Les urnes que Madrid ha ignorat tres vegades

"El fet és que els centenars de milers de catalans que van votar afirmativament a l'Estatut, que després van participar en la consulta del 9N i que, més tard, van votar el Partit Demòcrata en les últimes eleccions espanyoles han vist conculcada la seva voluntat en tres ocasions en el termini d'una sola dècada"

Sense miraments, sense escrúpols, Ana Pastor li va tallar el micròfon a Carles Campuzano, quan protestava -amb total educació- per l'aberració democràtica que significa que un representant electe com Francesc Homs hagi estat desposseït del mandat popular de les urnes. Sempre les urnes. El sarcasme és que les del 9N de 2014 han acabat essent utilitzades per l'Estat per invalidar el veredicte de les del 26J de 2016. De fet, ja no va importar el que van votar els catalans el 18 de juny de 2006, quan van ratificar aquell malaurat Estatut abans que els dotze delegats del PP i el PSOE al Tribunal Constitucional es passessin per allà la voluntat democràtica dels catalans.

 

La cadena és inequívoca, només que les institucions elegides per invalidar la voluntat democràtica dels catalans ha anat variant, en funció de la conveniència de l'Estat. Però el fet és que els centenars de milers de catalans que van votar afirmativament a l'Estatut, que després van participar en la consulta del 9N i que, més tard, van votar el Partit Demòcrata en les últimes eleccions espanyoles han vist conculcada la seva voluntat en tres ocasions en el termini d'una sola dècada.

 

L'únic símptoma positiu és la solidaritat del centenar de diputats que van marxar del Congrés, davant la perplexitat de la presidenta Ana Pastor. La mateixa persona que, com a ministra de Foment, s'enorgullia d'haver inaugurat 360 quilòmetres de l'AVE en una sola legislatura mentre Rodalies continuava amargant la vida a milions de catalans.

 

 
Comentaris
Ramon
Hauríem de marxar del Congrés espanyol. Cop de porta als morros. Seria un gest exemplar, històric, a banda de més que justificat. No és cap heroïcitat que no pugui demanar-se. I tothom ho entendria.
El meu nom és cosa meva
Via Claver. Ras i curt. A cagar a la via.
Jo mateix
Al Estat, com que no votem el que ells volen, els hi importa molt poc el que votem.
Al setembre
prepareu-vos per sortir al carrer! Fins aleshores, laguerra medàtica desinformativa espanyola (govern, diaris digitals i escrits, alguns de Barcelona sota ordres de la Soraya) serà total! Ja ha començat el mantra "els catalans no volen la indepèndencia", com diu Cotarelo. Les humiliacions vers el poble català seran la nostra victòria: DIGNITAT i A VOTAR Sí!
La tercera urna no la compro Sr. Cot
En el cas d'Homs no es conculca res ja que en les eleccions al Congrés es voten llistes tancades, no individus. Per al Senat és diferent. Si per exemple Homs hagués decidit renunciar a la seva acta per motius personals ningú estaria dient que Homs defraudava a milers de catalans que li havien votat. Es posa el substitut de torn i llest, que és el que ha passat ara. El Pdecat no perd cap diputat i representa els mateixos votants.
així li paguen
Si no recordo malament, el Sr Homs i el seu grup van votar a favor de que Ana Pastor fos presidenta del congres. Jo llavors em vaig sentir molt malament. Espero que ara els coneguin una mica millor.
...
1- erc votó en contra del estatut del 2006. Y ahora lo pone como argumento del enfado monumental. 2- ese estatut fue votado por solo un 38% del censo electoral. Jamas debería de haberse aprobado. 3- permitir un referendum seria reconocer la soberanía propia catalana. Jamas lo permitirán. ¿Tan difícil es de entender? Y no. No soy del pp. Soy realista. No me visto con camisetas de colorines ni me pongo huevos fritos en la cabeza.
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. d'un estat delinqüent només hom pot esperar delictes democràtics i resta!)
Aquesta xurma .. ni saben allò que és democràcia ni ho han sabut mai ni ho sabran! PD: per ells ' democràcia ' n'és la legió, l'exèrcit i la mort d'altri .. catalana! Nota: doncs ' aquest comentarista ' la compri .. si n'Homs n'era per davant, n'era per davant i .. no debades!
Per al senyor dels punts suspensius:
N'estic fins als nasos d'aquests personajillos de sainet. A veure, qui és vosté ni ningú per decidir si un poble ha de ser o no independent? Per si no ho sap encara, se'n diu Democràcia! Li sona?
Jordi Estelada
Ara ja amenacen en portar pel penal al sr. Puigdemont. Doncs vinga, que ens hi portin a tots i així anirem més ràpid a aconseguir la llibertat del poble enfront d'aquesta banda de lladres mafiosos fascinerosos i franquistes/feixistes (en el mateix pack hi ha el PPSOE, els falangistes Ciudad-anos i tots els botiflers que tenim a Catalunya indignes de ser catalans).
Au va!
El Sr Homs ha estat jutjat per desobeir una resolucio del TC, delicte tipificat al Codi Penal. Ha tingut un judici amb totes les garanties. Finalment s'ha provat el delicte de desobediencia (emails etc). Ha tingut una condena d'inhabilitacio d'un any i pico. No passa res, tornarà aviat a la politica. Ningu li ha tret l'esco al pdecat. Serà remplaçat i llestos.
....gracias por lo de señor....
....no lo digo yo. Lo dice la propia ONU cuando no reconoce a la region catalana como region susceptible de ser estado propio. Ni es colonia, ni se conculcan derechos humanos. Por el contrario, la democracia española esta reconocida en todos los foros internacionales....mal que os pese, zanahorios.
....
Narciso...tomate las pastillas con regularidad,que cada dia se te entiende menos....adhuc!!;

envia el comentari