Això és Junts? Això és pel Sí?

"Un Estat nou no es construeix amb cadenes de despropòsits"

“Despropòsit”. Amb aquesta paraula ha qualificat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, la gravació i filtració de l’àudio del coordinador organitzatiu del seu partit, David Bonvehí, on apuntava que si el procés sobiranista acabés malament el seu partit hauria de presentar "un candidat autonomista" a les eleccions catalanes. “Despropòsit”. I hi estic d’acord amb la paraula, però agafada en un sentit molt més ampli d’allò a què feia referència Pascal.

 

Despropòsit que un dirigent independentista parli d’eleccions i candidats autonòmics precisament en aquest moment del procés que viu Catalunya, quan s’estan a punt d’aprovar al Parlament unes anomenades lleis de la desconnexió i de convocar un referèndum unilateral. I, a partir d’aquí, despropòsit tot el que ha anat succeint. Despropòsit si membres d’ERC han gravat i filtrat aquesta conversa a un mitjà de comunicació -amb quin objectiu? Abans el partit que el país?-, tal i com han denunciat des del PDeCAT, tot i que ERC ho ha desmentit. Seria un immens despropòsit que passin aquestes coses entre socis de govern -Junts? Pel Sí?-.

 

Però també és un despropòsit que el propi diputat del PDeCAT recorri a la Fiscalia espanyola per esclarir aquests fets. A la mateixa Fiscalia que demana insistentment que els jutges inhabilitin polítics catalans -tots ells del PDeCAT, per cert-, per haver posat les urnes el 9 de novembre de l’any 2014. És tot plegat d’un despropòsit tan gran que caldria, efectivament, depurar responsabilitats i demanar als nostres dirigents polítics una mica d’honestedad, seriositat i solidesa. Un Estat nou no es construeix amb cadenes de despropòsits.

 
Comentaris
I també
També és un despropòsit que Puigdemont recolzi anar a la Fiscalia, quan crec que s'hauria de quadrar en lloc de permetre que, més que a la fiscalia, el vulguin dur a l'hort. El sr. Bonvehí no és bo per a la nostra causa, això queda fora de tot dubte.
Braufuet
L'has clavat Nerea. Tot el que sigui posar encara més llenya a aquest afer serà més aviat a propòsit.
Prou!
De debò algú vol portar aquest incident dins el camp independentista català davant la fiscalia ESPANYOLA?!? De debò que algú vol que la fiscalia espanyola investigui i faci de jutge i àrbitre en un assumpte intern entre independentistes catalans?!? Que ens hem tornat col·laboracionistes?!? Algú s'ha begut l'enteniment?!?!?!?!?!?
Si sou dignes del poble, pareu això ara mateix!
Tot aquest afer perjudica per igual al PDECat i a ERC
Atenció, JxSÍ, PDECat, ERC, DC, CUP, ANC, Òmnium, AMI, això és el que volem:
Coordinació nacional permanent entre totes les forces compromeses amb el referèndum "sí o sí", una mena d'estat major de la unitat d'acció davant la imminent batalla culminant! I, en consonància, conformació a cada poble i barri de Catalunya de comités locals TRANSVERSALS unitaris (o assemblees) formats conjuntament per totes les forces (partits, entitats i veïns) compromeses amb la defensa, preparació i coordinació del referèndum localment a cada poble i barri!
Pitxolí
Crec que «I també» té molta raó. Són ja tres despropòsits seguits.
Doncs si
Això és JxSi. A què fot?.
puigdalfar
Els d'ERC, com sempre, a "marcar paquet" i peti qui peti
Narcís ( no posem-hi a l'alçada de gran política .. pensaments càndits d'intimitat familiar!) ( l’important n’és el que diuen nostres representants/ abanderats .. Generalitat!) ( ja hi són els endollats/ venuts de mitjans catalans, i què dir-ne de país veí, per fer-hi sang .. aturà’ns-e!)
Si us plau, no atiem cap foc ( ja hi és espanya per fer-ho!) .. els caps visibles de PDC i d'ERC ja han estat prou clars! PD: als catalans àdhuc no catalans de llei .. país veí no ens passejarà fumi allò que fumi ( no debades sabem que l'únic antídot a aquest tumor maligne d'estat n'és surtir com un llamp!)!
Martina
Sembla mentida que siguem tan curts de mires. La jugada de la Fiscalia la trobo molt bona perquè si el qui ho va gravar va ser un de tants del CNI que estan entre nosaltres se'ls veurà el llautó un cop més. Si no va ser la parella d'ERC va ser un amic de la Camacho. M'equivoco? Ara que el Bonvehí se'n podria anar uns dies de vacances que cerc que li fan falta.
Joan
Dudo que haya sido ERC, mas bien pienso en algun infiltrado en contra de Catalunya... Pero lo que es lamentable es que se hable de presentar un candidato a unas elecciones autonomicas si falla el referendum. SI falla el referendum porque no se pone todo lo que hay que poner, entonces todos estos Politicos a CASA y que no vuelvan. Catalunya necesita politicos valientes que hagan lo que estos parece no estan convencidos a hacer. Lo de la fiscalia es para llorar.
Kjo
A veure quan ho entendreu d'una vegada. Tot això és feina dels infiltrats que hi ha a tots els partits sobiranistes. Des de la gravació fins de la conversa (treta fora de context), fins a la publicació en el diari. El problema no és el que vagi dir en Bonvehi sinó el fet de caure de quatre grapes al parany i fer-ne escarafalls en els mitjans de comunicació. Ara, també és cert, que en Bonvehi el que hauria de fer és callar i no portar-ho a la fiscalia.
pep
Nera, no veus cap diferencia entre allo que es diu publicament i el que es parla en privat. Els dirigents politics, com tots aquells que tenen alguna responsabilitat han de preveure cualsavol desenllas, ancara que no el agradi. On es al problema? Que la realitat no espalli una bpna noticia. Per mi a partir d´avui, credibilitat cero.
Fat Boy
Estem en mans d'idiotes. A veure si roden caps, tant d'uns com dels altres.
Georgiana
D'això s'en diu "divide y vencerás". Anem en compte! Ens les foten i fotaran per terra, mar i aire.
Penso que és guerra bruta dels espanyols
Per això els acusats d ERC han de demostrar JA la seva inocencia. Què esperen? Les paraules de Junquereas no son suficients.
Maria
Això ens diu a qui no hem de votar. Ni Pdcat, ni ERC
Leyla
Molt malament el PdeCat. Si no vols que se sàpiguen, no diguis 'secretets' en públic. Si Puigdempont no li demana explicacions a Bonvehí anem malament, amb independència de qui hagi filtrat la conversa. L'important és el que s'hi diu. O fem igual que el Fernández Díaz i el de Alfonso?
Beni
S'estan carregant la seva credibilitat. Així no guanyarem el referèndum. La rivalitat dels dos partits es surt de mare en els moments decicissius, encara que n'hi ha d'haver encara de molt més decissius. Tot aquest afer demostra que no fan bé la feina, perquè part de la seva feina és empassar-se aquesta rivalitat fins a haver aconseguit l'objectiu pel qual estan on estan.
Jmuc
Portar aquest assumpte a la fiscalia espanyola es un error.El Sr.Bonvehi i el seu partit s'ho han de rumiar i rectificar.Visca Catalunya independent!!!
Leyla
@pep d'acord. Però llavors, en cas de fracàs del procés, és necessari proposar un candidat 'autonomista'? No pot seguir sent-ho un d'independentista? Potser encara amb més raó, no et sembla? Ai, aquest putairamonetisme endèmic d'alguns partits catalans...
Pssst.
Aquest i la Pascal haurien de desaparèixer o callar fins l'endamà d'haver declarat la inde pendència. Després que fotin el que vulguin amb el seu partit, com si volen enfonsar-lo, que van pel camí.
GURTEL,BARCENAS, el MATAS, RATO, CJHAVES, GRIÑAN ...
Endavant nois. No pareu de llençar pales de merda sobre el procés d'indepdnència. No perdeu ni un segon. Quantes més paletades, millor. Tots ben atufats gràcies a la merda dels partits politics que tenim a CAT. Els uns per miserables (PP, PSOE català, C's i la quintacolumna dels Comuns) i els altres per desgràciats i irresponsables. Vinga nbois, encara més paletades de merda a sobre. No us atureu que encara ès de dia i hi ha temps per omplir el vagó de molta més merda.
Bonvehi dimisió
per no estar a l'alçada de la gent a la que representes. Pascal, el carrec us queda gran. Els que esteu darrera d'aixó enfonsareu l'unic partit que us pot donar veu en un futur li esteu regalan a les esquerres els vostres vots. Els del pont aeri, per dir ho d'algun a manera, utilitzen Pdecat per enfonsar el projecte d'independencia i son tant curts de mires que no s'adonen que s'esfonsen ells solets. O us penseu que Roma paga traidors?
Jordi
Si una cosa no la sens, no la dius, si ho ha dit es per que en te ganes.
Aixó s'acaba escindint als problematics
Responsabilitats personals. Aquest us esfonsaràn el partit. Pdecat hem sembla que amb nens i nenes de l'area metro no us en sortireu, han viscut massa bé, tenen massa comfort per perdre.
Ramonet
Si fóssim al Quebec o Escòcia,no passaria res d'això.No perdem de vista que el problema és la mena d'adversaris que tenim:violents,tramposos i de tradició colonial.És normal que a la banda catalana hi hagi alguns incompetents (com és evident),però no hem de discutir gaire sobre això.Reservem energies pera defensar-nos dels monàrquics.

envia el comentari