El 'café para todos' es menja el PP

"Sense el café para todos la independència de Catalunya seria pràcticament impossible a curt termini, perquè sempre hi hauria marge per al pacte entre les elits de Madrid i Barcelona"

N'hi ha hagut prou amb què Mariano Rajoy hagi fet una -aparent- promesa als catalans per a què els beneficiaris del café para todos hagin parlat d'una suposada "pluja de milions" que convertiria les manifestacions independentistes en un hipotètic tracte de privilegi. Tot plegat, interpretat com una estratègia perversa dels catalanistes que haurien aconseguit obtenir beneficis econòmics del que interpreten com a xantatge polític.

 

És a dir, ni tan sols el provadíssim anticatalanisme del PP blinda Mariano Rajoy dels efectes permanents de l'equiparació política que van pactar UCD i PSOE entre finals dels anys setanta i principis dels vuitanta. El café para todos és un artefacte polític tan pervers que es gira contra els que el van crear i impedeix -fins i tot a la dreta més espanyolista- la mínima autonomia política necessària ni que sigui per buscar una sortida negociada a la baixa. Menys encara quan la raó de ser del socialisme meridional, imprescindible per mantenir les estructures del règim del 78, es basa en la vigència del sistema.

 

Dit d'una altra manera, sense el café para todos la independència de Catalunya seria pràcticament impossible a curt termini, perquè sempre hi hauria marge per al pacte entre les elits de Madrid i Barcelona. En definitiva, al final aquesta estructura política perversa acabarà generant les condicions per l'emancipació política de la societat catalana.

 

 
Comentaris
Tot ets un muntatge
Primera part del pla: Rajoy ve a Catalunya amb una oferta de pluja de milions en inversions que ningú es creu. segona part: d'inmediat entren en tromba les Regions reclamant que per si Catalunya hi han tants milions, ells també volen lo mateix. Tercera part: els catalans acabem creient que lo dels milions ès veritat i ho aceptem. El problema és que lo nostre ja no ès questió de milions, és questió de dignitat i ja estem fart que s'ens falti al respecte, volem ser lliures. No hay trato Rajoy.
Ramon
Són víctimes de tot el que han fet per combatre el redreçament identitari i nacional de Catalunya perquè ara a veure qui és el maco que va als espanyols per dir-los que una mica de raó sí que la teníem, que nosaltres som una nació no com la província de Logroño, que la queixa no era victimisme ni insolidaritat la reclamació. No hi haurà oferta plurinacional. Però això no vol dir que ja haguem guanyat. Només vol dir que la batalla tindrà lloc aquí i només aquí.
JordiP
És que té la conducció mirant pel retrovisor lateral: las decissions preses no preveuen el futur. Las cañas se tornan lanzas. I, en no pensar acuradament totes les sortides, algun factor queda penjat i en un futur te'l pots trobar de cara.
Desfeta
Això sempre que el sobiranisme no perdi força al carrer, i l'augmenti a les eleccions. El sobiranisme necessita que les esquerres s'hi incorporin i la dreta sobiranista mes conservadora no s'espanti. I tots junts reclamem l'estat propi. Si el moviment es transversal, te prou gruix electoral, i acredita solvència en la gestió a lo millor ens en sortim. Però....les esquerres son reticents a l'estat propi i envoliquen la troca amb el discurs social que sembla mes una excusa que altra cosa
Ramon
El pla d'Espanya va de reculada nostra venuda pels únics que poden vendre-la: les esquerres independentistes, per donar pas a un nou Tripartit però aquest cop de dos. Tipus el gag d'Astèrix amb el Triumvirat. El Tripartit de dos reclamaria el vot des de la radicalitat. Ens parlaran molt del dit "Règim del 78". Després ens en faran propaganda pel seny i moderació demostrats. I obriran alguna aixeta de finançament tancada el 2012. Aquest és el pla d'Espanya. Desitjo i confio que NOMÉS d'Espanya.
Ni vies ni ponts
Mentre per aquí n'estem farts del seu cafè i els diem que se'l fotin pel cul que ja ens el farem a casa nostra, per allà encara en volen mes.
Narcís ( Catalunya .. mai per mai rebria ' solidaritat ' espanyola àdhuc ni catalans emigrats vers allà acceptarien!) ( per contra, ens afartem de ser escombrats econòmicament així com contractar espanyols qui siguin i .. més maltractats/ fuetades de tota mena, escopits i pixats!)
Ras i curt: d'aquest estat només podem esperar ' maldat ' , ço és: 1. saben de ser milions fins el 2.020 així 1.000 a l'any .. saben ser engrunes i de força temps enrere .. saben, damunt, que un cop ' fiscalitzats ' ens hi romanem per capita en el 14 lloc .. saben . . . . . . . i 2. la ' igualtat ' n'és " guarnir necessitats de cadascuna de les autonomies amb llur propi esforç fiscal "( que no desfà solidaritat en allò obvi que no pas per treure's-hi responsabilitat de ' bona governança ' !) !
Churchill
2 factors crucials ens faran independents: a) L'enorme deute espanyol -viuen a crèdit, la UE el té agafats pels pebrots, molt fàcil fer que els militars tornin a les casernes b) El café para todos, l'engany sistemàtic que han practicat, que impedirà proposar i menys aplicar cap solució negociada que no sigui la independència. Ja falta poc !
Jan Nestictip
Doncs resulta que la "pluja de milions" per inversió en infrastructures no és res més que el que ens van prometre fa 10, 5, 3, i 1 any enrere i no han complert. Déjà vu. Ara diuen que es podrà "comprovar", ha ha. Mira com se'ls hi han tirat al damunt les altres "autonomies". I estem parlant d'invertir un 10% del total pressupostat per Espanya en els pròxims 3 anys, que, pel que fa a Catalunya, no arriba ni al 16% de la població ni al 19% del PIB tal com es va pactar a l'Estatut.
Ramon
Efectivament, Espanya ara es troba que no pot oferir asimetries ni bilateralitats. Ni pot, ni vol perquè és com l'escorpí de l'acudit. Torno a dir-ho: no ens oferiran plurinacionalitat però sí 'nova política", "acabar amb el règim del 78", ens oferiran unes radicalitats que, un cop en el poder, es quedaran en façana. I el sistema els farà propaganda de la moderació igual que ara els en fa de la radicalitat. Espanya aspira a traslladar a la Generalitat el Tripartit de Barcelona.
josep m.
En el moment que Andalusia i Extremadura presentin xifres com Catalunya, és a dir, 16 % població respecte Espanya, 26 % exportacions, 19 % PIB, atur 14,5 % podran dir quelcom, entretant a callar Sra. Díez i Sr. Fdez.

envia el comentari