Madrid se sobrevalora

"L'únic argument de la diplomàcia espanyola és que amb la coacció legal i la intimidació als càrrecs electes n'hi ha prou per contenir l'independentisme català"

La sentència contra l'Estatut de l'any 2010 anul·lava la voluntat de la ciutadania catalana expressada, via referèndum, el juny de 2006. Des d'aquell moment, la convicció majoritària dins d'aquesta societat és que qualsevol solució política, si vol ser legítima, ha de passar per una ratificació popular directa. És a dir, no hi ha sortida possible sense consultar als electors catalans. I ja fa temps que aquests mateixos electors, la major part molt mobilitzats des de fa anys, consideraran inacceptable qualsevol referèndum que exclogui l'opció de la independència. Aquesta -i no cap altra- és la garantia.

 

La radicalitat de la negativa de Madrid és l'altre vector que empeny cap al conflicte. El govern espanyol no pot repetir el referèndum de l'any 2006 perquè aquella oferta va deixar d'existir per la pròpia voluntat dels dotze delegats del PP i el PSOE que conformen el Tribunal Constitucional. I això, combinat amb una majoria explícitament independentista al Parlament, deixa l'Estat sense una base social sòlida a Catalunya. La legitimació de la negativa, per tant, és impossible.

 

Així les coses, l'únic argument de la diplomàcia espanyola és que amb la coacció legal i la intimidació als càrrecs electes n'hi ha prou per contenir l'independentisme català. La càrrega de la prova, lògicament, recau del seu cantó. Serà el règim del 78 qui haurà de demostrar internacionalment que poden evitar que el Parlament es declari sobirà i que, en qualsevol cas, tenen la capacitat de reprimir el referèndum sense que això alteri gaire l'estabilitat política a Barcelona i Madrid. No ho tenen fàcil, encara que tot indiqui que ells creuen que sí.
Comentaris
xup
aquest encara no s,han enterat que el que empeny es la gent, encara es pensen que amb cuatra vidres de colrets i mirallets podran comprar el indigenes
Espectador
Madrid ha perdut la batalla internacional .
dependrà de la gent
Tot plegat dependrà de la gent, si sortirà al carrer i acamparà davant del Palau de la Generalitat i/o del Parlament i farà de barrera humana, a més d'altres actes de desobediència pacífica més lesiva per a Espanya (com ara tallar les vies de mercaderies espanyoles cap a Europa)
No poden fer res més
No podrien subsistir concedint-nos el concert econòmic -baixarien a 2ª divisió, tot i que sempre poden vendre's alguna provincia subsidiada a algun magnat que la utilitzi de coto de caça- i tampoc es poden permetre deixar de potinejar en el tema de la llengua i educació, perquè la catalanofòbia que han engendrat i alimenten faria que els seus els lapidessin
Narcís ( amb aquesta xurma no es pot parlar .. vegi's què ens hi feren amb nostre Estatut allà a baix, vegi's com així i tot l'amputaren més, vegi's el silenci o/ i omossió a tota la salvatge comèdia contra nostre poble mitjançant nostres governants i .. ' dónde hay que firmar contra Cataluña '?)
1. Allò que és clar, l'únic que és clar, és que cap regió ( mal anomenada ' autònoma ) de país veí .. pot manar nostre país! 2. Atès que no tenen cap afinitat amb Catalunya/ PPCC com no sigui la de demanar ajut per a sobreviure, viure .. emigrar! 3. I, a sobre, qui no ve, di'ns-e penjaments/ fàstics, tot plegat, estripà'ns-e fora mida .. i això havent-hi molts familiars seus a ca nostra! PD: d'altres desagraïts que són ací .. què cal dir!
Laura
Tots els dictadors (siguin del color que siguin, SÓN DICTADORS) que governen i han governat Espanya, ho tenen molt malament a l´hora d´explicar que Catalunya s´envà. Haurien d´haver previst que aixó podría passar quan promocionaven la catalanofòbia proritariament.
Muy machos!
Mare meva, quina matraca! Son com el marit maltractador, gelòs i acomplexat, que no vol deixar marxar la dona, encara que aquesta ja no l'estimi i l'avorreixi! Tenen mentalitat cavernària i només se senten "homes" fent ús de la força i violant l'altre! Quan marxem, necessitaran tractament psiquiàtric per a recuperar llur 'homenia"!
jaume Prats
Madrid o Castella? Catalunya o Castella, españa no es res mes que el paradis dels pederastes de la COPE-OMELLA, caudillo de españa por la gracia del HP-DIOS Els castellans son algú gracies al nefast Jaume I, un rei indigne i pro-castellà

envia el comentari