La falsa treva de l’estat

"A mi em sembla que si volen ajornar el judici a Forcadell, és precisament perquè ens veuen febles"

Quina casualitat que el judici contra Carme Forcadell quedi, molt probablement, postergat. La mateixa fiscalia ha demanat al TSJC que declari la instrucció una “causa complexa”, un estatus que donaria un any més de marge per preparar el judici. Sembla que així serà, tenint en compte que a la defensa li sembla la mar de bé -tranquil·la, Carme, tranquil·la.

 

L’Ara explica que, segons la defensa, era previsible que s’ampliés el temps en tant que la instrucció ajunta dues causes diferents contra Forcadell. “Si no ho hagués demanat la fiscalia, ho hauria demanat la jutge”, diuen les fonts del diari. Però per molt que la jugada sigui jurídicament raonable, la fiscalia no hauria demanat més temps si no fos d’interès polític per la causa a afinar.

 

Els comentaris d’alguns independentistes de bona fe han interpretat aquesta aparent treva de l’estat com un signe de feblesa. Espanya, diuen, comença a tenir-nos por. Per contra, a mi em sembla que si volen ajornar el judici, és precisament perquè ens veuen febles. Per què atacar si l’adversari podria morir sol? En un moment de tensió -extra- entre ERC i el PDeCAT i amb la CUP deixant en evidència Junts Pel Sí perquè ni hi ha data, ni pregunta, ni campanya, ni urnes, ni res que puguem veure, en un moment així, la millor opció de l’estat és volar en cercles per sobre nostre i esperar que la simple amenaça ens destrueixi. És obvi que no hi ha xoc de trens si un descarrila abans d’hora i si ha d’haver una part que s’acabi no presentant a la cita, estiguin segurs que Espanya no serà
Comentaris
Sly
Tant costa d'entendre que -justament per tallar les ales dels voltors- siguem nosaltres qui marquem els tempos i fem l'anunci, els preparatius i convocatòria quan més ens convingui? O és tant difícil de comprendre que anticipar moviments és facilitar-li les coses a l'enemic? Entre "el Govern no vol fer el Referèndum" de la Arrimadas i el compromís dels nostres líders, encara hi dubtes, Àstrid?
cot
no ho veig així. Crec que els fiscals rebutgen arremangar-se continuament per resoldre problemes polítics de l'estat.
Isabel C.
És exactament així com vostè apunta a l'article.
JLM
D'acord per si de cas. També es pot interpretar que ERspanya no hi perd res allargant-ho: si estem forts el cas Forcadell ens impulsarà, i si estem febles també. De tota manera cal no refiar-se'n perquè els espanyols no són rucs. Però només nosaltres tenim el desenllaç i ells tenen, només, una solució provisional. Per això no tinc por de res.
Narcís ( sembla mentida, o potser no, esquerranistes jugant a revolucionaris àdhuc al reconeixement de la realitat nacional catalana .. i són qui ' no empenten pro la independencia ‘ , ans al contrari, fument-la, fument-nos .. un català mai per mai acceptaria aquest statu quo!)
De la baixesa i vilesa d'aquest país veí ( quina pitjor que fer servir el mot ' justícia ' per a interessos espuris, bastards d'allò més així ' violà'l ' fora mida amb total cinisme, descaradura i desvergonyiment!) tot n'és d'esperar .. només cal veure com actuen amb Messi o mateix Neymar en comparació a Ronaldo i etc. i això sent ' simple futbol/ joc! PD: Catalunya no descarrilarà malgrat fatxes, venuts/ comprats, desagraïts, traïdors, covards, falsos/ farsants, comptecorrentistes amagats ...!
nem
es dedueix que volen evitar escenografies i feina a la fiscalia perquè llavors els jutges rebaixen pena.(vegis condemnes del 9N
Mike
Que els d'aquí van una mica despistats és cert; però em sembla que l'Estat ha rebut advertiments internacionals sobre el cas Forcadell. Hi ha treva? no ho sé; però mentre no abordin l'acusació contra Forcadell, el Parlament té via lliure per seguir amb el pla de desconnexió. Això és una bona notícia.
Pepo
Em sap greu dir-te Àstrid, que aquesta vegada no encertes gens, perquè estic convençut que és el primer argument el que pesa més ara mateix (l´estat tem la resposta), i jo precisament no en sóc gens de bona fe, més aviat al contrari. També et diré que no estic encegat, que faig passes des de fa 30 anys en aquesta direcció i que molts hem esmolat l´enginy aquests darrers 6 anys per tal que l´estado español, actui com actua ara per ara. Molt aviat caldrà deixar de banda "els somriures".
Tinc un dubte
Si l'estat ens veu febles, com es que el PP ha iniciat una campanya pel no al referendum amb el lema "la Catalunya valenta"?
Ramonet
La Carme Forcadell és tot un símbol.El seu "passeig" del Parlament als jutjats seria un acte d'una força inmensa.Una dona enfrontant-se sola a l'estat en defensa del nostre país generarà una mobilització tremenda..Podria ser la fi de les esperances dels colonialistes....
JK
Espanya ha copsat el malestar internacional per les seves accions contra Forcadell i han preferit no fer-ne un Mandela. També perque el temps se'ls tirava a sobre: impossible garantir una sentència abans de l'estiu. El focus és ara doncs evitar el referèndum, sigui abans, durant, o després. ¿Detenció del govern en ple, aplicar 155 quan es convoqui? O impedir-lo policialment, detencions i potser estat de setge al voltant d'aquell dia? Veurem.

envia el comentari