Ha mort una dona coratjosa

"He escrit mil articles contra Carme Chacón. De fet, crec que no estava d'acord amb res del que significava políticament. Però també he de dir que, quan vam coincidir, mai no va perdre la cordialitat ni la proximitat personal"

Carme Chacón era una persona enormement coratjosa. De fet, la majoria no n'hem adquirit la dimensió fins que ha caigut fulminada per una malaltia de la què era molt conscient i que no va amagar mai, però que tampoc no va utilitzar emocionalment quan això li hauria pogut aportar un plus a la seva imatge pública. Tot i així, va comprometre's activament amb la lluita dels malalts del cor, tal i com demostra un document excepcional de Catalunya Ràdio que ahir va impactar, per la seva profunda sinceritat, a les xarxes socials.

 

El xoc d'una mort tan tràgica, per inesperada, dóna dimensió humana als líders polítics que acostumem a escoltar fent declaracions sovint insubstancials. Alguns dels seus companys de partit han accedit, aquestes últimes hores, a donar testimoni de la seva amistat amb Carme Chacón tot i que, en molts casos, estratègicament s'havien distanciat molt d'ella. La política la fan persones, al capdavall. I també és normal que puguin expressar emocions.

 

He escrit mil articles contra Carme Chacón. De fet, crec que no estava d'acord amb res del que significava políticament. Però també he de dir que, quan vam coincidir, mai no va perdre la cordialitat ni la proximitat personal. Una dona valenta.

 
Comentaris
metge
De cardiopaties, el mon n'es ple. De politics que no volen posar els diners per solucionar-ho, tambe. Aquesta ho ha patit i ara muntaran una "fundacion" mentre el pressupost del ministeri de defensa esta sense control, tambe quan la finada fou el maxim responsable. Tal faras, tal trobaras.
Narcís ( què més ens ha/ havia de llançar i de fer el PSOE, el PP i d'altres partits espanyols .. per " decidir-se " a acceptar ser l'única exida per a Catalunya .. sortir disparats d'aquest estat?)
Com traspassament mereixerà un respecte així per qui l'estimi i la trobi a faltar .. però això no desfà el que digué, el que féu políticament pel que fa a la terra d'on n'era nada, esdevenir pròspera àdhuc s'hi enfilà .. per contra, què li deu, què li degué Catalunya? PD: no n'estic d'ànims per recordar munt de frases i vés a saber si fets que mai per mai beneficiaren res català que sí a l'inrevés! Nota: ocorregué alhora ser profesora a Girona, regidora d'Esplugues de Llobregat i diputada ..?
BS Palafrugell
Fa molta pena que mori una persona massa jove, i em sap molt greu per al seu nen. Ja m´estic començant a embafar de les reaccions hipocrites de sempre de gent que en vida li van dir el nom del porc i ara semanen que la santifiquin. La Carme Chacón va ser una persona amb un sol projecte a la vida que era ella mateixa.
Ramon
Vicent, fes-hi només una cosa: tanca-ho, tanca TV3.
Mercè B.
Què bo que és tothom quan es mor!
Es repeteix més que l'alll
Vicent, fes-hi només una cosa: tanca'l. tanca el Ramon a Sant Boi
Felip sabater
S'ha de ser cínic com una casa de pagès per escriure un article sobre la Carme Chacón el dia següent que es mori després de totes les mentides que escriviu a aquest diari sobre nosaltres els socialistes.amb la la hipocresia i la mentida construint la republica.amb la falsedat i sense sentit comú, cap a Ithaca.em feu sentir avergonyit es l'únic que us puc dir.
Cansat de la censura.
Què he dit perquè no publiqueu el comentari? No, no sóc del pensament unic, ho sento. Sóc indepe, pero tinc cap propi.
Rocacorba
la delegaciobn del partido socialista castellano a Catalunya, a Madrit, mai, mai, mai ha votat a favor de CATALUNYA. sempre ha votat a favor de l'amo el PSOE. VERGONYA ! ! , que una vegada mes, han votan en contra " al Congreso de los diputados españoles ", d'anular el judici i posterior sentencia a mort del nostre President de la Generalitat de CATALUNYA, Hble. LLUIS COMPANIS i JOVER. HI VOTAR EN CONTRA QUE . ES PUGUI PARLAR EN CATALA. VERGONYA ! ! . A AUROPA . Lliçons dels sociolistos "t
Rocacorba
Lliçons dels sociolistos , Montilla, Bramón, Iceta, P. Navarro, M. de Madre, Corbatxo, ect. ect. .. . . que viuen CATALUNYA, . . . . . i no senten els Païs, NI UNA ! !. Vagi en endevant, el meu sentit condol a la familia, parents i amics de la senyora Carmen Chacòn. A. C. S.
Isabel C.
Insults com el del Felip Sabater fan treure les ganes de seguir practicant aquest esport tan català d'anar sempre amb el lliri a la ma. Quines ganes de fer el bon noi educat amb una gent que no es mereix ni un got d'aigua. D'això se'n diu estar sotmès al marc mental que imposen ells. Per sort, jo vaig néixer sense lliris a L'ADN i la mort de la Chacón no em sap gens de greu. Indiferència absoluta.
Gatvell
Felip Sanater, i no et sents avergonyit de la vostra llei hipotecaria? Sí, la que era feta a mida dels banquers, la dels milers o milers de desnonaments expres. La que va defensar tant la Chacón. La que la justicia europea va declarar ilegal, injusta i abusiva. Això no us avergonyeix?
Ramon
Ho tindríem menys difícil sense TV3 que amb l'actual TV3.
Ramon
El marc mental al que estem sotmesos és més el marc progre que el marc espanyol, Isabel. Al Duran se li ha escarnit fins i tot el càncer i, si li passés res, les "esquerres independentistes" no li tindrien aquest respecte a la persona que, ho reitero, hem de tenir amb Chacón, no. Ben al contrari. S'hi acarnissarien igual perquè Duran és tan botifler que encara avui està pel pacte fiscal. El mateix pacte fiscal contra el que Chacón va prometre lluitar amb dents i ungles, per cert.
Ramon
Jo no diria que la mort de Chacón "no em sap gens de greu", ni que em genera una "indiferència absoluta" perquè diria mentida. És un fet colpidor que tant de bo que no s'hagués produït. Ara bé, dit això, per més que hi he pensat no se m'acut res en la trajectòria política de Chacón, però res de res, salvable. Ominosos, en canvi, mil. Homenatge polític, cap ni un.
Ramon
No, no és el marc espanyol. És el marc progre, que ens té sotmesos. Si demà li passés res a l'Aznar, que també és espanyol, imagina't quins comentaris. No n'hi hauria cap que no li digués assassí, per haver-se sumat a la intervenció contra Husseïn. Has llegit que ningú recordi la intervenció contra Gadaffi? Jo tampoc. I no ho critico, eh? Només constato la diferència. El marc mental que ens té sotmesos és el progre.
Ramon
La hiperlegitimació progre és incompatible amb la democràcia. I el pitjor és que la comprem fins i tot els que no som d'aquella religió. La falsificació de currículums acadèmics fou pràctica usual en les esquerres que corren per aquí (àdhuc per allà, Roldán). Però ni n'hauríem tingut notícia de no haver set pels mitjans de Madrid que no són sociates. N'hem vist mai cap gag de Polònia? No, pare. Ni Chacón, ni Saura, ni Montilla, ni Figueras. Ara bé, de Joana Ortega, ipso facto. El jou és progre.
Felip Sabater
Hi han moltes coses errònies, tant al PSOE, com als altres partits, pero amb el cos encara calent de la Carme Chacón, escriure un article cainita com aquest, em repulsa. Deixeu els morts tranquils, colla de badocs.

envia el comentari