Èxit de la gira de Lluís Llach als mitjans de Madrid

"La gesticulació de mitjans com El País indica, clarament, que l'Estat té dubtes seriosos sobre la capacitat d'intimidació que té sobre els treballadors públics que fan funcionar els serveis a Catalunya"

És curiosíssim veure aquest espectacle d'escandalització -un pèl impostat, segurament- dels mitjans de Madrid pel fet que el Parlament consideri que els ciutadans de Catalunya han de complir les lleis que s'aproven a la Ciutadella. De fet, això i no cap altra cosa és el que ha dit Lluís Llach, amb l'afegit, obvi, que la Llei de Transitorietat Jurídica també concernirà als funcionaris, que són, essencialment, els que l'hauran d'aplicar. Sí, i què?

 

L'escandalera, per tant, no ve per l'evidència de què les lleis s'han de complir, encara que les dicti el Parlament de Catalunya, sinó pel fet que l'Estat considera que la seva arma principal de coacció són, justament, els funcionaris. I la Llei de Transitorietat és l'eina que confrontarà la legalitat/legitimitat catalana amb la del règim que governa Catalunya des de Madrid. La gesticulació de mitjans com El País indica, clarament, que l'Estat té dubtes seriosos sobre la capacitat d'intimidació que té sobre els treballadors públics que fan funcionar els serveis a Catalunya.

 

I una cosa més. Contràriament al que, sovint, intenten fer creure, a Madrid ja s'han adonat que el procés de sobirania té uns objectius clars i unes institucions determinades a aconseguir-los. Escoltar a Lluís Llach sempre fa profit, especialment de gira i en directe.

 

 
Comentaris
Jordi
Potser la Generalitat no sigui la més indicada per donar lliçons sobre compliment de lleis.
Fat Boy
Es que fins ara les lleis del Parlament no es consideraven coercitives sino amables recomanacions. Just al contrari del que ara passa amb les sentencies del Tribunal Constitucional del pais germa.
Churchill
Tinc 50 anys i avui és el 1r cop en ma vida que he vist Catalunya ensenyant una ungla. Sempre sotmesos, sempre humiliats. Hem dit que aviat manarem nosaltres i ens farem respectar. Serà bonic de veure també la nostra policia de frontera supervisant el pas a Fraga, Bossòst, Caseres o Alcanar. O quan 500 anys després botem el primer vaixell de l'armada catalana, o la nostra companyia aèria. Tantes tanta feina per fer, tanta feina i progrés per als nostres fills !
RHC
Fem un Estat nou o fem autonomisme de fireta? Des d'el moment que el Parlament aprovi la llei de Transiotirat, els funcionaris de la Generalitat l'hauràn d'acatar es un mandat del Parlament. A veure si desconectem d'una vegada. Potser i hauràn que no ho voldràn fer, com aquella directora d'un institut de L'Hospitalet, allà ella. Si es canvien les lleis els desacatament a elles, no tenen valor juridic, per molt que plorin. No varem guanyar les eleccions del 27-S? doncs endavant amb el programa.
S'emprenyen perquè s'han adonat, al contrari que molts d'aquí, que les paraules d'en Llach en realitat són una protecció dels funcionaris vers Madrid.
Així que l'estaca era això, Lluis
Pal al que no compleixi el que jo dic, encara que siguin lleis sense cap validesa i qu'em trec de la màniga. Porque yo lo valgo.
@jordi
Qui segur que no es el més indicat per donar lliçons de complir les lleis, es el govern central, especialment el partit que governa el PP, fins hi tot ho diuen el jutges, PPartit constituit com una associació mafiosa per a delinquir extraient diners públics, també val pels altres PSOE, C's, que lluny d'evitar-ho, els hi donen suport, perquè segueixen delinquin.
Catalunya, primer
Moltes gràcies, Lluís. El que has dit és el més normal del món. Com a funcionària ara he d'obeir la legalitat il·lícita espanyola. Amb la República, obeiré encantadíssima la legalitat catalana. Però tinc clar que, sigui la legalitat que sigui, en allò que estigui a les meves mans estaré sempre al servei de la nació catalana.
A en Jordi
Interessa't i informa't dels incompliments per part dels governs espanyols de torn de pressupostos, transferències de l'estatut d'autonomia o de sentències del tribunal constitucional espanyol. No tens cap altre argument que fer el mec per a defensar la teva espanyolitat intentant fotre el dit a l'ull dels que no pensen com tu?
Narcís ( el Parlament de Catalunya, el Govern de Catalunya, fa política com n'és llur deure, sa obligació que no pas el de madrid enviant ' tancs i escamots d'execució ' judicials .. tot aprofitant/ abusant de poder, poder monopolitzat – homologat-en exclusiva a nació veïna!)
N'és obvi que els ' fatxets ' s'hi agafen qualsevulla cosa per absurda que sigui la translació/ capgirament que hi fumen ( són professionals del mal i/ o estúpids!)! PD: qui pot dubtar de l'absència de fer mal, de perjudicar, d'ofendre, d'atacar de nostre Lluís Llach ( justament n'és a l'inrevés .. els exonera d'efectes que pugui fúmer país invasor/ violador de nostre territori per complir amb sa funció, amb sa responsabilitat!)?
ona
Molt ben vist, sr. Cot. Els qui proven d'intimidar als funcionaris són ells i sempre han estat ells, i per tal que no se'ls noti provaran d'utilitzar-los apel.lant a la seva "protecció". La lluita més acarnissada serà aquí, en el si dels servidors públics.
expat
he trobat a faltar un grup de funcionaris dient que ells estan disposats a posar en joc el seu lloc de feina seguint les instruccions del senyor Llach. Fins ara no sembla que ningú s hagi manifestat al respecte. Podeu corregir me si m equivoco?
Cccont
Per a EXPAT que no t'has enterat que la setmana passada mes de 200 alts càrrecs de la Generalitat s han adherid divendres passat al ACTE A FAVOR DEL REFERENDUM ? Aquests alts càrrecs son funcionaris que en cas de inhabilitació perden la seva feina. En Puigdemont pot tornar al periodisme , en Junqueras a la Universitat pero aquests se'n van a casa.poca gent ho ha valorat en el que val. I aquest diari ha publicat la noticia http://elmon.cat/noticia/196750/puigdemont-i-junqueras-encapcalaran-aq

envia el comentari