I vostè què votaria, entre Rivera i Anglada?

"Vist des de fora, l'elecció entre Macron i Le Pen no deixa lloc a cap dubte ni esquerda. Però, per fer-se una idea, caldria plantejar-se unes presidencials catalanes entre Rivera i Anglada"

La segona volta de les presidencials franceses no serà una passejada per a Emmanuel Macron. Tal i com es van afartar de dir i repetir tots els adversaris de la primera volta -inclosos els dos partits clàssics del sistema-, Macron és un producte prefabricat des dels grans centres de poder financer, més transnacionals que francesos, que aposten per accentuar els beneficis especulatius a costa, si és necessari, de deslocalitzacions industrials i de serveis i, com sempre, de rebaixes d'impostos als més rics. El candidat favorit a les enquestes és europeista, certament, però d'aquesta Europa actual, socialment regressiva.

 

Gairebé tothom dóna suport a Macron, és veritat. Però ho fan visiblement a contracor i, en el cas de l'esquerra emergent de Jean-Luc Mélenchon, el missatge és el vot en blanc o l'abstenció, tot establint un paral·lel inaudit entre Macron i Marine Le Pen. Mélenchon és conscient que a les zones més industrials del país els obrers simpatitzen més amb el Front Nacional que no pas amb un candidat que els sembla fet i modelat a mida dels interessos dels patrons. Un context que s'accentua encara més en els llocs més conflictius laboralment.

 

Vist des de fora, l'elecció entre Macron i Le Pen no deixa lloc a cap dubte ni esquerda. Però, per fer-se una idea, caldria plantejar-se unes presidencials catalanes amb una segona volta entre Albert Rivera i Josep Anglada. I vostè i jo davant d'una urna.
Comentaris
Idroj
Com el Rubianes !! A la mierda !! No votaria
Ramon Grau
Abans a l'Anglada, va de cara i no enganya, és com és. L'altre encara es pitjor que l'Anglada
Anna
´Per sort a Catalunya no tenim cap partit d'extrema dreta prou potent. I la qüestió nacional interfereix en l'eix dreta-esquerra clàssic. Però la comparació que vostè fa no és gens adequada. Macron seria com Mas, ni de lluny com Rivera.
Fiodor
Home, no te cap dret a proposar-nos una alternativa tan bèstia. La veritat és que tots dos em provoquen vòmit i optaria per abstenir-me, però si m'hi obliguessin amb una pistola al pit, potser votaria al Rivera.
Està clar
Entre Rivera i Anglada, votaria Anglada.
JRRiudoms
Sr. Cots: Vostè ho ha dit: "Vist des de fora...". Passa que la Marine Le Pen no és l'Anglada i en Macron no és el Rivera. Atentament
Obrer
Jo votaria Anglada.
Jordi González
Entre Rivera i Anglada, sens cap dubte, votaria Rivera. Malgrat trobar-lo anticatalanista i no prou liberal, no atenta contra el nostre sistema, valuós encara que millorable.
No hi ha dubtes...
Entre un falangista "liberal" i un falangista "ultradretà", no en tinc CAP dubte: NO VOTAR.
vits52
Dues coses. La primera felicitar a l'autor ja que és el primer, que jo sàpiga, que diu les coses pel seu nom. Segona a Catalunya seria difícil el binomi Rivera-Anglada., perquè penso que no existirien o no tindrien la força suficient. Per cert, el tema em recorda el Clinton-Trump (compte), potser els francesos, com els americans, poden veure que Macron és més del mateix (retallades i misèria), i llavors, patapaf¡, Le Pen. Coses que poden passar quan el neoliberalisme arruïna les societats.
Narcís ( comparar Le Pen amb aquest parell .. n'és fora de lloc, ço és, aquella defen allò francés i les necessitats i necessitats francesos . . . . tant de bo, aquests defenguessin història, llengua/ idioma/ llenguatge, cultura, usos i costums, economía i dignitat catalana, si més no, a ca nostra!)
Ras i curt: si a les zones industrials el vot n'és més per Le Pen .. per quelcom serà, ço és, ja n'hi ha prou de comèdia .. de paperot .. d'anar més humans que ningú .. . . . així provocar ' desgavell total ' a població francesa pel que fa a son modus de viure, de ser, i, allò pitjor, a possibilitats laborals i de drets, drets sagrats! PD: verament aquests " disfressats " d'esquerra .. d'extrema esquerra .. d'ultraesquerra .. treballen pels fàctics sinó de què " hi entri tothom "?
Alvar
Estar clar que França està ben fotuda amb aquest dilema. Jo sé que en el meu cas al que NO votaria és a qui més a demostrat animadversió per Catalunya....això és NO VOTARIA MAI a en Rivera
Abans l'Anglada que l'Albertito
Si tingués llibertat, possiblement faria un vot nul fent algun dibuixet al·legòric als personatges a la papereta. Encara que, em sembla més sincer l'Anglada que el producte de laboratori Rivera que, per cert, molt català, però ja viu a Madriz i no perd l'ocasió per despotricar dels catalans i de Catalunya.
Dilema
Quina diferència hi ha entre dos ultres espanyolistes, un clarament falangista i l'altre feixista en genèric?
sebastià
L'Anglada al menys, es passa temporades calladet per la qual cosa, no la pot cagar tan fàcilment com l'altra, demagog i representant de les èlits financieres. Ha "trepat" per donar suport a un partit corrupte quan va prometre que seria el seu perseguidor. Ho deu haver fet i un cop aconseguit l'objectiu de perseguir la seva part del boti, a callar, caps de setmana i postes de sol. Hi ha boti per repartir, i el que encara no sabvem ...
JJCM
Jo posartia una papereta blanca com un llensol!
Llibert
La comparació és dolenta perquè Rivera és precisament una barreja de Macron i Le Pen: ultralibralisme i ultranacionalisme.
Josep
Dir que el Rivera i l'Anglada són catalans és com dir que el Macron i la Le Pen són turcs o perses.
Roc Pelat
Entre Rivera i Anglada? La conmparació no funciona a Catalunya, Rivera és polític a Madrid i NO és lliberal. Una analogia millor: qui votaries entre Xavier Sala Martin i Anglada?
el
El fatxa Narcís ja s'ha descobert: és lepenista. No falla: els seus escrits ja demostren la seva incultura i el seu bagatge moral infrahumà.
Bacoretta
Roc Pelat, a Sala Martin amb ulls embenats i tot si fos menester.
Es hora de parlar
dels politics que poden fer efectiu el canvi. La resta es distraure i perdre el temps. S'ha de demanar claredat i que dexin d'amagarse devall de les pedres. A on es la campanya dels principals actors politics???
CarmeCat
No és gens menyspreable el risc que el FN pugui guanyar ls les eleccions. Davant aquesta greu amenaça, que posaria en joc la continuïtat de la UE tots els demòcrates haurien de reaccionar en bloc perque un partit neo-feixista no es fes amb el poder.La tebia resposta de Melechon se'm fa frívola i irresponsable, perquè amb els "tradicionals" atacs de l'esquerra contra tot allò que li sembli liberal o de dretes està obrint la porta a opccions populistes, q defensen els pitjors interessos de tots.
mamafoca
L´Anglada sense dubtar.El partit d´en Ribera, i ell com a polític, van néixer expressament com Anti-Català.
Pere Grau
Sóc un admirador del Sr. Cot. Però aquesta vegada he de dissentir-ne. Macron és una mena de "veu del seny" entre tants extrems utòpics o poc democràtics. Si sense partit propi se'n sortirà, és una altra història. Però ja voldria Riivera tenir la talla i la valentia que Macron està demostrant.
!) Narcís ( ja n'hi ha prou de paperot, comèdia i falsa humanitat per viure-hi del conte o fer-s’hi catarsi .. som plens de veïns, de conciutadans, de ciutadans, de compatriotas catalans, que necessiten de “ justicia que no de política social “ .. els baliga-balaga a la insolvencia
Guaita .. jo no sé de què hi vius .. jo no sé si estàs col·locat, situat, tens les espatlles cobertes, la vida assegurada i la jubilació garantida i per damunt de la mitja .. jo no sé si has tingut robaments, assalts, atracaments .. jo no sé si no catalans t'han fet mal o ferit o deixar greu àdhuc coneixes assassinat .. . . . tampoc sé si ( ben ) vius de plataformes/ organitzacions/ Ong's a l'aixopluc de la desgràcia aliena .. ... només sé de compatriotes deixats a sa sort!

envia el comentari