anar pensant en com ens organitzem per formar aquestes cues-acampades .
ÒSCAR
Senyor Cot, espero que al final no s'hagi d'empassar aquestes paraules tot avergonyit.
Sly
@ÒSCAR: avergonyir-se per què? El Director reflecteix les úniques dues possibilitats: o referèndum o repressió. Tota manera, si de debò "ho espera" (que no s'hagi d'empassar aquestes paraules) entenem que de debò Vosté desitja que ningú sigui represaliat per llur idees polítiques, oi? Tic-tac, tic-tac, España...
Anna
Podem tenir tots els duptes. Hi haurà guerra bruta de part de la premsa, ens faran sentir q perderen. Potser ni haurà q abandonaran. Pro tenim un compromís, tenim una lluita,i tenim molta força.NI UN PAS ENRRERA.
CATOLISME DE FRANCO, LA COPE DE SEMPRE
España es un pais de franquistes i capellans del Alzamiento Nazional, NO HI HA RES A FER Marxar d'aquest prostibul catolic, d'omelles i barcenas, es una obligació sanitaria, de fugir de la bruticia. Ara, aquests franquistes amb sotana no saben com aturar la democracia, i el pobre i miserable OMELLA DEL PP-FRANCO ves a saber si converteix les esglesies en arsenals criminals com van fer les sotanes de Franco el 1936
Jordi Vidal
No es gens fàcil preveure si al final podrem votar. Però lo segur es que la guerra bruta arribarà a nivells estratosfèrics. La nostra campanya ha de ser molt clara, adreçada als indecisos: 1) Anem a aturar l'intent d'ASSIMILACIÓ dels catalans a CASTELLA. Espanya es un intent fallit, una ficció que ja no s'aguanta més. 2) S'equivoca qui pensi que l'independència de Catalunya serà perjudicial per Espanya. Serà l'unica manera de que admetin la seva plurinacionalitat d'una vegada!!!.
Quimet
Cal un servei molt eficient de seguretat vigilant les urnes, i dic això perquè ahir per casualitat al tren vaig sentir una conversa de quatre persones, que deien que el govern espanyol, no faría treure cap urna per la policia, per allò de la foto, però que ells ja estaven preparat per entrar a sac com a la Blanquerna a varis col·legis abans de tancar i emportar-se las urnes, i que no es podes fer un recompta autentic dels vots, amb lo qual el resultat no seria valid o vinculant, estiguem alerta!
Imatge de qui?
Els policies que retirarien les urnes serien els mossos d'esquadra portant a sobre, en els cotxes, a tot arreu els símbols de la Gene. I potser hauria cupaires cremant aquests cotxes, com sol passar.
John Smith
El govern espanyol està preocupat per Catalunya. Preocupar-se vol dir ocupar-se anticipadament als fets. Per passar de preocupar-se a ocupar-se ni ha prou d'acceptar la realitat i, per tant, gestionar la separació amistosa: la separació és inevitable (mentalment ja fa temps que hem desconnectat d'Espanya i la veiem com una cosa estranya, llunyana i desagradable), per tant, quanta menys terra cremada deixi el govern espanyol, més ràpidament es re-composaran les relacions entre els dos pobles.
Ara ens cal (i ja és urgent):
Coordinació nacional permanent entre totes les forces compromeses amb el referèndum "sí o sí", és a dir: constitució d'una mena d'estat major de la unitat d'acció davant la imminent convocatòria del referèndum! I, alhora, conformació a cada poble i barri de Catalunya de consells, juntes o assemblees locals TRANSVERSALS unitàries constituïdes conjuntament per totes les forces, entitats i veïns compromesos amb la preparació, coordinació i defensa del referèndum a cada poble i barri!
un catala progresista
n'hi ha un indepre que veu espanya diu com una cosa estranya i llunyana, home smith llunyana llunyana, hahahahaha nova zelanda es llunyana, marte es llunya, pero catalunya, en fi, cal llegir mes i dir menys tonteries, llunyana es zeta reticuli.
mercè
progressista??? i què és això? estar per damunt del bé i del mal? En coneixem uns quants d'aquests 'progres' que ens donen lliçons continuament. La llunyania no és una questió de distancia. Potser a tu també et cal llegir sobre una llarga história de legislacions i opressions, a més d'altres coses.
cartanya
Posats a tenca el cercle, dir que tambe tenim que tenir previst protegir les urnes i als seus servidors, a les hores de menys afluencia, no fos que féssim nit al carrer per evitar la seva retirada, però acabin trencant-les quan no ni hagi masa gent.
ja vam votar...
...no crec que hi haguem de tornar-hi pas....el resultat ens el boicotejaran per totes bandes, com ja van fer en les altres votacions, ....gent que se'ls hi va negar aquest dret, paperates llençades, i qui sap quantes barbaritats van fer més...aquest cop, que encara estan més rabiosos, que penseu que farán?...això sí, miraran de no fer cap imatge que'ls deixi com el que realment son...INDEPENDÈNCIA JA!!!

envia el comentari