La Royal Navy, el ridícul de Madrid

"L'obsessió per Gibraltar ha fet cometre un greu error a la diplomàcia espanyola, que ha saccejat imprudentment les brases de l'imperialisme britànic amb una maniobra poc dissimulada que intenta aprofitar el Brexit per condicionar la sobirania del penyal"

El nacionalisme espanyol té una font de ridícul permanent a Gibraltar. Fa tres-cents anys, Espanya va cedir el penyal al Regne Unit a canvi de què els britànics abandonessin els catalans a la seva sort i ara, en ple segle XXI, a Madrid es troben en una situació semblant, amb la diferència que ara corren el risc de perdre Catalunya sense haver pogut recuperar Gibraltar. 

 

El fet és que l'obsessió per Gibraltar ha fet cometre un greu error a la diplomàcia espanyola, que ha saccejat imprudentment les brases de l'imperialisme britànic amb una maniobra poc dissimulada que intenta aprofitar el Brexit per condicionar la sobirania del penyal. N'hi ha hagut prou amb això per ocupar les portades de la premsa popular anglesa, que denuncia l'agressivitat espanyola: "The spanish are coming!" titulava The Sun amb la fotografia d'un vaixell de la Royal Navy foragitant una patrullera espanyola de les aigües de Gibraltar.

 

L'estiu de 2013 el govern de Londres ja va aturar una crisi provocada per Espanya enviant un portaavions i dues fragates de la Royal Navy a Gibraltar. Una humiliació que va obligar Mariano Rajoy a mirar cap a una altra banda. Ara la premsa britànica ja introdueix el factor català com a esquer popular per respondre a l'altivesa dels espanyols. En qualsevol cas, mal negoci per a Madrid.
Comentaris
MFX
Españoles , a ver estos cojones! Dad su merecido a la Pérfida Albión.
Es van polir
el "navy" català que era l'unic a les espanyes a finals del s.xvi. Anulant la manufactura a les drassanes de Barcelona i donant contractes als dels Paisos Baixos on feien construir vaixells amb fusta massa verda per poguer se embuxacar la diferencia. Alli no habien de donar explicacions a la Generalitat que tenia uns estandards masa exigents pel seu gust. Una tradició i coneixement de segles perdut.....i aixi sempre.
The Sun: News, sport, celebrities and gossip
És a dir: "notícies, esports, celebritats i xafarderies", i no necessàriament en aquest ordre d'importància. M'agrada especialment que sigui "The Sun" la seva font d'informació i inspiració, Sr. Cot. A un nivell de font un nivell d'article. No cal dir res més.
Narcís ( donc és clar que la premsa anglesa n'ha de parlar .. espanya n'és país de la UE i no respecta Declaració Universal dels DDHH, tot plegat, la Carta Internacional dels ídem ni Convenció Europea dels mateixos ni llurs Protocols ni Carta dels Drets Fonamentals de la UE!)
Si estem a Europa, al s. XXI, a Occident, a terra de països desenvolupats o/ i capdavanters del món .. què nassos hi pinta estat de país veí entrat a mata - degolla ( i amb ajut francès o millor exèrcit aleshores ) així no pas amb nostre aval o favor i, per si no fos prou, fent-nos-en ' taula rasa ' o anul·lant/ esborrant nostres Constitucions o Lleis Catalanes ( força més avançades que pròpies lleis del s. XIX a Europa ) per a imposà'ns-e les seves endarrerides i absolutistes ( feixistes )?
JordiP
"La Codorniz", en un cop d'efecte inusual a la negra Espanya d'aquells dies, va "declarar la guerra a Anglaterra" en un dels seus números l'any... 1956, potser? Força hilarant.
jomateix
Per començar els britànics els hi han llegit la cartilla als espanyols. A la pròxima els escarmentaran una mica, i els faran marxar amb la cua entre les cames. Aquests espanyols es pensen que pinten alguna cosa i només són un zero a l'esquerra.
A
A "the Sun: news, spoerts..." : si no entens que el senyor Cot ho ha posat simplement com a exemple del que corre per UK és que ets molt curtet. Però tu prefereixes, com a bon troll unionista anti-demòcrata, manipular demagògicament i fer suposicions falses. Idiòcia en estat pur.
sometent
Fucking spaniards!
JosepAFaigesM
De "donde nunca se pone el Sol" a on sempre estan a les fosques. Patètic.
Militars covards que cobren?
Com sempre el glorioso ejercito de Franco escapant-se com bons covards que son. españa, pais de cagats Paguem impostos per pagar covards, mariano el fugao?
Piferrer
Es molt fácil fer el fanfa i el gallito amb Catalunya, retallant inversions, i amenaçant-la per totes bandes. Per qué ara no treuen la armada invencible i prenen Gibraltar? Ah! que no hi han pebrots...
Pere Grau
Quan Espanya va ocupar Tanger el 1940, el jovent falangista anava pels carrers bramant: "Tanger nuestro es. Gibraltar vendrá después!". Ha passat molt temps però segueixen tan soques com llavors.
John Smith
Poca broma amb la potencia militar espanyola. Van conquerir perejil en un tres i no res.
Mercè B.
Recordeu que de 300 anys ençà, l'exèrcit espanyol només ha assassinat a espanyols.
JLM
L'any 82 l'UK va declarar la guerra a l'Argentina pel tema de les Malvines (Illes Falkland) i l'USA va donar-li suport incondicional. I era una guerra real, amb gran desplegament de tropes i flotes. L'any 2002 el Marroc va envair l'illot de Perejil i ningú va obrir la boca. Espanya va aconseguir que en Chirac fes d'home bo i poca cosa més. Això ens dóna un exemple de què és Espanya.
si volen Gibraltar...
Que retornin la llibertat a Catalunya
JOSEP MARIA
COM CONTRIBUENT AL PRESSUPOST QUE SE LI ATORGA AL EXERCIT ESPANYOL, EXIGEIXO QUE IMMEDIATAMENT ES DECLARI LA GUERRA AL REGNE UNIT

envia el comentari