Pobres reprovadors

"Han estat els diputats d'aquests mateixos comuns (els que negocien a partir de la imposició dels blocs electorals) els que han reprovat el director de TVC per haver estat elegit pel mateix sistema que funciona des que així ho van decidir PSC, ICV i ERC al segon tripartit de José Montilla"

Un dels arguments de negociació més efectius que va utilitzar la direcció d'ICV per pressionar Ada Colau i els seus en el moment de confluència electoral és que eren els propietaris d'una quota proporcional d'espai als blocs electorals dels mitjans públics. Una vegada més, als periodistes dels mitjans públics se'ls quedava la cara de passerells en comprovar -per si calgués encara- que les escaletes dels seus informatius eren objecte de negociació partidista, fins el punt que una candidatura com la de Colau, d'innegable interès periodístic, hauria quedat exclosa de tots els informatius per decisió dels partits, ICV inclosa. Al final Colau, com era previsible, va haver de cedir. I els que ara anomenem comuns, finalment, van disposar d'aquella quota que ICV i els altres partits porten dècades imposant als periodistes dels mitjans públics... I si els professionals protesten -que van protestar- que es fotin -i es van fotre.

 

Curiosament, han estat els diputats d'aquests mateixos comuns (els que negocien, insisteixo, a partir de la imposició dels blocs electorals) els que han reprovat el director de TVC per haver estat elegit pel mateix sistema que funciona des que així ho van decidir PSC, ICV i ERC al segon tripartit de José Montilla. Una fórmula de Govern que, durant la presidència de Pasqual Maragall, va tenir el lamentable honor de ser el que va intentar censurar l'esfondrament del Carmel, tal i com va reconèixer el propi Quim Nadal en una entrevista que -almenys pel que fa a la transparència- l'honora. Un desastre en l'obra pública, una catàstrofe ètica.

 

En fi, imagino que no li deuen haver explicat res de tot això a la diputada Jèssica Albiach, que en nom seu i de Ciutadans, PP, PSC i la CUP va reivindicar una candorosa independència dels mitjans públics que mai ningú de tots aquests partits no s'ha cregut ni un sol minut de la seva vida. Jo que, a diferència d'ells, sí que m'ho crec des de sempre, continuaré lluitant per un sistema professional i al marge de les martingales de CSQEP i els altres partits. Perquè la República també ha de ser això, de la mateixa manera que ha d'incorporar usos democràtics com el de respectar els cent primers dies de gestió i el de no discriminar ningú per raons ideològiques, com han fet amb Vicent Sanchis.
Comentaris
Vigia
Es farà càrrec el nou partit dels Comuns el deute acumulat per ICV o bé faran com UDC i Duran? Qui té el cul llogat no seu quan vol i això explica moltes actituds de gent com Rabell, Coscu, etc.
Piferrer
Magnífic article i d'una obvietat absoluta. El nomenament del Sr. Sanchis es el millor que li pot passar a TV3 en les circunstancies actuals, excepte, es clar, pels vividors, botiflers i demagogs que pul·lulen per dins des del temps del Sr. Montilla.
ona
El que importa és que el sr. Sanchís no s'ha deixat doblegar. Els reprobadors no tenen vergonya i estaran a la guait, "mazo" en mà. Li desitjo al director de la TVC tota la bona sort del món i la dosi de mala llet necessària per a resistir. Només ens faltaria en moments com els actuals renunciar al que és legítim en un ens de tanta trascendència. Nosóc usuària de tv, però estic per comprar un aparell i tenir sintonitzada TV3 per, senzillament, gaudir el plaer de la Victòria.
Gombau
Vergonyós i indignant, el vot de la CUP. Continuant el seu acreditat historial, ha tornat a votar en companyia de tot l'espanyolam contra els seus teòrics aliats de Junts pel Sí. Motiu? El nou director de TV3 és un reconegut i excel·lent professional, i a més és independentista (pecat suprem segons l'espanyolam). Però la seva ideologia política no encaixa exactament en els motlles sectaris de la CUP. Una vegada més, la CUP avantposa la ideologia a la independència. Traïció, cavallers, traïció.
Gombau
Els espanyols, ja sabem que votaran sempre en contra de qualsevol independentista. El que és imperdonable és que els traïdors de la CUP es posin de nou al costat dels espanyols contra els independentistes. Desitjo que el Sr. Vicent Sanchis tingui prou corretja i mala llet per exercir sense defallir el càrrec per al qual ha estat legítimament nomenat. Que atenyi netejar TV3 de la casta progre que hi detenta el poder absolut, i ens imposa a tots llur ideologia minoritària.
Sort, Vicent. No cedeixis als nacionalistes espanyols
Sóc d'esquerres des de sempre, però aquesta colla de paràsits, els que pul·lulen per les poltrones fa anys, i els de nova incorporació, no em representaran mai. Sort amb TV3. No cedeixis. Volem una televisió nacional de qualitat i catalana.
Nelson
SANTA INQUISICION ESPANOLA (Viquipèdia): Creada el 1478 (...) autoritzava els reis espanyols a nomenar inquisidors i un tribunal controlat per ells. Fou usada com una poderosa arma de persecució política. 500 anys després sembla que Espanya continua igual. El que no m'hauria esperat mai és que el femer arribés al Parlament català com ahir. Perseguir les idees. A Europa, al s.XXI. Amb el suport dels càtars "homes bons" de la CUP. Increïble.
Pepo
Absolutament d´acord amb en Cot. Anys i panys de reivindicació periodística sobre els "blocs", avalen aquesta opinió.
Bacoretta
Coscu i tota la "jauria" de dogmatics del seu partit, la vergonya la tenen al forat del cul. Pagueu el que deveu i desapareixeu. "Poltroneros" i res mes
Carme G.
Els seus arguments són impecables, senyor Cot. El prejudici ideològic és el fonament d'aquesta reprovació.
Ramonet
Suposo que els deu preocupar la famosa "crosta nacionalista",perquè que passa a tve se'ls en refot....
Maria
Impossible explicar-ho millor! Felicitats Sr. Cot per explicar la realitat i la incoherència d'aquesta tropa.
Manel
Tota la sort del món com a Director. Llàstima no el pugui escoltar ni llegir als mitjans, perquè a tota aquesta colla amb el seu nivell se'ls menjabe, no li arriben ni a la sola de la sabata
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. què fum ' tumor metastàsic ' de país veí a ca nostra, quan la ' vacuna ' n'és tan simple com surtir de sa tirania?)
De partits " xurma " o falsos/ farsants pro qui ens fueteja i mortifica nacionalment i econòmica , tot plegat, país veí amb legislatiu que no hi pinta res a ca nostra i amb sos poders públics o armes llancívoles sinó terroristes per l'abús que hi fan ( sense vessar-hi sang física que sí de l'ànima ) .. què s'hi pot esperar! PD: vegi's l'última .. una manifestació aclaparadora per la Diada n'és una manifestació aclaparadora hom dugui les ensenyes que dugui i ha de retransmesa com cal només cal!
Ramon
El 2010 CiU hauria d'haver-hi entrat a sang i foc. Amb el suport de Solidaritat i Reagrupament, òbviament.
Ramon
2012.
Ramon
2015.
Ramon
Ho hem deixat pel 2017, quan tot el mal que ens podien fer ja ens l'han fet i quan estava cantat que passaria el que ha passat i també el que passarà o sigui que no canviarà res i damunt el desgast polític serà nostre. Espanya en canvi mentre nosaltres anàvem fent concentracions ja va anar assegurant-se fidelitats de sotamà, o fins i tot recuperant-ne.

envia el comentari