Preguntar així és ofendre

"Ara es tracta d'evitar la pregunta òbvia, que és si els ciutadans prefereixen un referèndum sense acord amb l'Estat o que Catalunya es quedi com a comunitat autònoma de règim comú"

En aquelles èpoques pretèrites de la Puta i la Ramoneta, les enquestes estaven pensades per a, sobretot, no preguntar mai als catalans sobre si estarien d'acord, o no, amb la independència del seu país. Per tal d'evitar, a tota costa, aquella interrogació simple, hi havia un invent -avui una antigüalla inacceptable- molt eficaç que era desviar-ho tot preguntant sobre la identitat personal: Només espanyol, més espanyol que català, més català que espanyol i només català. Recorden? D'aquí se n'extreia, amb tota la barra i tranquil·litat, que només eren independentistes els de la darrera categoria. I tan amples.

 

Allò va quedar liquidat, a finals de 2009, gràcies a un sondeig que va encarregar la UOC -una idea d'Alfred Bosch, al Cèsar el que és del Cèsar- que va preguntar, per primera vegada i sense circumloquis, sobre si els enquestats votarien que sí o que no en un referèndum que aleshores semblava molt llunyà. Sorprenentment, els partidaris de la independència s'enfilaven fins a un 50'3%, se sentissin poc, molt o mig catalans.

 

Passats els anys, el truc és un altre. Ara es tracta d'evitar la pregunta òbvia, que és si els ciutadans prefereixen un referèndum sense acord amb l'Estat o que Catalunya es quedi com a comunitat autònoma de règim comú. Són les dues úniques opcions que estan damunt de la taula i tot indica que no hi haurà ni una tercera, ni una quarta. Per tant, fins que no preguntin això, ni cas. Tinta de calamar.
Comentaris
Ara ens cal (i ja és urgent):
Coordinació nacional permanent entre totes les forces compromeses amb el referèndum "sí o sí", és a dir: constitució d'una mena d'estat major de la unitat d'acció davant la imminent convocatòria del referèndum! I, alhora, conformació a cada poble i barri de Catalunya de comités locals TRANSVERSALS unitaris (o assemblees) formats conjuntament per totes les forces, entitats i veïns compromesos amb la preparació, coordinació i defensa del referèndum a cada poble i barri!
traginer
2009, el tripartit d'erc, el tripartit del montilla i olé. erc, es un partit montillista o que es?
Maria Mercè Güell Pagès
Jo vull la Indedepèndencia sigui com sigui i com més aviat millor.!!*!!
Antònia Ollé
Si es si
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. fart, cremat d'aquesta gentola gens ni mica polítics que sí bon vivants - compte correntista mitjançant el mal, la mentira i la negació del dret, dret natural fora mida com n'és el de la nació catalana ! )
Les bertranades o estirabots ridículs que n'eren aquelles preguntes .. fumien ' vergonya d'altri ' , ço és, sempre fent el paperot o comèdia pel que feia al ' sentit patriòtic dels catalans ' ( això sí, recolzant -se/ volent aprofitar-se' n dels milions de forans que són a ca nostra així donant-los el paper, ras i curt, d'invasors, de sabotejadors i .. no els hi ha sortit bé pensar que sa població seria indigna i, allò pitjor, ignorant sinó estúpida! PD: fora .. continuïn ses cacicades!

envia el comentari