El noi comú

"No hi ha sortida per a la situació d’empat si els de CSQEP no es decideixen cap a un cantó o cap a l’altre"

Forma part de les converses de cafè, i acapara bona part de les tertúlies, en un sentit o altre: es pot intentar imaginar un escenari de DUI, o un de referèndum unilateral. Però, enfrontant el tema amb sinceritat, per realitzar la segona opció es necessitaria el suport d’una munió de gent farta de la situació que es cou a foc lent des de la indiferència política i el pal jurídic que es teixeixen mútuament a Madrid, una multitud que fos capaç d’arriscar seguretat en el sentit més ampli de la paraula, o al menys inconscient del risc. Pel que fa a la primera, la DUI, requereix, en les següents eleccions, reproduir i augmentar una majoria parlamentària que estigués disposada a seguir Oriol Junqueras com a president català i aquest a la vegada arrisqués la presó declarant-la en primera persona. Per tot plegat, i com ha estat reconegut pels fautors del procés, no hi ha sortida per a la situació d’empat si els de CSQEP no es decideixen cap a un cantó o cap a l’altre. Joan Coscubiela, sense ser el cap de l’oposició, hi ha esdevingut de facto en col·locar Europa, que per tothom és determinant, en un paper de referent inel·ludible.

 

 

“Coscu” ha dit que els seus estarien disposats a participar en un referèndum unilateral, si la Comissió de Venècia l’avalés, sabent, com sap, que és tant com dir que no estan disposats a participar en un referèndum no acceptat per l’Estat. I és que la Comissió, que forma part del Consell d’Europa, no pot tenir a aquest respecte, i com a mínim mentre la realitat fàctica no imposi altra cosa, més posició que la d’un referèndum emparat en norma constitucional, i aquesta norma constitucional ara per ara és l’espanyola. Si a això s’afegeix que hauria d’estar apamat el camí i les circumstàncies (la legalitat reguladora) molt abans de celebrar-se, la situació no pot ser més clara: la dels comuns no és una formació independentista, per molt que en les seves files i entre els seus votants s’ hi pugui trobar gent que ho sigui.

 

 

Potser per això han estat la veritable bèstia negra dels cupaires. Potser per això, per aquesta posició que ha estat capaç fins a data d’avui de mantenir-se aparentment neutral, posa contra les cordes l’independentisme des de la perspectiva democràtica més enllà de la lletra de la llei. Potser per això, i per significar el pedigrí històric de la formació, crec que l’autèntic cap de l’oposició i l’eix vertebrador del proper Parlament de Catalunya no és la noia ciutadana, que diu a tot que no, i es burla de la pretensió d’ al menys la meitat de Catalunya, representada per Junts pel Sí i la CUP, ans el noi comú que fa de portaveu de CSQEP, la frontissa numèrica, la fotografia del centre del moment confús.
Comentaris
No s'equivoqui, Sra. Nebreda!
Quan Rajoy diu que el govern espanyol te un pla preparat per impedir el referèndum a Catalunya, es refereix a la CÚPULA dels "comuns". Però oblida vosté, Sra. Nebreda, que la majoria dels catalans, incloses gran part de les BASES dels "comuns", tenim un pla molt millor, destinat a desbordar tan Rajoy com les CÚPULES de tots els partits dependentistes (inclosa la CÚPULA de CSQP/"comuns").
Pitxolí
Quant a l'independentisme a Coscubiela li ha passat com a Duran Lleida. Ha arribat l'hora de definir-se i.... En la vaguetat i la imprecisió tots dos hi vivien més bé; ara no poden amagar la seva posició real.
Narcís ( la llei espanyola ni n'és llei ni n'és espanyola .. si fos llei seria lícita, legítima i legal i si fos espanyola seria justa no fent servir majoria demográfica de portes enfora a ca nostra per a sotmetre’ns de portes endins ‘ a la seva ‘!)
Aquest text reconeix clarament ser aquest estat " brut, violent/ agressiu i prepotent covard així com sangonós " , ço és, acepta que tant li fum el voltant de dos milions de manifestants àdhuc el 80% pro referèndum i que ha d'haver-hi gresca, avalots, revoltes, i vessament de sang .. sinó ens n'aniran fument i mortificant via nostres capdavanters/ abanderats/ representants! PD: resumint .. cerquen passi allò d'altres estats o ferits, greus i morts o assassinats?
Usted a lo suyo....
nosotros a lo nuestro.
Com sempre! la Nebrera fent de trilera
Sra Nebrera no ens fagi creure com a realitat el que no és. 1-El "noi comú que fa de portaveu de CSQEP" no és la fotografia de centre. És foto de la politica confusa i de confusió. 2-El moment que vivim No és confus (no s'equivoqui ni ens equivoqui), El moment que vivim esta molt clar, el que pasa és que és complex, complicat, embrollat, enrevessat, difícil... gàcies al baix nivell democràtic de l'estat español i als "nois" comuns mariachis de CSQEP que fan de comparsa... Com vosté.
skamarla
Els de CSQEP són culpables del pitjor frau democràtic dels últims anys. Van fer manifestos demanant el vot independentista (independentistes per CSQEP, busqueu-ho), van jurar que farien un "procés constituent no subordinat", i ara s'han posat a votar amb el PP i C's. Tenim memòria. Bèstia negra? De què? Són uns farsants a sou. Menyspreu absolut. Almenys els altres van de cara.
Anna
La Sra Nebrera destil·lant, com sempre, unes quantes gotetes desmotivadores. Se li veu massa el llautó,, la mentalitat del partit d'on prové.
Desfeta
Es molt clar. Sense la gent d'esquerres el sobiranisme no te prou força. Ha crescut molt, poder es pot consolidar a l'entorn d'un 45% dels vots, i això es molt positiu, però insuficient per a fer el que volem fer. Les esquerres catalanes, encara que sembli absurd, no son sobiranistes i prefereixen perpetuar el poder de les elits que controlen l'estat espanyol. Jo ko ho entenc però es així.
Pepone
Si el referèndum no es fa perquè s'impedeix per la força física, anem directa a una DUI. Això està més clar que l'aigua. Per tant, a l'últim recurs que li queda a l'unionisme és que guany el NO en el referèndum.
Andrés
El problema de CSQP no és que no sigui independentista, sempre han dit que no es mullen, perquè voldrien ser la nova la nova casa gran del catalanisme, ja siguin dependentistes (en format autonomista o federalista) o independentistes. El problema és que, volent-ho abraçar tot, ara ja no són ni autodeterministes; perquè supeditar el referèndum a aquestes condicions és supeditar-lo al permís d'en Rajoy i això és submissió, l'antítesi de l'autodeterminació. Catalunya Mai No Es Pot, vau enganyar
Jordi Estelada
Aquests pseudoesquerrans estan agafats pels oo a causa dels crèdits rebuts pels d'Iniciativa dels bancs. Per això, i malgrat els discursos enganyarucs, treballen a favor de l'status quo i de l'establishment. En el cas de Franco Rabell fins i tot diria que és un empleat del CNI.

envia el comentari