Prengueu-vos les pastilles, franquistes

"És el Regne d'Espanya el que protegeix els jerarques del franquisme -siguin exministres o torturadors de comissaria- de la justícia internacional i, sobretot, de les víctimes que, dècades després, encara els assenyalen amb el dit sense cap èxit"

El Cara al Sol del funeral de José Utrera Molina, amb els falangistes uniformats fent la salutació romana, han estat una demostració més -per si encara calgués- de la continuïtat lineal entre la dictadura franquista i el règim del 78. Perquè és el Regne d'Espanya el que protegeix els jerarques del franquisme -siguin exministres o torturadors de comissaria- de la justícia internacional i, sobretot, de les víctimes que, dècades després, encara els assenyalen amb el dit sense cap èxit. De ministre a ministre, i el gendre d'Utrera, Alberto Ruiz Gallardón, sostenia el taüt, emocionadament, enmig dels càntics falangistes. De fet, l'exministre del PP alaba, cada cop que li pregunten, la coherència del seu sogre falangista.

 

Aquesta continuïtat explícita és la que fa que la Fundació Franco (FNFF) pugui expressar, públicament, el seu reconeixement com a "exemple a seguir per la seva lleialtat i fidelitat a Espanya". I és aquesta mateixa evolució, suau, de l'Estat la que permet que la FNFF, una organització d'exaltació de la dictadura, sigui considerada una entitat que realitza una "activitat benèfico-docent i cultural" digna de rebre desgravacions fiscals de fins al 75% del total de qualsevol donació que rebin. Un escàndol que ja no escandalitza.

 

Tot plegat mou a desitjar una llarga vida, amb bona atenció mèdica, als jerarques falangistes i policies torturadors que van cometre els seus crims durant la dictadura i més enllà, amb mandat des de dalt i impunitat absoluta, en les llargues dècades que van de la Guerra Civil fins als GAL. Una salut que els ha de permetre que la República Catalana tingui temps d'exigir l'extradició de tots ells a la justícia espanyola. En fi, que llàstima que Utrera Molina no arribés a centenari.

 

 
Comentaris
Ramon
Ni n'hauríem de parlar, d'aquell règim espanyol del segle anterior. És fer-li el joc als plans d'Espanya contra la llibertat de Catalunya.
Sly
Alguns arribaran Cot, alguns arribaran. Sols que els passarà que no podran trepitjar mai més la nostra terra, la seva "tierra conquistada", car no seran extraditats. Per la meva banda estaré prou content d'engarxolar per anys a tot malparit que a casa nostra torni a fer apologia del franquisme o el nazisme, que en tenim alguns. Aquests sí que poden anar en compte perquè se'ls haurà acabat la impunitat. España: únic estat europeu que mai no ha condemnat oficialment el nazisme...
La millor cançó per Utrera Molina
Als tanatoris, si decideixes fer un funeral (religiós o no) la funerària et dóna múltiples opcions: tipus de caixa, flors, pastes i cafè a la vetlla, etc. També la música (opcional) que es va a executar al funeral: es trien la quantitat d'instruments, la quantitat de temes a interpretar i quins temes són: Albinoni, Imagine de Lennon, etc, d'acord amb els gustos del finat. Quin mal hi ha en cantar-li el Cara al Sol a un falangista. Pren-te el teu les pastilles que necessitis, Cot.
Jordi(Català i Suís)
Una de les primeres lleis que la Rep. CAT haurà de fer és la de la persecució de tots els criminals franquistes que hagin comès crims a CAT, als PPCC o a Catalans fora d'aquests territoris. Serà evident que la purriassa espanyola no voldrà pas atorgar l'extradició. Potser caldrà fer com varen fer els Israelians amb Adolf Eichmann. Us imagineu tota la merda hispano-feixista fugint d'Espanya perquè els serveis secrets catalans "sont à leurs trousses" ?
RHC
Quan arribem al dia de passar comptes, es a dir discutir entre actius i passius entre l'Estat Espanyol, i la República Catalana, pot-ser que entre ells estigui la reparació a totes les nostres victimes durant 40 anys de Franquisme i 40 més de post-franquime, i que la reparació dels danys d'aquests periode nefast de la nostra historia, es puguin portar al Tribunal de la Haia, amb qualitat d'Estat, i que ens escoltin com a tal.
L'Avellà
Fa poc vaig anar uns dies a Cuba, i tot parlant de política un home gran a l'Havana em va dir una frase que em va deixar garratibat: "Los españoles no tienen con qué pagarle a Franco lo que ese hombre hizo por su país." I jo una mica ofès li vaig respondre que havia estat un dictador que havia matat/empresonat molta gent i no sé per què li havíem d'estar agraïts... Ell em va contestar: "Os salvó de esto" mentre apuntava amb el dit cap abaix. "No tienen ustedes idea de lo estamos pasado aquí".
John Smith
@L'Avellà: Quina animalada. Hi ha un mon de països que no tenen a Franco i els hi va prou bé: Canadà, Austràlia, Dinamarca, Suècia, Holanda, etc, etc, etc.
Jordi(Català i Suís)
Previsions històriques: ningú a part Emmanuel Todd, no va pas preveure la caiguda de l'URSS. La destrucció d'Espanya ja està anunciada. I el més sorprenent és que augmenta la probabilitat de la reunió dels PPCC. Tot mercès a la purriassa espanyola, el pitjor d'Europa.
Jordi(Català i Suís)
Mentre considerarem els Espanyols amb mots com "veïns", "germans ibèrics", i d'altres collonades multiculturalistes, universalistes i lerrouxistes, continuarem anant amb el lliri a la mà i fent el Pepet. Un Espanyol bo és un Espanyol humiliat i sotmès que ha perdut l'arrogància repugnant nodrida amb l'Imperi que van crear.
caesar
Los crímenes de "Lesa Humanidad" NO prescriben nunca, la Corte Penal Internacional estará encantada de recibir a todos estos criminales, NO hay límite de edad, serán juzgados y condenados.
@John Smith
Tota la raó, i si nosaltres haguéssim tingut una democràcia com la del 31 enlloc de Franco per aquells 40 anys encara estaríem molt millor. El problema és que la Guerra Civil no era democràcia vs franquisme, sinó comunisme/anarquisme vs franquisme. I no estic justificant el franquisme, simplement que les coses haguéssin pogut anar encara molt pitjor, però això ni es diu ni s'ensenya a les escoles.
FFE
Estic d'acord en que la FNFF no hauria de rebre cap ajuda fiscal ni subvencions, així no durarien ni mig mes. Això dit, quin mal fa que a un falangista li posin el cara al sol al funeral? Aquí hi ha molta gent que es pensa que la Llibertat d'Expressió només és pels que pensen com ells!

envia el comentari