Li convé a Madrid treure la porra?

"Més enllà d'una negativa genèrica, l'Estat no ha donat cap pista sobre quins són els seus plans per evitar una jornada de votació que el 9N va demostrar que és perfectament factible"

Cada cop queden més clars els termes de la col·lisió entre les legalitats catalana i espanyola. Des de la plaça de Sant Jaume, l'advertència que es projecta cap a Madrid és que el referèndum es farà amb totes les garanties, amb l'única excepció que l'Estat utilitzi la coacció física. En aquest cas -tal i com ha assenyalat, en paral·lel, l'ANC- l'opció és tirar pel dret cap a la independència i sostenir-la amb el recurs de la mobilització popular, que és la palanca més sòlida amb què presentar-se davant les instàncies internacionals per demanar-ne el reconeixement.

 

Des de Madrid, silenci. Més enllà d'una negativa genèrica, l'Estat no ha donat cap pista sobre quins són els seus plans per evitar una jornada de votació que el 9N va demostrar que és perfectament factible a partir dels recursos de què disposa el Govern. Sense coacció física és gairebé impossible aturar un referèndum que, a més, té el suport d'una àmplia majoria social a Catalunya i, en general, cap hostilitat seriosa a nivell internacional.

 

La pilota, per tant, és a Madrid. El referèndum només es pot impedir per la força, però l'ús de la força és, justament, el que deslegitima el bàndol que l'aplica. La porra pot guanyar a l'urna un dia, però és el principi del final. I ells també ho saben.
Comentaris
La legalitat catalana és espanyola i viceversa
No hi ha dos legalitats diferents; la legalitat catalana és un cas particular de legalitat espanyola. Un referèndum de secessió és il·legal en una comunitat autònoma espanyola. No hi haurà cap xoc de legalitats perquè només hi ha una legalitat.
Vlad
Diuen que la traurà abans el molt honorable Jordi Pujol ara que li han aixecat la camisa i que ho vol rebentar tot. El xoc de trens. Uns, molts sortirem perdent, mentre, com passa sempre, uns altres faran caixa grossa de la nostra desgràcia. I tothom rient-los les gràcies. Som la hòstia consagrada.
Antoni
La porra (la força), es la que ens va anunciar en Lluís Llach? La porra (la força) es posar la.meitat dels catalans contra la pared? Qui vol? Qui està pregant per que apareguin les porres? Crec que tornem a girar la mirada en sentit equivocat, cal que mirem a pl. Sant Jaume (sector nord) i al Parc de la Ciutadella
hamm
Ara no és moment de comentaris fatalistes. La negativitat va en la nostra contra. O som positius, o no ens en sortirem.
Sly
Qui va burlar-se, insultar i empetitir l'Estatut és Espanya. Qui va perpetrar un cop d'Estat jurídic després que votessim l'Estatut ja retallat és Espanya. Qui no ha proposat res en 7 anys és Espanya. Qui ha dit 'no' 18 cops que hem sol·licitat un referèndum és Espanya. Qui impedeix votar a qui vol votar No, és Espanya. ... Per tant, ja ho saben: o Referèndum o DUI. No hi ha res més de què parlar. I si després de la DUI s'hi posen violents, més perdran encara. Res no atura un poble.
JK
1) Suso de Toro opina que Rajoy cedirà finalment. Jo no ho veig: "ni puedo ni quiero": és feixista i anti-català. Per a mi impensable. 2) Una altra opció seria que Pedro Sánchez guanyés al Psoe, recolzés la moció de censura de P's, i demanés més temps a Puigdemont per poder oferir un ref. pactat on ells farien promeses per no complir-les com va fer UK. 3) Opció 3: Jutjats i policia, controlar mossos i escoles i actuar a les males com han fet tota la vida. Serà aquesta.
Pau
Com mola veure tota la caverna i els poders de l´estat amb el CNI i tota la tropa pagada i subvencionada com simples voltors als foros de tots els els diaris digitals,si us penseu que amb aquestes practiques guanyareu ho teniu pelat,feu molta llastima i molta pena. "Si Ladran los perros es que cabalgamos" #Guanyarem
Irene
Es el que té haber expulsat Catalunya de la seva Constitució i haver deixat al poble Català sense lleis. No tenim garantíes en aquesta Constitució, a les hores, ens converteix de facto en colonia, així que DUI i a construïr un NOU PAÍS. No se pq tanta por i tan processisme, si no ho entenen a fora, ja ho entendran. CATALANS ENDEVANT //*// VCSI //*//
Narcís ( la vilesa d'aquest estat no té parangó amb res democràtic ni civilitzat, menys encara moral/ ètica i d’avenç de la humanitat ni de bon tros de la humanitat catalana!)
No n'és cap de col·lisió .. la legalitat catalana, a sobre mitjançant referèndum, n'és l'única per a governar Catalunya que no pas l'espanyola, atès que aquesta: 1. no n'és reflexa de la sobirania popular catalana que n'és qui dóna ' autoritat ' a la llei! 2. n'és feta per partits que pinten defora/ a país veí que gens ni mica, ni poc ni gaire,al nostre! i 3. només s'hi dedica a fúme'ns nostres lleis .. així infraestructures i economia ( a banda de desprestigià'ns-e i injurià'ns-e!)!
Vergina
A las tres primeras intervenciones del foro (legalitat, Vlad y Antoni) se les ve demasiado el plumero. Los agentes de la TIA podrían disimular un poco y no enseñar tanto el culo.
Arnau Estanyol
D'un neandertal només podem esperar neandertalades. Així es com ha actuat sempre i actuarà Espanya i per això guanyarem.
JLM
No sé com respondrem a la porra si no tenim una agència tributària catalana on ingressar els nostres calers. Jo faré les acampades que calguin, però no farem res amb manyagaries.
Ramona lliri de pastor
Que se'n pot esperar dels dinosaures prehistòrics, doncs les queixalades, la destrossa total, però us ben asseguro que com mes dinosaures prehistòrics és tornin més demostren les seves ineptitud democràtiques, vinga el món en coneixerà qui ens té anorreats i amb el coll sota el seu peu. Forts ens hem de tornar els catalans/es per a plantar cara, sense temor amb pau i treva, i tenir-n'he consciència que sense identitat pròpia no som nació, empreu sempre el català amb tot interlocutor. Ramona llir
....
....cansinos sois....haced la dui de una vez, ya que no tenéis lo que hay que tener ni para firmar la autorización para comprar las urnas....banda de zanahorios...que ganas de que llegue octubre y ver la carita que se os quedará cuando no tengáis ni referéndum, ni butifarrendum, ni dui ni nada que se le parezca. Ración triple de zanahoria es lo que tendréis, miquelets de pacotilla.
Jo
Els tres primers comentaris els ha escrit en Duran i Lleida.
...
Empresa que entregue las urnas, empresa sancionada. Empresa que aporte soporte informático, empresa sancionada. Funcionarios (policía, personal de correos, etc...) que hagan el intento de colaborar, funcionarios expulsados de cualquier función publica. Cargos públicos que firmen la convocatoria, cargos públicos que seran apartados de su función publica. No hace falta sacar ni porras ni tanques. Eso es lo os gustaría.
Antoni
Gràcies pels insults i les desqualificacions, gràcies de tot cor. Si vosaltres, els que insulteu sou els impulsors de la nova republicana, sincerament no m'interessa. Un País que es crea a partir de l'insult, la amenaça i la desqualificació, no te futur. On està el somriure? On està la democràcia? Si som incapaços a respectar al diferent, al discrepant, .... pena

envia el comentari