Els catalans de Rajoy no viatgen en Rodalies

"A Madrid, la dreta -i l'esquerra que ha representat el PSOE de forma gairebé exclusiva- s'han passat dècades connectant amb els terminals del Pont Aeri, totalment convençuts de què amb aquesta franja elitista n'hi havia prou per controlar el país sencer"

"Aznar és un nacionalista espanyol típicament franquista". Josep Benet descrivia d'aquesta manera, l'estiu del 1995, el futur president del govern espanyol, amb qui havia mantingut una trobada a instàncies de l'aleshores líder del PP. Era el primer intent seriós d'aquella dreta espanyola per establir algun contacte amb la Catalunya que hi ha més enllà dels cercles de poder amb qui comparteixen dinars i interessos. Un projecte fracassat, perquè Aznar i Benet provenien de cultures polítiques tan allunyades que no hi va haver intersecció possible... Però és cert que Aznar almenys ho va intentar. 

 

Des d'aquell dia del segle passat, la dreta espanyola ha prescindit completament de les majories polítiques, socials i intel·lectuals que s'han anat conformant a Catalunya a mesura que el país anava evolucionant. A Madrid, la dreta -i l'esquerra que ha representat el PSOE de forma gairebé exclusiva- s'han passat dècades connectant amb els terminals del Pont Aeri, totalment convençuts de què amb aquesta franja elitista n'hi havia prou per controlar el país sencer. Aquestes elits, a la vegada, també exhibien la funció de control social que se'ls suposava des de Madrid.

 

Però el context actual s'assembla poc al de la transició. La pròpia evolució política del país demostra que aquestes elits del Pont Aeri tenen molta menys influència de la que se'ls suposava i s'autoatribuïen. D'aquí el patetisme de Mariano Rajoy demanant ajuda als que no l'hi poden donar. Gent que, per cert, no han agafat mai un tren de Rodalies.
Comentaris
Ramon
Els parasociates del Puente Aéreo certament no agafen Rodalies. Però l'electorat del PP, sí. Els voten a Can Zam. En percentatge baix però tot i així superior al que rep qualsevol partit català.
No ho trobis tan extrany Ramon
El vot no és racional, es també emocional. El vot sobiranista ès mes racional que emocional, no volen la independència ni per raons històriques ni molt menys per raons etniques, en canvi, el vot espanyolista ès 100% identitari, no tindrien cap motiu per votar a qui els maltracta, peró els sentiments per a ells poden mes que les raons i per això voten el que voten. Els nacionalistes sòn ells, no nosaltres.
Ramon
En aquests moment els dos vots són aclaparadorament identitaris perquè tant el catalanisme de tota la vida com jo mateix tenim per català el foraster que s'integra a Catalunya. Els únics SÍ a la independència que ha aconseguit ERC amb el seu economicisme, tan catastròficament defensat a l'hora de la veritat, són els que han anat aparellats amb acta de diputat. Però el meu comentari no anava per aquí.
Ramon
Ah, i això que nosaltres no som nacionalistes, espero que no t'ho hagi lleigit cap cònsol perquè llavors sí que ja ens hauríem de pintar a l'oli cap reconeixement. Tenim dret a l'autodeterminació només arran el fet de ser nació.
Narcís ( fart de tractar amb qui no només no ens respecta gens ni mica com catalans, que, a sobre, els hi agradaria desapareguéssim de la faç de la terra i sinó, almenys, hi acabéssim com aquelles Hurdes extremenyes .. i els PPCC fossin ‘ Castilla La Mediterránea ‘ i .. això té un nom!)
Anem's-en jaaaaa .. què més ens hi han de fer ( llançà'ns-e obusos des de Montjuïc?)? PD: ens furten desenes de milers de milions any rere any .. ens deturen lleis parlamentàries .. ens recorren iniciatives quines siguin .. ens neguen o dificulten inversions estrangeres .. . . . i alhora tenen la descaradura, desvergonyiment i cinisme d'afegir que hi anem de víctimes, que els raonem ja plorats, que som xantatgistes, que tot n'és comèdia per treure-hi profit!
Pepo
Perquè quedi clar d´una vegada. Per molt que uns quants creguin que les elits econòmiques poden dirimir el sentit de vot d´un Poble o decidir allò i aquells que han de governar un Poble, els hi deixem ben clar. AQUÍ MANA EL POBLE!!! Queda clar? AQUÍ MANA EL POBLE!!! Allò que decideixi el Parlament, serà allò que decideixi el Poble, doncs repeteixo, AQUÍ MANA EL POBLE!!! Crec que ha quedat clar que, AQUÍ MANA EL POBLE!!! (excuseu la reiteració, però és que n´hi ha que no s´en assabenten)
No vull fer cap debat d'aquest assumpte
peró puc il.lustrarte amb un petit detall de com, una gran majoría de catalans )dòrige espanyol) que havien votat sempre al PSC, s'han passat al sobiranisme . No ha calgut expliqarlis res, ni d'en Ramón Berenguer IV, ni de la Revolta dels Segadors ni molt menys de 1714, han sigut suficients quatre dies de vacances per Andalusia o Extremadura per tornar a Catalunya emprenyats com una mona, veient com aquella gent gaudeixen d' autovies de franc, trens d'alta velocitat i portàtils als col.legis,
peró lo mes bo de tot
No ès que aquest extremenys o andalusos d'origen hagin pogut comprovar com el seus paisans transiten per autovies i trens del segle XXI (amb els seus impostos) mentres ells, aquí, ham d'anar-hi per linies del segle XIX o per autovies pagant, el mes bo de tot, ès que a mes, els han insultats i els han menyspreuats per ser catalans. Anar de vacances al poble ha fet molt mes per la nostra causa que l'ANC i Omnium plegades.
Tenim dret a l'autodeterminació
perquè aquesta ès la voluntat majoritaria dels catalans, i volem que es faci oficial aquesta voluntat majoritaria comptant vots.
Ramon
Per on anava el comentari era per l'automatisme d'associar "rics" amb "votar dreta". L'altre dia un notari i notori botifler associava el dit "Upper Diagonal" amb Convergència. S'ha de ser malabèstia. Però associar-lo amb el PP també és un absurd. El dit "Upper Diagonal" sempre ha set parasociata. Alianza Popular va començar a existir electoralment precisament al dit "Cinturón Rojo". Fou quan constatàrem que en realitat era "Rojo y Gualdo".
Ramon
Ah, i que el vot espanyol és 100% identitari també és incert. És més correcte dir-ho com ho havia escrit jo: "aclaparadorament". El dos vots, tant el SÍ com el NO, són aclaparadorament identitaris. No totalment. No el 100% sinó "només" aclaparadorament. Les excepcions per la banda del NO són els botiflers que encara queden, Coscubiela, Albiol, Àngel Ros, Colau, l'amo de Freixenet. I les tres o quatre excepcions per la banda del SÍ ja he dit abans quines són.
Ramon
No, no tenim dret a l'autodeterminació perquè aquesta és la voluntat majoritària dels catalans. Quan no era la voluntat majoritària dels catalans també en teníem el dret. Tenim el dret a l'autodeterminació perquè Catalunya reuneix TOTS els requisits del que s'entén per nació. Gosaries dir que els negres americans només van tenir el dret a la igualtat arran que van voler-la una majoria o, més abracadabrantment encara, quan va voler-la una majoria de la població americana? No, és clar que no.
Ramon
Una cosa és tenir el dret, una altra prendre'n consciència, una tercera reclamar-lo, la quarta obtenir-ne el reconeixement i la cinquena i final aplicar-lo i defensar-lo. Nosaltres estem per la quarta.
Ramon
Però, sí, tant el dret com la voluntat depèn dels catalans. En això estem d'acord. Entenent la catalanitat, com ho ha entès sempre el catalanisme i com ho he entès jo mateix també sempre, una qüestió que pot ser tant d'arrels com d'adscripció o integració. He anat a totes les grans concentracions i votacions del procés i a totes m'hi he trobat catalans, només catalans. Nascuts o no a Catalunya, però catalans. Integrats. Allà ni déu parlava castellà.
Si, evidentment, el dret ho tenim
no és una questió de quantitat. Volía dir que no es necessari els arguments de raons històriques, que per reclamar el dret a eser un estat com qualsevol altre n'es suficient amb que aquesta sigui la voluntat majoritaria dels seus ciutadans, si a mes, és innegable que soms una Nació i no sols una nació sinó que no ens hem integrat a Espanya de manera voluntaria, sempre per la força, doncs encara amb mes motius per reivindicar un estat, doncs Nació ja fa segles que ho som.

envia el comentari