Penseu en un elefant, sí

"L'elefant dissortat va traspassar la seva desventura, aquell 14 d'abril de fa cinc anys, als Borbons, que des d'aleshores han hagut de rebaixar les seves exhibicions"

Aquest Divendres Sant la commemoració cristiana coincideix amb el cinquè aniversari d'un Via Crucis monàrquic, que va començar amb la fotografia d'un elefant que va tenir la mala sort de creuar-se amb l'escopeta del Borbó de caça, aleshores anomenat Joan Carles. "No pensis en un elefant", escrivia George Lakoff, per demostrar que la política és, sobretot, comunicació. "No pensis en un elefant", va intentar el règim del 78 per amagar l'actitud impresentable d'un espavilat que es creia per sobre de la moral, exactament de la mateixa manera que els seus avantpassats des de Felip Vè. Però aquell dia també era 14 d'abril. I l'elefant és el símbol dels republicans, i no només als Estats Units.

 

En no gaire temps, quaranta anys de censura sobre el regnat de Joan Carles de Borbó s'esfondren sorollosament. Gota a gota, va vessant el got de l'opinió pública pels escàndols sobre els negocis i els diners del contribuent que s'han destinat a fer compatible el seu llibertinatge personal amb una imatge pública contrària. Totes les seves amants han millorat substancialment el nivell de vida sense que ni tan sols se'n pugui reclamar una explicació via parlamentària o judicial.

 

L'elefant dissortat va traspassar la seva desventura, aquell 14 d'abril de fa cinc anys, als Borbons, que des d'aleshores han hagut de rebaixar les seves exhibicions. Ja no hi ha iots a Mallorca ni esquí a Baquèira per a consum del populatxo. I la Infanta catalana ja només surt a l'Hola quan li retiren la medalla a Barcelona.
Comentaris
Fat Boy
Aviat nomes els quedara la Colau, el Franco i el Cascavelles perque els riguin les gracies.
República catalana
Sadic, cinic, puteru, corrupte fins el moll de l'os i sense escrupols, la vetitable cara del "campechano".
Ramon
Han aixecat la veda del mataelefants per la mateixa raó que durant tant de temps van mantenir-la. O sigui que maleïda la gràcia.
Aurembiaix d'Urgell
I del 2.300 milions de US Dollar que, segons el New York Times, ha arreplegat el Campechano res a dir per part de la Justícia espanyola?...Ah, es veritat que el PP va fer una Llei Orgànica express perquè seguis sent inviolable tot i no ser el Regent. Visca la República de Catalunya!
Josep
Cert és que demà és 14 d'abril, dit això, potser en lloc de parlar d'elefants caldria parlar de les tremolors de cames i de declaracions altament irresponsables que han succeït en els darrers dies. Segur que tots els anomenats "independentistes" juguem el mateix joc? Realment, no ho sembla.
Turró
No m'agrada el Juan Carlos, ni tampoc m'agraden els convergents. Sort que els temps de glòria d'aquests darrers van en camí de passar definitivament a la història.
Narcís ( són tan ' espanyols ' que per això s'ho enduen cru, damunt a l'estranger i, per si fos poca cos, vivint-en fora!) ( quan espanya desclourà els ulls i se n'adonarà del truhà que són?) ( renoi si surt a compte ser contra allò català .. vegi’s la Quematxo, l’Albol, l’Albertito, la Levi ..!)
No són ' catalanofòbics ' perquè siguem altra nació o altra llengua o siguem motor econòmic ( que també .. i massa!) sinó perquè ' discrepem/ no acatem ' allò que fan a sa espanya .. guaitar per sos manaies polítics, cacics, eclesiàstics i militars ( amb diners d'altri ) , tot plegat, com si de conde- duque de olivares fossin i .. resta a la misèria o emigració! PD: la llàstima és que abans n'eren quatre i ara en són quatre cents mil ..!
impunes?
Siguem realistes. Han rebaixat presència però encara hi són. Leti i les nenes els salven la tonteria de la imatge. Encara viuen de tots.

envia el comentari