Un mal favor a la visibilització

"El vídeo d'Arran per la visibilitat lèsbica ni tan sols no compleix el seu objectiu d'ajudar a visibilitzar una realitat com un fet dins de la normalitat"

Hi ha moltes -infinites!- maneres de visibilitzar qualsevol tipus de causa. I fer-ho, en segons quins contexts, requereix una valentia digna d'admiració. Però no és el cas del vídeo que l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran va fer públic el passat 26 d'abril on "profanaven" la Mare de Déu de Montserrat, amb motiu del dia de la visibilitat lèsbica i amb l'objectiu de "combatre la misogínia i la lesbofòbia d'institucions com l'Església, defensora d'una moral que ens amaga i ens titlla de desviades, de malaltes, de voler destruir la família".

 

Penso que aquesta acció és un despropòsit. És una provocació gratuïta que no aporta absolutament res. Per no aportar, no aporta ni risc ni emoció. Com a molt ha aconseguit despertar indignació entre molts dels qui han vist el vídeo, tal i com demostren gran part dels comentaris publicats a Youtube. De fet, que siguin dues noies les que es petonegen davant la 'Moreneta' tampoc és rellevant. Si una parella heterosexual es fes aquest tipus de petons, la reacció de l'Abadia hagués estat molt probablement la mateixa: titllar-lo de "mal gust i irrespectuós" i mantenir-se al marge

 

I encara més, l'acció reivindicativa ni tan sols no compleix el seu objectiu d'ajudar a visibilitzar una realitat com un fet dins de la normalitat. El vídeo -per cert, publicat just el dia abans de la celebració del dia de la Mare de Déu de Montserrat- no visibilitza les lesbianes com un fet ordinari i quotidià, sinó que les posa en el punt de mira. Com si les lesbianes es dediquessin a provocar en comptes de viure la seva sexualitat com un fet que no els posa ni els treu res, ni les fa diferents als heterosexuals més enllà de l'evidència de tenir una relació amb algú del seu mateix sexe, sinó que simplement és així. 
Comentaris
Narcís ( quina gràcia .. es pensen ser originals, rompedores, potser àdhuc valentes .. no saben de no haver-hi res nou sota el sol .. tot n’és vist, tot n’és passat .. què n’és la vida sinó una repetició de la jugada .. generació rere generació i només capgirat per estat que ens trepitja!)
Òbviament passo de veure ' infantilismes rebels ' .. es guardin aquest vídeo com un ' assoliment d'èxit ' ( perquè de ben segur dins de sa psique així ho creuran!) ! PD: vagin-se a fe'l al valle de los caídos .. a Catalunya la vida que fum persona amb ses relacions .. ens la bufa, ço és, " vivim i deixem viure, som i deixem ser i fem i deixem fer " ! Ça com lla, si del que parlen n'és d'amor .. que sàpiguen que el físic o/ i sexe n'és cosa buida per si mateix .. l'amor n'és sacrifici!
Josep
Jo ho hauria trobat més provocador d'haver-ho fet en una Mesquita salafista.
Inmadurs i covards
JOSEP, aquesta canalla d'ARRAN a part d'uns inmadurs son uns covards... Ni faran cap declaració criticant als països musulmans on es persegueixen als homosexuals, matant-los si convé... ni cap "escrache" o escarni davant una mesquita o un consulat musulmà a Catalunya...
Pau
Lol gràcies pel link, creia que havien fet un pussy riot. Si haguessin sigut de sexe diferent hauria causat la mateixa reacció? Doncs llavors estan normalitzant la gamberrada. Els nens d'avui en dia ténen càmeres però la mateixa orginalitat hah
Gombau
No sóc creient de cap religió. Per això puc dir amb objectivitat que la gent d'Arran és provocativa amb l'Església Catòlica i amb els catòlics per pura covardia. Perquè saben que tothom pot fer coses "ofensives" contra el cristianisme i no passa res. Si tenen les coses tan clares, per què no fan una d'aquestes performances prenent com a blanc els musulmans o algun símbol musulmà? Amb molta més raó, perquè és sabut que, als països musulmans, els homosexuals són perseguits amb crueltat i ....
Rosa
No soc practicant, peró com molts catalans la Verge de Montserrat, la moreneta, es quelcom q estimem i no pas com representant d'una religio, per tant el q han fet aquestes noies ho considero una falta de respecta als sentiments de molta gent i no crec q hagi millorat l'opinió dels q no veuen bé l'homosexualitat.

envia el comentari