No a Gibraltar, no a Euskadi, no a Catalunya

"L'independentisme es combat des de tots els àmbits, per sobre i per sota de la taula; si cal, amb mentides i xantatges i utilitzant tots els mitjans a l'abast, des de la diplomàcia fins a les clavegueres"

ETA ha estat derrotada, efectivament. Però ha guanyat la foto del seu desarmament, deixant l'Estat espanyol com una instància políticament mineral, sense cap intenció de diàleg ni tan sols quan una organització amb mig segle llarg de violència a les esquenes decideix entregar les armes. De fet, els mitjans de comunicació internacionals han reaccionat amb una notable perplexitat davant d'aquesta actitud, tot el contrari que els de Madrid, inequívocament arrenglerats amb la màxima duresa, al marge de si ETA es desarma o no.

 

Aquesta posició de Madrid enllaça directament amb l'actitud que manté respecte a Catalunya. Com ha quedat clar aquests últims anys, des del punt de vista de l'Estat espanyol, és irrellevant si hi ha violència, si n'hi deixa d'haver o si no n'hi ha hagut mai. L'independentisme es combat des de tots els àmbits, per sobre i per sota de la taula; si cal, amb mentides i xantatges i utilitzant tots els mitjans a l'abast, des de la diplomàcia fins a les clavegueres. Ni diàleg, ni escrúpols.

 

Madrid combat en tots els fronts i ho fa en termes de guanyar o perdre, sense matisos ni precaucions. Després d'Euskadi i Gibraltar, els tocarà afrontar el xoc de legitimitats de Catalunya, enmig de la incomprensió de l'opinió pública internacional, que no entén aquest tancament al diàleg. Però fort no vol dir invulnerable, ni en català ni en castellà. No guanyaran sempre.

 

 
Comentaris
Georgiana
Tan que repeteixen que Gibraltar es espanyol i Catalunya es d'Espanya, no se si s'adonan de la contradicció però amb aquestes negatives també estan dient no a Espanya. On són els demòcrates espanyols?
Narcís ( avui a mitjà espanyol escoltà no haver-hi ningú de la Generalitat a Ferraz .. quan sembla ser anà en Josep Rull i un cop assabentats .. dient amb mofa ' sí, alto nivel ' !) ( i això sent Conseller de nostre Govern i quan les restes mortals seran a l'Ajuntament d'Esplugues!)
La maldat els hi és intrínseca .. quan hom ha sentit cap mínima veritat d'aquests ejpanyols ( fonética Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims pel que fa a Catalunya, pel que fa a son Govern i pel que fa a ( tota ) sa població? A l'inrevés, mentides, mitges veritats, omissions, tergiversacions .. fal·làcies en majúscula, tot plegat, potinejar espanyols contra nostre i fúmer catalans legalment, econòmicament, moral i cultural! PD: són tantes ses malifetes que són infinites!
MIK
Castella és com ella. CAP A LA INDEPENDÈNCIA...I MÉS ENLLÀ. ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
Ramon
Espanya li diu NO al País Basc? Concretament NO a què? NO a la independència? Que potser la volen? La meva sensació és que no. Per mi que els bascs no la volen. No han sofert la colonització que hem sofert nosaltres, la bascofòbia no existeix tot i els 1.192 morts d'ETA, la llengua no sembla que els importi gaire i, econòmicqment, pertànyer a Espanya els és un xollo. Espanya els ha pagat molt esplèndidament per l'encaix i ETA va servir-los per apujar-ne el preu.
Pepo
Les vies d´aigua es fan grans i es multipliquen. Ja no són capaços de contenir tot el que s´els llença al damunt en els propers tres anys. O España canvia de forma voluntària, o canviarà forçada per les circumstàncies. Ja ho tenen al damunt i l´esmicolament de l´estado español, ja està servit.

envia el comentari