Hoooolaaaa, senyors progres!

"El document interpel·la directament el govern de Madrid, a qui recorda, literalment, que cal trobar "una solució justa i permanent al conflicte que passi pel respecte al dret d'autodeterminació"

"¡Referéndum ya!" acaba exigint un manifest signat per un centenar i mig d'intel·lectuals, músics, cineastes, periodistes, actors i polítics espanyols. El document interpel·la directament el govern de Madrid, a qui recorda, literalment, que cal trobar "una solució justa i permanent al conflicte que passi pel respecte al dret d'autodeterminació". Entre els actors signants hi figuren noms com José Sacristán, Juan Diego, Pilar, Javier i Carlos Bardem, Juan Echanove, Juan Diego Botto, Antonio de la Torre o Aitana Sánchez Gijón; els periodistes són, entre d'altres, Manuel Rivas, Rosa Montero, Isaac Rosa, Bernardo Atxaga, David Bollero, Olga Rodríguez i Javier Gallego...

 

Evidentment, el manifest no es refereix a Catalunya, sinó al Sàhara Occidental. I aquí criden l'atenció dues coses. Una, que una reclamació d'aquest tipus només tingui la simpatia de l'esquerra espanyola, sense cap indici de transversalitat, cosa que deixa encara més clar -per si encara calgués- que la sensibilitat democràtica de la dreta espanyola continua exactament en el mateix nivell de 1939. I la segona és òbvia: Com poden tenir la desvergonya, tan progres com són, de mirar cap al desert africà sense aturar la mirada un segon al què està passant a Catalunya...

 

En fi, tota la solidaritat amb el poble saharaui, sense reserves. D'altra banda, esperem que la monarquia corrupta del Marroc pugui rebre un tracte recíproc semblant al que ha tingut amb els governs català i flamenc tan aviat com sigui possible. I que a partir d'aleshores als saharauis se'ls pugui ajudar amb alguna cosa més que amb llistats de progres madrilenys.
Comentaris
Bacoretta
Retratats
És que Catalunya no és una colònia
El dret d'autodeterminació s'aplica a les colònies i a Europa només hi ha un territori en la llista de territoris a descolonitzar de l'ONU: Gibraltar.
Arizona
Demolidor...
Jep
El tracte Colonial que rep Catalunya, per part d'Espanya es vergonyos! Fotem el camp de Fatxaland tant aviat com puguem!
Si en tracten com una colonia
mensypreuen la nostra cultura, llengua, amaguen la nostra historia i ens expolien com una colonia.... Som una colonia.
Sergi
El mateix any k Gibraltar va ser colonia anglesa Catalunya va esdevenir territori asimilat per la "España unifirme" per dret de conquesta. Això va ser pactat Alglaterra i França sense escoltar cap opinió dels ciutadans de Catalunya. Dret d'autodeterminació tot.
RHC
Es cert catalunya no és una Colonia, segons l'opinió d'algú de SCC o del CNI, que be a ser el mateix. Catalunya es un espoli que ja fa més de 303 anys que dura, com Gibraltar però en sentit contrari.
Vlad
Pot ser que fem alguna cosa malament per a no guanyar-nos el seu interès?
Antoni
No m'agradaria arribar a la situació del poble saharaui i tenir que rebre la solidaritat pel mateix motiu. Si els marroquins li donen amb la porta als morros al Puigdemont, no busquem la culpa fora de casa ja n ha prou de "enemics exteriors" si aquests estan a la pl. Sant Jaume, sector nord.
Lluís
Per al Vlad: Això és el mateix que es pregunten les dones víctimes de violència domèstica. Prou síndrome d'Estocolm i més autoestima! Emancipació ja!
Josep
Ja n'estem tips de pertamyer a aquest estat Espanyol , no volem i punt ,!!! no l'hi donem més voltes , s'ho farant més bé sense nosaltres , s'estelviarant la feina de menysprear-nos , insultar-nos , robar-nos , mentir-nos , i un llarg etc... Jo si una cosa no ho vull m'hen desprèn , i fora problemes .
davids
sr. cots,no es referirà vostè a l'esquerrona borbònica,oi?????la del domenetx,franco,coscubiela(el niño de la caixa),colau(la faraona d'en rajoy),etc....
Vlad
Fes números, després de què? 1000 anys sota la bota de l'espanyol? És segur que tot ho hem fet de collons. Ells ho fan tot malament i nosaltres ho fem tot genial. Em sembla que no. Això sí que és auto-engany. D'altra banda fa molt que seriem independents.
Jordi Sanvicens Guaita
Ells voldrien Catalunya però sense catalans i no s'ha n'adonen que sense catalans duraria el que dura un llumi
ona
@Josep: aquí rau el problema, que ells (els espanyols) són feliços i es senten còmodes tenint Catalunya per a poder-nos insultar, intentar denigrar etc... per això es resisteixen a que marxem; no és tant per l'assumpte econòmic ja que estan igual d'expoliats pel seu propi govern, sinó perquè s'hauran de buscar uns altres a qui menysprear i els serà difícil de trobar de tan acostumats a fer-nos servir als catalans per aplicar-nos tot tipus de maltracte.
L'esquerra espanyola i la unitat nacional
Una vegada vaig llegir, que en temps de la pre-República un dirigent comunista català va encendre les masses en un miting a Madrid. ¡Mort a la monarquía! Tothom aplaudint a rabiar. !Mort a la burgesia explotadora! Totom responía enfervorit: ¡Mort! ¡Mort als pistolersde la Patronal! i tots alhora ¡Mort, Mort, Assassins!! i quan finalment, el dirigent comunista català va cridar. Mort l'estat opresor! tothom silenci. L'esquerra vespanyola vol la mort de tothom menys la de la unitat d'Espanya.
Ricard-Tecnos forever
Touché, Salvador. Ras i curt. El govern espanyol es baixa les calces davant aquesta dictadura monárquica a canvi de no fer cas als pijo-progres peninsul·lars, els quals tenen una causa molt més propera que defensar i, no obstant, ignoren. Queda demostrat: són uns pijo-progres de saló. A la resta de l'esquerra, inclosa la de Catalunya, especialment l'esquerra "autèntica", la que no és pija, tan sols puc acusar-la d'antidemocràtica. Molta pell fina per les causes perdudes de sempre, però....
Narcís ( aquí aquests baliga-balaga no criden, no empenten, no ens recolzen i després van d" humans, humanistes, humanitaris .. bons samaritans del món ‘ .. hom pot ser més fals, farsant o fariseu – excepció feta potser d’un Bardem .. de paperot o per sota mà i d’aquella manera!-?)
La ' colònia ' n'és país veí botxí amagat sota el mot geogràfic físic d'espanya, ço és, n'és primitivisme ( probes a dojo! ) que no només ningú els hi fum cas ni per a aprofitar-se'n de res que, damunt, són qui amb les llances ( armes amb nostres diners ) no fan altra cosa que no sigui " piratejar, usurpar, plagiar, tot plegat, violar territori d'altri, territori català "! PD: pel que fa als de la ' rosa vermella ' .. sense comentaris, esperin llur PSOE per a subvencionar-los/ viure de franc!
Mercè B.
Els pijo-progres españolitos només es pronuncien per pobles com el saharaui (amb tots els respectes) perquè en el fons no els concern per a res i tant els fot. Fent aquests manifestos semblen solidaris i preocupats pels pobles sense estat. En canvi, no s'atreveixen a posicionar-se a favor del poble català perquè són uns COVARDS. Que li preguntin al Sr. Suso de Toro, que s'ha posicionat clarament a favor del referèndum, el boicot que està patint a tota la resta de l'estat espanyol.
Ramon
Catalunya té dret a l"autodeterminació no per ser colònia sinó per ser nació. Com el té Escòcia i el va tenir Estònia, per exemple. Dit això, sí, a més, a nosaltres ens han colonitzat per atiar i consolidar l'assimilació, la castellanització, la "riquesa brutal" de l'etnocidi.
Racs
Per als intelectuals espanyols d'esquerres el tema del referendum català es una parata calenta. Malgrat que ho demani un 80% dels catalans. Ningú els mirarà malament per defensar el Sahara o Palestina. Ah, però el tema català els cau massa a prop i això els podria embrutar davant la seva clientela. No esperem pas res d'aquesta gent que, per cert, alguns d'aquí tant admiren (Buenafuente, Evole, Basté, Risto...)
Fora mascares
Hipocrites i covards, com sempre.
Pepo
Zaaaaaaaaaascaaaaaaaa al mig del front i a tot el morro dels progres.
Pepo
Zaaaaaaascaaaaaaaa sideral al morro i al front del progres.
Pepo
Un dia d´aquests sortirà el manifest "progre" d´aquest any (que ara ja toca) en suport al Tibet.
Ramon
Trobo bastant apoteòsic que fis i tot en un article així es faci distinció entre espanyols d'esquerres i de dretes en favor dels primers amb l'excusa de la puta mandanga saharaui. Sí, el Chaves viatjava tantíssim al Marroc per reclamar el referèndum, segur que sí.

envia el comentari