Guerrilla diplomàtica catalana

"No hi ha negatives espontànies, ni reaccions de suport a Madrid que no hagin estat atiades, amb gran esforç, pels serveis exteriors de l'Estat espanyol"

Els Estats Units han estat l'últim camp de batalla propagandístic entre Madrid i la guerrilla diplomàtica catalana. Un fet que, per si sol, demostra que el dossier català és perfectament conegut a nivell internacional i que el govern espanyol el té com una prioritat diplomàtica del màxim interès. Com és obvi, si l'Estat considerés que l'acció exterior catalana és irrellevant no pressionaria ni destinaria recursos de tot tipus a contrarestar l'estratègia del Govern català.

 

La mateixa feinada dels diplomàtics espanyols a nivell exterior contribueix, involuntàriament, a la difusió del conflicte i, dins de les fronteres de l'Estat, a donar veracitat i solidesa política al procés de sobirania iniciat amb el desastre de l'Estatut. Si a Madrid consideressin que no hi ha perill real d'independència no farien aquests paperots cada dos per tres, això és evident.

 

Dit això, queda clar que als catalans no ens espera ningú al món, certament, però és igualment veritat que tampoc no hi ha negatives espontànies, ni reaccions de suport a Madrid que no hagin estat atiades, amb gran esforç, pels serveis exteriors de l'Estat espanyol. La unitat d'Espanya, per més que ens ho vulguin fer creure, tampoc no és un desig universal.
Comentaris
USA
Els EUA s'en foten de Catalunya, Spain, Europa i la resta del Planeta. Ara, si parlem de calers..............ens posarem d'acord. Qui paga espanya? CAT, PV i les Balears. Qui son? 40% del PIB espanyol. Quants en son? 16% del cens espanyol. Que en pensa en Warren Buffet Invest. Corp.? All right, that's my kind of people!!!
Georgiana
Si, Espanya pot oferir les bases militars com a intercanvi de favors. Nosaltres tenim el vot, tots aquests embaixadors, diplomàtics espanyols, comunicats i twits no el tenen. Els vots són la nostra guerrilla. Vigilem els xantatges i la guerra bruta a l'hora de fer el cens, de votar i de comptar-los.
dsvids
els apñoles podrien fer l'esforç de repasar les declaracions fetes pel mon durant les independències dels països bàltics i els balcans.la duresa de les declaracions dels britànics,americans,etc..contra aquest procesos van ser molt clares i taxatives.res a veure amb "fuerte y unida"o"asunto interno", i pagan.penseu que els bàltics van fer l'independència contra la segona potència militar mundial.en fí, qui es cregui la propaganda apñola va molt equivocat
mentrestant
Pero crec que el que preocupa més a Ejpñ és el que diuen d'ella els delegats de la gene i el desprestigi per la marca. El referèndum, si es fa ,mai el reconeixerien.
Narcís ( qui són aquests delinqüents o violadors de nostre territori per a nagà'ns-e " tenir Pàtria ", Pàtria Catalana, quan n'és obvi que ells mai per mai s'han sentit ni es sentiran ' compatriotes de catalans ' ?) ( vagin a fúmer i a robar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Gibraltar!)
Aquest estat sempre fou comèdia .. mai han volgut un Estat que sí una ' ancha es Castilla ' , tot plegat, res que no els diferenciï dels gihad ( aquest religió .. i aquells pirateig territorial, de diners, de plagi, d'usurpació i de fatxenderia!)! PD: unitat? quina unitat? quan tot territori veí fum el nostre àdhuc canviant-hi noms de nostres ciutats i pobles com representants d'espanya que no pas de ses regions subvencionades!
model
Un procés pacífic i molèlic per la independència deu fer molta por als grans estats d'Europa. Por a que s'estengui el model. Contràriament pot interessar als estudiosos. Però ells no decideixen.
Rocaguinarda
El que és cert és allò que "els estats no tenen amics, només tenen interessos". Per tant, l'estat espanyol no té amics externs, i ningú defensarà la seva unitat des de fora, perquè quin interès tenen en aquesta unitat? D'altra banda, el govern català ja maldarà per obtenir reconeixements oferint satisfer els interessos dels altres estats. Interessos que, per nosaltres, no serà difícil fer compatibles amb els nostres.
Agrair el suport
El suport internacional es molt important x Catalunya i, quan es ptofueix, cal agrair-lo publicament. No nomes el govern, sino tots nosaltres. Per a fer-ho facilment, utilitzem twitter: https//twitter.com/ThanksFromCatalonia. Agrair es molt important. Fem-ho!

envia el comentari