L'australopitec que es va quedar a la prehistòria d'Aznar

"El substantiu "víctimes" s'aplica, sense més concreció, a les que va causar ETA. Les altres -els centenars de milers de la dictadura o els del terrorisme islamista, per exemple- no mereixen l'atenció prioritària de l'Estat"

Proetarra!", cridava un ultra del Betis mentre agredia al client d'una cafeteria que fins aquell moment estava llegint tranquil·lament en la terrassa d'un bar del casc antic de Bilbao. Proetarra no és un insult espontani, sinó un invent posat en circulació des dels mitjans de comunicació de Madrid en època de José María Aznar. Proetarra és la correspondència popular del todo es ETA polític i judicial. En la confusa ment de l'australopitec bètic, proetarra és sinònim de basc i basc és sinònim de maligne. Per això l'agredeix després d'intentar que el dissortat consumidor de cafè cridés "¡Arriba España!". L'agressor, simplement, estava portant al límit les consignes que se li han anat sedimentant dins del cervell durant anys i anys.

 

El conflicte basc ha estat, durant dècades, la principal font de legitimació del règim del 78, un cop amortitzat el 23F. Un sistema polític hereu directe d'una dictadura, amb el cap d'Estat designat pel general Franco i una autoamnistia preventiva (1977) necessitava algun grau d'èpica. I ETA va ser la gran troballa propagandística dels governs d'Aznar, que van utilitzar a fons la violència dels etarres en el propi benefici polític. De fet, des d'aleshores el substantiu "víctimes" s'aplica, sense més concreció, a les que va causar ETA. Les altres -els centenars de milers de la dictadura o els del terrorisme islamista, per exemple- no mereixen l'atenció prioritària de l'Estat ni el seu reconeixement constant.

 

Vençuda i desarmada ETA, ara l'Estat té un problema seriós de legitimació en la lluita contra un nou enemic, molt més difícil de derrotar: Les urnes a Catalunya. Però això és massa complicat per a l'homínid bètic, que es va quedar en la fase aznarista del populisme espanyol. Fins i tot l'han detingut, a ell i als seus amics. Algú, des del calabós, li hauria de fer entendre que els bascos ara són bons i voten els pressupostos del PP a canvi de mantenir la quota i el concert. Però tot indica que el pobre fa temps que no entén res.
Comentaris
Ramon
El 99% dels assassinats polítics dels darrers 40 anys a l'estat espanyol han estat perpetrats per les esquerres. Potser que actualitzem les cantarelles progres, no?
Joan Benet
Això suposant que tingui cervell i no un cordill aguantant-li les orelles.
Ramon
Aznar, com tots eks espanyols excepte Ramon Cotarelo, és enemic de la naciò catalana. Però em sembla d'una suficiència ridícula el menystenir-lo, perquè en un cara a cara es menjaria amb patates la pràctica totalitat del mapa polític sobiranista actual.
RHC
El fatxa del Ramon, ja treu de nou el seu esperit imperial-nacional-católic-Aznarista. Et deduexen un 75 % al IRFP, si el que el fas, de les aportacions a la FAES, oi? A mi no em deduexen ni un centim de les que faig a l'ANC. Ha veure troll si t'he assebentes de que va la cosa. L'Aznarito es mengaria amb patates a més de 2 milions de catalans que volem ser independents? Tu creus que vol estar "cagant sang" la resta de la seva vida?
Asdf
Els bascos sempre han estat bons. Fins quan mataven gent cada setmana els espanyols els tenien en més estima que als catalans. És el que hi ha. Diuen els psicòlegs que es deu a un sentiment d'inferioritat. No ho sé, però tant de bo els perdem de vista aviat, n'estic fins al capdamunt.
Jo
Jo crec que el Ramon no és pas un troll fatxa aznarista, crec que senzillament és un cretí sectari.
Elisa
Jo crec que es les dues coses, un fatxa i per tan un cretí
federalista
cot he vingut de estambul, 14.7 millins de persones dues catalunyes i encara que alli no he vist la tele ,tot segueix igual, cot quan ens independitzem, i fem la super guay republica catalana, la millor i mes gran nacio de l'univers hahahaahahahahhaahahahhahaa.
Hamm
Federalista. Ets exemple de la via morta. Del camí sense sortida. De la poca gent que no sap, no contesta. Ets exemple del passat autonomista, ara amb la disfressa "federalista". Ets exemple per a tots aquells i aquelles -pocs- que pensen en una nació de nacions. Això sí, la gran, l'aglotinadora, que sigui sempre Espanya. Proposta tramposa, molt tramposa.
skamarla
Calabós? Quin calabós? Tinc entès que no l'han detingut pas, per algun tecnicisme d'aquests tan oportuns que troben quan convé. Ves que no li acabin donant una medalla.
Jo
mira! L'altre cretí: al fadaralista.
Jordi Comasobirana
Els bascos són els castellans originals, els seus ancestres, i els actuals castellans són els descendents bastards dels bascos, d'aquí la relació amistosa que sempre ha existit entre ambdós pobles. Els uns consideren els altres com a cosins germans i per això els tracten tan bé; en canvi, als catalans ens consideren d'una altra espècie i sempre ens han tractat com a poble colonitzat i espoliat.
Narcís ( què més pot fer Catalunya per país veí botxí .. després de rebre tots els que fumen fora així llurs manaies fer-se’n amos d’hectàrees jugant ‘ a la caça del conill ‘ i després d’atracà’ns-e dia rere dia, setmana rere setmana, mes rere mes, any rere any i . . . . . . . . . segle rere segle
Qui mata/ assassina n'és un assassí .. però què passa amb un estat que subjecta/ subordina/ subjuga i fueteja nacionalment, emocional i econòmica àdhuc fent cas omís a Parlament català democràtic, raonable i pacífic i, per si no fos prou, no permet donar son parer via referèndum a sa població, a sobre, maltractada, escarnida i insultada per ' catalán '? PD: el terrorisme n'és imperdonable, però .. i el institucional basat en la demografia, en l'abús, en la prepotència?

envia el comentari