Madrid, democràcia turca

"A mesura que s'acosti el mes de setembre, el llenguatge de les elits madrilenyes s'endurirà encara més i a Barcelona, al final, no quedarà ningú amb esma de defensar que és possible un acord raonable amb l'Estat"

El referèndum es farà perquè no hi ha alternativa. O, millor, dit, serà forçós fer-lo perquè l'alternativa està, exclusivament, en mans de Madrid i l'Estat mantindrà la mateixa actitud intransigent que ha exhibit fins ara. A mesura que s'acosti el mes de setembre, el llenguatge de les elits madrilenyes s'endurirà encara més i a Barcelona, al final, no quedarà ningú amb esma de defensar que és possible un acord raonable amb l'Estat en el futur. Si es nega l'arrel, que és la interlocució, el diàleg es fa impossible.

 

Així les coses, tot indica que l'Estat buscarà el xoc, convençut que té les de guanyar. I pot bloquejar moltes coses, des de la imposició, això és obvi. Però serà això el que li retornarà la legitimitat perduda entre la societat catalana? Quin percentatge de ciutadans d'aquest país -unionistes inclosos- estarà d'acord amb aquest ús de la força contra les urnes? Com s'ho faran per passar per damunt de les decisions de les institucions democràtiques catalanes i, simultàniament, mantenir que respecten l'autogovern de Catalunya? De quina manera justificaran internacionalment una reacció autoritània, a la turca, contra un país que reclama exactament el mateix que Escòcia? No hi ha respostes perquè no s'ho pregunten.

 

Tot i tots es preparen per a una tardor decisiva. No hi haurà marxa enrere.
Comentaris
Potser no se'n recorda Sr. Cot
La democràcia turca es va a basar des d'ara en un referèndum promogut i guanyat pel seu president Puigde ..., dic Erdogan. Les queixes de l'oposició a Erdogan sobre l'execució del referèndum, recompte de vots, etc., recorden tant, però tant les condicions del 9N a Catalunya que això de democràcia a la turca, aplicat a Madrid, fa riure.
Jordi
La qüestió, com bé apunta en Cot, és si l'Estat suspèn l'autonomia, quan de temps podrà mantenir-la suspesa a dins d'Europa? I què farà quan es plantegi aixecar la suspensió? Tornarà a convocar eleccions? I què farà quan torni a sortir una majoria independentista al Parlament de Catalunya? Il·legalitzarà tots els partits independentistes? No és sostenible. I no és un suflé.
fart
Menys xerrameca. Convoqueu el referèndum d'una vegada o plegueu.
Assumpta
Fart : et recomano que no t'afartis: t'impedirà assaborir la delícia de la llibertat del teu país. Però estic molt d'acord que pleguin aquells que ens governen i dubten de què ho aconseguirem
Gracat
Els Alts Càrrec Funcionaris que poder Temporalment te'n Càrrec dels Ministeris i Altres Càrrecs, cobrant Molt de Diner Públic,quan Annan Funció Tornant al Lloc amb Plus i be Girar Portes....Ells No Pagant Major Impostos, per Invertir a Spain i als Fugits.Ah ! Clar com que són del OPUS i Altres.Aixi Anem i S'Omplen la Boca de favors i béns.... Tot el contrari.. Salut i DIGNITAT, COI //*||
i més
Tot això que dius està cantat. La pregunta que no respons és: com es fa referèndum amb els polítics i la mesa del Parlament inhabilitats?
Com que som nació. A part de tierra conquistada. Dui ja i devolució.
No aplica prouta violència? . Us cal un afusellament per reaccionar?. Es que li cal fer quelcom més, encara?. Tant de bo no estiguem debant d'una costallada mes com el Quebec i Escòcia. I finalment fer la DUI DEL PROGRAMA ELECTORAL.
Asdf
La petita diferència és que Espanya és membre de la UE i l'euro, i viu a crèdit del Banc Central Europeu. Massa fàcil reduir-li el crèdit si actua a la turca amb violència contra la pròpia població. Ja veurem quant dura la inflexibilitat de Rajoy quan la caixa per pagar pensions i nòmines de funcionaris estigui seca.
Narcís ( pel primer comentari : ets típic made in ejpanya, ço és, sempre capgirant la truita, la paella, el mitjó, tot plegat, traslladant allò vil que sou!) ( justament n’és a l’inrevés .. el més semblant a Erdogan sinó clavat sou vosaltres .. renoi, si teniu ganes d’ il•legalitar el que ´n’és de l
Com pot ser possible hagin catalans o, senzillament, persones de bé, que no empentin/ donin suport/ ajudin fora mida la llibertat de Catalunya .. tot veient el que país veí o espanya ens fum políticament, legal, econòmica i moral o emocional, ço és, desenvolupar i exercir una ' catalanofòbia ' que clama al cel ( i això ' recollint sa gent' .. i això ' donant-lo idees de desenvolupament o civilització '.. i això ' piratejant-nos d'allò més ' .. i això . . . . .Serà justament per tot això i més!)?
Més que mai ara ens cal (i ja és urgent):
Coordinació nacional permanent entre totes les forces compromeses amb el referèndum "sí o sí", és a dir: constitució d'una mena d'estat major de la unitat d'acció davant la imminent convocatòria del referèndum! I, alhora, conformació a cada poble i barri de Catalunya de juntes o assemblees locals TRANSVERSALS unitàries constituïdes conjuntament per totes les forces, entitats i veïns/veïnes compromesos amb la preparació, coordinació i defensa del referèndum a cada poble i barri!
Anònim
Que estic mirant açò amb el mòbil i sense voler he votat positiu al primer comentari. Ha estat un error. Hi estic totalment en contra. L'argument que es fa servir per posar a la mateixa alçada el referèndum turc i el català, no se sosté. El referèndum nostre tindrà observadors internacionals que l'avalaran. Totalment d'acord amb el que diu Salvador Cot.
Pitxolí
A ERC i al PDECat hi ha -com és natural- polítics que no estan disposats a posar en joc el seu patrimoni, el seu futur polític, la seva llibertat física... I tampoc -és clar- estan disposats a reconèixer-ho. A aquests polítics (alguns en llocs molt alts dins el seu parti), com en el seu moment a Duran Lleida, els ha arribat l'hora de la veritat. No s'ha d'amenaçar o advertir que es farà tal cosa si un no està disposat a fer-la de debó. Això és molt negatiu per a Catalunya i s'ha fet massa.
ExFed
No m'ho empaso. ERC I PDECat están morts fora d'un país independent de la 'maquiavélica' acció del gobern del estat. Morts .... está clar?.
Jordi Català Sobirà
Abans no es faci el referèndum començaran a ploure inhabilitacions a tort i a dret, de manera que serà impossible que ni tan sols s'arribi a iniciar la campanya, llevat, és clar, que els nostres polítics en facin cas omís, bo i exposant-se també a multes i a altres coaccions de l'estat caspanyol. Per tot plegat, caldrà mobilitzar-se més que mai.

envia el comentari