Fotre-se’n de Jesús o de Mahoma?

"Després de fotre-se’n de les creences cristianes lligades a la Setmana Santa, podrien muntar un espectacle encara més genial basat en les creences musulmanes"

Els promotors de la discoteca Teatre de Sant Cugat són uns catxondos. Divendres passat van muntar una festa superguai, molt celebrada pel seu públic, de nivell “encefal·lograma pla”. El plat fort va ser una burla d’una processó cristiana, amb soldats romans, natzarens i tota la pesca, a més d’un idiota vestit de Jesús, amb creu i corona d’espines, que va acabar la broma ballant reggaeton a l’escenari. Quina gràcia, oi?

 

Jo, que només he vist aquest local per fora, els proposo (gratuïtament) una idea encara més brutalment divertida. Una idea explosiva… Després de fotre-se’n de les creences cristianes lligades a la Setmana Santa, podrien muntar un espectacle encara més genial basat en les creences musulmanes. Alguna conyeta sobre Al·là, Mahoma, les mesquites… Coses així, divertidíssimes. Ah, i si a sobre fan broma sobre els terroristes suïcides de l’Estat Islàmic, molt millor, més que riurem encara. I ja per rematar-ho, unes dates molt escaients serien les del ramadà, que aquest any se celebra a partir de finals de maig.

 

A veure si tenen dallonses.

 

És molt fàcil fotre-se’n dels capellans, de Jesús, del cristianisme. Fins i tot diria que, amb certa mesura, és absolutament saludable fer-ho. La tradició satírica del Carnestoltes, per exemple, acostuma a anar d’això: de monges, bisbes… Venim d’una història en la qual l’Església catòlica s’ha distingit per la seva afició a cremar heretges a la foguera, perseguir el pensament i la llibertat, ficar-se al llit de tothom, tolerar la pederàstia, humiliar les dones, santificar les guerres i les matances, beneir dictadors… Les jerarquies eclesiàstiques, i molts capellans de base, mereixien i mereixen les sàtires i l’humor negre. Això no té res a veure amb les creences religioses.

 

Fer broma amb Jesús és una cosa i amb el Papa de Roma, una altra. Jesús -si és que va existir- era un home bondadós, generós, alliberador. Si el van crucifixar -cosa històricament molt dubtosa-, ho van fer jerarques no gaire diferents dels papes, bisbes i cardenals que durant segles han beneït en nom de la creu tota mena de bestieses.

 

I què podem fer davant d’aquesta mena de sàtires imbècils? Protestar civilitzadament, per exemple. O proposar als graciosos que es fan els valents, que ho demostrin de veritat i facin acudits i sàtires sobre l’islam. Vinga, a veure si s’hi atreveixen… En això, també, Catalunya és més europea que Espanya, gràcies a Déu, al diable i a la il·lustració. A Catalunya la protesta contra la discoteca Teatre es fa a base d’adhesions a una campanya a Change.org. A Madrid, l’humor sobre aquestes qüestions acaba als tribunals. I si no, que ho preguntin a Wyoming, que per dir a la Sexta una gran veritat -que la creu del Valle de los Caídos és una merda, literalment- ha d’enfrontar-se a una querella judicial. Tot un fet diferencial: aquí, per sort, la inquisició és ja història.
Comentaris
Ciutadana farta
Tens tota la rao , subscribeixo fil per randa tot el que dius, igual que surt gratis degollar cristians i cremar esglesies amb els fidels a dins, pero no tenen els nassos ni el que s,ha de tenir per fer-ho amb l,islam , no els tenen, perque saben que s,exposen a una ganivetada com a minim, covards hipocrites els d,aquest teatre, i el pitjor es la gent que hi va
Fat Boy
Te tota la rao, pero quan els Canizares i companyia expectoren les seves diarrees mentals ex cathedra sobre les dones, els homosexuals, els catalans, etc. fixi s que tampoc no els passa res.
Narcís ( el que m'ha ferit de veritat és vós amb el parèntesis, a sobre en parèntesis, posant " si és que va existir " ,a hores d'ara, això si n'és " pecat " històricament, moral i religiosa o .. no n’és veritat que la creu en temps romans era ‘ signe de maldició ‘ i, després, de ‘ bendició ‘?)
Ras i curt: 1. M'importa un rave el que fumin o deixin de fúmer, i més a ' llocs tancats '!2. Prefereixo actuïn així perquè mostra/ demostra no viure amb por o ' constrets '! i 3. visqui i deixi viure, faci i deixi fer i sigui i deixi ser .. no som ramat/ espanyols! PD: i deixi de ' jugar a dues bandes/ una de freda i una de calenta ' com bé delata aquest escrit! Nota: això del Wyoming n'és ' abús judicial ' .. com saben, a més, no referir-s'hi a sa ' arquitectura ' que no pas imatge?
vits52
Ai, ai, ai. És la llibertat d'expressió, això si, segurament amb un mal gust de nassos, que potser no mereix cap comentari. L'articulista acaba de fer plublicitat gratuïta d'una cosa que segur no la mereix. Ah¡ jo no sóc creient de res.
JRRiudoms
Ja s'ho faran. Jo sóc cristià i, personalment, ja poden fer befa de tot i més. Cadascú s'ha de responsabilitzar dels seus actes. La meva fe no trontolla pas per quatre xuminades que hom pugui dir o fer. Al moment que s'em vulgui impedir el meu dret a la llibertat d'expressió, aleshores em sentirán, sigui qui sigui. Molt d'acord amb l'autor de l'artícle quan diu que aquests de la disco no tenen els daixonses per fer befa de l'Islam... o del col·lectiu LGTBI. Atentament
JRRiudoms
Per segons quines autoritats, el voler fer befa d'alguns col·lectius és "fer un acudit" o "atiar l'odi". Tot és segons com s'ho vulguin mirar, i a qui agradar. Atentanent
Pere de Kaltruku
Axó mateix vai pensar jo; la democràcia també forma part de la creença, i sobre les creences do està permes riure.se i mofar-se de cap. Si som demócretes ,ho tenim que ser per tot i per tothom. Perdoneu, pró la direcció del local hi el comportament de aquest public , el trobo una mica de falta de serietat i una colla de "pocasvergonyes". Sento per tots ells, molta pena.

envia el comentari