Quietes i quiets, més guapes i més guapos

"La CUP se sentiria més a gust en un procés d’enfrontament obert, també físic, de classe contra classe, del que se sent ara"

No m’agrada la violència. Tampoc la, diguem-ne, de to menor. Per això rebutjo la moguda, l’‘escrache’ que els d’Arran, colla júnior de la CUP, va dur a terme a la seu central del PP a Catalunya, al carrer barceloní d’Urgell. El fet en sí desperta la meva antipatia. La mateixa antipatia que si fossin els cadells del PP els que anessin a bramar, fer pintades, clavar adhesius i llançar coses en algun local dels que la CUP té espargits per Catalunya. Igualment, em vaig pronunciar contra els ‘escraches’ per intimidar persones organitzats en el seu dia per Colau i els seus camarades.

 

L’espectacle muntat pels postadolescents de la CUP va ser presenciat, amb complaença maternal, per Anna Gabriel i David Fernández, les dues ‘celebrities’ del partit-moviment. S’arrodonia així un quadre lamentable.

 

Com ha escrit fa poc Josep Martí a ‘El Periódico’, la CUP és endimoniadament coherent. I massa que n’és! Per a la CUP (més encara per a la cadellada) el que és important és la subversió, la revolució en darrer terme. És més important això que la democràcia, que, d’altra banda, no s’estan de menysprear i sabotejar així que en tenen l’ocasió.

 

De fet, se sentirien més a gust en un procés d’enfrontament obert, també físic, de classe contra classe, del que se senten ara, en un procés independentista i de bracet d’uns partits de burgesos i menestrals com són el PDECAT i ERC. La incomoditat i les tensions internes que pateixen els venen per aquí, no per cap altra banda.

 

Perquè la CUP vol la independència sempre que sigui com a mitjà per emmotllar la societat a la psicodèlia de les seves creences. La independència instrumental. Amb la independència volen colar-nos de contraban el seu model –horrible- de societat. Ells, ho han repetit mil cops, no estan en aquesta aventura només per ser independents –com la resta-, sinó per capgirar el model actual (democràcia representativa, economia de mercat, estat de benestar) i imposar el seu. Cosa que, si aconseguissin, seria una veritable tragèdia, pitjor, de llarg, que continuar formant part de l’Estat espanyol.

 

Per la seva banda, als exconvergents i als republicans (encara que a aquests menys) la CUP els incomoda, els toca els nassos, els emprenya. Tot i això, com que per al PDECAT i ERC l’objectiu sí que és la independència i com que (sobretot els antics convergents) són ideològicament dubitatius i fràgils, tots han anat prenen paciència, cedint i afluixant una vegada rere l’altra.

 

És d’aquesta manera, a base de fer concessions a la CUP –a qui alguns frívols, aprenents d’intel·lectual ‘enragé’, victoregen-, que s’han parit algunes de les pitjors decisions del bloc sobiranista.  

 

La pulsió (força romàntica i naïf) pel conflicte dóna lloc a coses com el que va passar a la seu del PP l’altre dia. L’‘escrache’ lliga perfectament amb el que és la CUP. Però no gens amb el que és ERC ni encara menys el PDECAT.

 

Igualment, l’esvalotada mainada cupaire és un pèssim favor al moviment civil sobiranista en el seu conjunt, tota vegada que, precisament, un dels objectius tàctics dels poders de l’Estat i de l’espanyolisme en general és vincular sobiranisme i violència.

 

¿O és que a aquesta canalla ningú no els ha explicat, per exemple, per què la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, va convocar una tragicòmica roda de premsa per denunciar que l’havien insultat i havia tingut por en sortir del judici del 9-N? Després de la seva malvada maniobra Magaldi va acabar no presentant la denuncia que havia anunciat. És igual: el mal ja estava fet.

 

En fi, que alguns, començant per la tropa d’Arran, quietes i quiets, callades i callats, estan infinitament més guapes i guapos.
Comentaris
Mariona
Totalment d'acord. Espero que aquests aprenents de revolucionari (m'agradaria veure'ls a Corea del Nord) vegin ben aviat com el poble català els envia a fer punyetes i desapareguin de l'escena d'una punyetera vegada. Ja en tenim prou amb els neofranquistes del PP, C's i PSOE perquè haguem d'aguantar aquesta trepa d'energúmens.
Pere Grau
Ai, CUP! El vostre jovent / s'ha vengut l'enteniment. Mes qui se n'estranyaria / veient què feu dia a dia? També els grans sóu una creu / quan tan sovint desbarreu...
No patiu
Si ens agrada posar caganeres al pessebre, tampoc ens haurien d'ofendre tant les caganeres de la política. A mes no oblideu que el Sr Pique, fervorós afecte al PP, de jovenet també combregava amb idees similars a les de la cadellada de les Cup. Per tant hi marge per l'evolució d'aquests caparrons fàcilment manipulables.
Quanta raó....
.......milers de persones manifestant-se sense tirar un paper a terra, i van aquests d'Arran i foten el brètol i a sobre amb Fernández i la Grabiel allí aplaudint. Si us plau, una mica de seny, ho tenim a tocar I no podem caure en el parany d'espatllar-ho nosaltres.
Ramon
Aquests tocacampanes, però també una ERC que va tenir el santíssim morro de sumar-se al carro de la demagògia contra les "ratayadas sussials" després d'haver deixat les finances catalanes com van deixar-les -el que van fer els darrers mesos perquè Convergència s'ho trobés, hauria de dur-se a algun tribunal-, uns i altres així com òbviament també les esquerres sucursalistes han putejat i/o putegen el procés sobiranista en nom d'unes polítiques que no s'aplicaran ni amb independència ni sense.
Ramon
O és que potser es pensen que un cop derrotat el procés podran fer totes les animalades extremistes en nom de les quals han putejat i/o putegen el procés? Ni de conya. El mateix sistema que ara els riu les gràcies perquè putegen el procés, els obligarà després a deixar-ho en puta façana tipus el PSC de tota la vida i llavors el sistema els lloarà pel contrari del que els riu les gràcies ara. Els lloarà el seny i diran que "ho veieu, com no eren tan extremistes?". Aquest és el pla.
Ramon
Segurament qui va "radicalitzar" el seu vot convergent del 2012 ho va fer amb bona intenció. Era per assegurar la jugada. Però Espanya se'n va alegrar i jo penso que amb raó. Qui va votar la CUP quan les plebiscitàries perquè dins JuntsxSÍ hi era Convergència ja té menys disculpa, Espanya òbviament va ballar la conga per la seva decisió i hòstia si va fer bé de ballar-la. La pregunta és: val la pena continuar endavant amb el procés? La resposta és SÍ. Però no en aquest pla. Cal un cop de timó.
josep bruch
Si mai manen els de la CUP, m'en vaig a viure a España
ruquets
Hi ha tantes coses a dir sobre aquesta colla d invertebrats. Que sapiguen que l estat tambe es trova molt mes a gust amb l enfrontament fisic que fent politica, i a mes te moltes mes porres.
impactat
tinc la impressió que la Cup aprofita el.moment per posar-se medalles de revoluvionaris davant l'esquerra internacional. I que majoritàriament és el que més els interessa
Joan C.
Totalment d'acord. Ja sabem que el jovent és impetuós; jo també he tingut 17 anys, però algú els hauria d'explicar que això no és cap joc.
Oblideu que...
la força que té la CUP al Parlament és per un error que molts votants vam tenir a l'hora de votar partits independentistes. Molts crèiem que la CUP acceleraria el procés. És a dir se'ls va votar per ser independentistes i no pas pel seu ideari. Aquest error molts no el tornarem a fer i la CUP tornarà al lloc que li pertoca a nivell d'escons.
Carles Viñals Casado
No adreçeu les vostres crítiques a una CUP que es complau a ignorar-les. La culpa és NOSTRA, per haver-los donat a les urnes un poder que mai haurien d'haver assolit. Ara haurem d'acceptar les conseqüències d'aquell error, fruit d'un càlcul errat com era el de que contribuirien a empényer cap endavant el carro de l'independentisme.
Carles Viñals Casado
Hem oblidat (i ara ho paguem) que a molts pretesos revolucionaris (la CUP entre ells, o els anarquistes del 36), no els mouen pas l'afany de llibertat o l'amor a la terra sinó l'odi, el ressentiment i la rancúnia, sota la disfressa de la "justícia social". N'hi ha precedents històrics on la desitjable evolució fou atropellada per una revolució que la posteritat demostrà pitjor que el sistema que enderrocà. (Rússia, 1917).
Carles Viñals Casado
Els bolxevics, encegats per l'odi de classe (certament justificat), i delerosos d'implantar l'ordre socialista, promogueren i aconseguiren la derrota militar de Rússia com a pas necessari per al seu propi triomf; (la pàtria, sacrificada a la revolució). Resultat: Lenin aconseguí la pau amb Alemanya, no sense pérdues territorials, però degué afrontar una esgarrifosa guerra civil seguida d'una fam inenarrable que occí tanta o més gent que les dues guerres.
Carles Viñals Casado
Seguiren les col.lectivitzacions forçades, la matança dels kulaks (camperols propietaris), les deportacions massives, el GULAG, el terror, les "purgues" i mig segle llarg de férria dictadura. Un preu terrible com potser només el poble jueu ha hagut de pagar. Els devem i els deurem sempre haver derrotat Hitler al preu de vint milions de vides; aquesta és la seva única gloria.
Ramon
Més amunt n'hi ha un que di que si aquí hi mana la CUP se n'anirà a Espanya. A Espanya? Hòstia que no hi ha països. Espanya, precisament? Però si allà hi ha Podemos! Però si allà hi ha els de la Colau!
Narcís ( nés obvi que qui així actua .. Catalunya li importa un rave!) ( siguin aquests o siguin Fachins, siguin Colaus, siguin Herreres, siguin Coscubieles, siguin Rabells, siguin . . . Riveres/ Arrimades!) ( que què els importa? uns ‘ deixatar ‘ nostra nació i altres ídem + compte corrent!)
Dels de l" edat de la poca - solta ' .. res a dir ( seria bo saber pel que fa al viure .. de què es mantenen o qui els manté!)! PD: de la resta o més ' adults ' .. teatre del bo ( com deia aquell que mantingué el Barça ), ço és, que hi ha més partits independentistes .. doncs, nosaltres, a més ' revolucionaris ' ( quan saben que dessota país veí botxí .. tot n'és innocu/ estèril i quan saben que hi ha països ben desenvolupats .. sense romanços ni paperots!
Les aventures
infantiloides rebosades de mala llet seràn parades per el dic de contenció de la societat civil, que es molt civica i n'està fins als nasos de que la vulguin manipular tant per part de la cup com els porucs i grans vividors de tota la vida. Els catalans som primer catalans i no d'esquerres o dretes com ens volen fer creure. Tothom a Catalunya hauria d'estar disposat a defensar els interesos dels catalans. S'acabat el broquil i el postureig.
Ramon
L'escenari ideal per als pijoprogres "antisistema" és l'actual. El d'una Catalunya encara sotmesa però encara no derrotada. Tant si ens alliberem, com si Espanya aconsegueix per fi l'objectiu de castellanitzar-nos, el protagonisme d'aquests tocacampanes, tant els botiflers com Coscubiela com els que volen la independència "per canviar-ho tot" com Anna Gabriel, tindrà les hores comptades. Quedaran enquistats residualment en alguns oficis, edats i caràcters com en qualsevol democràcia.
Ramon
La manca d'estat propi afavoreix la proliferació d'aquestes irresponsabilitats. I per altra banda Espanya ja prou que s'encarrega d'afavorir-les com a mal menor (el sistema ens vol fer votar "antisistema"). Per això dic que tant si ens alliberem, com si Espanya ens esclafa ja irremeiablement, se'ls acabarà l'actual bicoca.
Ramon
Ergo aquests tocacampanes, tant els que rebutgen la independència perquè "jo no hi tinc res contra cap senyor de Toledo" com els que la volen "per canviar-ho tot", dificulten la llibertat de Catalunya per a no res real. Només en treuen el poder continuar muntant performances dins aquest Gran Parc Temàtic Progre. O, siguem precisos i justos: això, la CUP. Perquè els altres, coscubieles i colaus, damunt, combinen de tota la vida performance amb sucu-sucu de menjadores del sistema al que serveixen.
Pepon
Arran i els infiltrats del CNI. Està clar que algun infiltrat els hi va inflar el cap. És molt fàcil manipular als extremistes amb un discurs abrandat. I aquests sempre cauen de quatre grapes al parany.
És així
Té raó l'article, quan no fan actuacions d'agitació o escarnis i quan no surten amb declaracions inassumibles per la immensa majoria, fan més favor a la causa. Al cap i a la fi la violència, del tipus que sigui, sempre allunya a la gent.
Era tan fàcil
com convocar la premsa davant la seu del PP, que jo hauria anat a la delegació del govern espanyol, fer un speech i prou. El voler accedir dins el recinte va ser un acte d'intimidació! No entenc com la Gabriel el Feràndez s'ho miraven des de fora aplaudint i no hi participaven! Què fàcil que facin la feina els altres! Les formes de la CUP els faran perdre molst vots!
Avisador
Si la CUP no estigués prement, ni procés ni res. I ho sabeu tots. Per cert els comentaris del botiflers de guàrdia són els mateix que llegeixo al ABC o El Mundo. I es que la gent de dretas si que és internacionalista. Collons, si ho és. "Un fantasma recorreix Catalunya..." i fa pudor a feixisme.
Primet
No poden empassar-se cdc, Pujol, prenafeta, barcenas, bono, zaplana, matas, camps, etc. Ni Felip Puig. Son honestos

envia el comentari