Ni Gibraltar espanyol, ni Jocs a Madrid, ni Catalunya autonòmica

"El paisatge idíl·lic d'una Catalunya autonòmica que torna mansament al peix al cove i a la Puta i la Ramoneta, controlada des del café para todos i aconformant-se amb Rodalies és una quimera de les dimensions de Gibraltar español o els Jocs Olímpics de Madrid"

L'Estat s'equivoca. No hi ha a Catalunya un sol polític (ni Junqueras, ni Puigdemont, ni Forcadell, ni ningú) que tingui marge suficient com per anar a unes eleccions autonòmiques, sense referèndum, com si no hagués passat res des d'aquella manifestació contra el Tribunal Constitucional de 2010. És impossible. Fins i tot encara que es posessin tots d'acord en acatar la prohibició i oblidar-se del procés, l'única conseqüència pràctica seria una inestabilització immediata del país i la ràpida substitució de les actuals direccions de PDeCAT i ERC. El paisatge idíl·lic d'una Catalunya autonòmica que torna mansament al peix al cove i a la Puta i la Ramoneta, controlada des del café para todos i aconformant-se amb Rodalies és una quimera de les dimensions de Gibraltar español o els Jocs Olímpics de Madrid. No passarà perquè no pot passar.

 

A Catalunya, l'unionisme no té prou base social com per prendre les regnes de les institucions, i menys encara quan es correspon, directament, amb un règim tan desgastat com el que va succeir a la dictadura franquista. Per interès propi, fins i tot Podemos preferirà la independència de Catalunya a tancar files amb PSOE i PP, un gest que seria mortal de necessitat per a tot allò que va sorgir del 15M madrileny. El règim del 78 encara és fort, però té ben poca legitimitat a Catalunya.

 

Per tot plegat, és obligat que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras tanquin files amb una declaració unilateral en cas de prohibició física del referèndum del mes de setembre. Entre d'altres raons, perquè no tenen alternativa. En el fons, la independència depèn de què Madrid mantingui la negativa radical fins a les últimes conseqüències.

 

 

 

 
Comentaris
Clar
Els lacais del PSC no ho volen veure això? L'ambigüitat dels comuns te data de caducitat. S'hauran de reconvertir i amortitzar coscubiels i rabells tal com es va fer amb els duran, sinó el colauisme també caducara aviat. El catalans no volem beure mai mes amb orelles de ruc.
Sly
Opció 1: Referéndum + DUI Opció 2: Repressió de l'Estat + DUI ... Un cop feta la DUI, Espanya ha perdut, no té res a fer, aquest acte d'empoderament i sobirania passa automàticament a la Cort Internacional, l'afer deixa de ser "intern" i passa a ser "extern" i amb això diferents Estats de tot arreu ja poden començar a dir la seva per què ja no és intern. A banda de que en hores i primers dies, un rosari de països reconeixeran Catalunya com a Estat. Escac i mat. Tic-tac, tic-tac, España...
Defensant el procesisme
La idea principal de l'article és aquesta (i no està ressaltada): "oblidar-se del procés, l'única conseqüència pràctica seria una inestabilització immediata del país i la ràpida substitució de les actuals direccions de PDeCAT i ERC". No passa res per canviar als dirigents d'aquests partits. No seria la fi del món. Inestabilitat del pais, per quina raó?. Pitjor és ara on el Parlament no treu lleis i el govern no governa.
Narcís ( qualsevulla solució que passi per no anà’ns-e seria suicidi, pitjor, seria ser cómplices de nostres botxins!) ( Catalunya no pot seguir ni un segon més dins/ trepitjats per país veí!) ( cadascú a ca seva i Déu a la de tothom : toca fer política pro els catalans que no enredà’ns-e amb aquest
N'és obvi que davant una demanda social de por o el carrer amb milions de manifestants .. Parlament .. AMI .. ANC .. Òmnium Cultural .. Entitats i Institucions vàries .. ensems amb totes les batzegades a quina pitjor i més malvada que ens hi fum l'estat, autonomies d'aquest, politicastres representatius i què dir-ne de població majoritària espanyola ( i tot ben arrebossat de bestieses de sos mitjans de comunicació . . . . . no tenim altra eixida que sortir com un llamp, sia referèndum, sia DUI!
Gran joc els escacs
Ella soleta (Espanya) sense adonar-sen, s`ha a suicidad en d`aquesta jugada mestre que el Govern de Catalunya, li ha plantejat en aquest gran tauler de escacs. A manca de permís per fer un referendum per part de Espanya, el fet el 9N es converteix davant del mon en un referendum vàlid. Adéu Espanya i gracies per ser com sou de b......
Marta
El 27 S vam tenir eleccions plebiscitàries,per tant ,tenim majoria per fer una DUI
clus
Bona! gràcies! Passi el que passi tornatem a votar independència

envia el comentari