Rajoy ensenya la sardina

"L'Estat porta dècades -potser segles- obsedit en traslladar el mapa polític a l'econòmic, via infraestructures"

Al ritme actual, el pla de Rodalies 2008-2015 a què es va comprometre l'Estat acabarà d'executar-se l'any 2061, amb un retard de pràcticament mig segle. Com que tot indica que a Espanya el PP manarà eternament -i més encara si guanya Susana Díaz-, en aquell moment Mariano Rajoy podrà inaugurar el nou servei amb 106 anys ben complerts. Aquest ritme d'inversió es desprèn de les xifres oficials de l'Estat, destacades ahir pel conseller Rull, que també va situar la finalització del Corredor Mediterrani en un llunyà -i galàctic- 2039.

 

Una actitud com aquesta no és fruit d'una crisi, ni de les prioritats d'una o dues legislatures. És una voluntat estructural de l'Estat, que porta dècades -potser segles- obsedit en traslladar el mapa polític a l'econòmic, via infraestructures. D'aquí que els compromisos assumits en el seu moment per Rodríguez Zapatero s'incomplissin clamorosament, de la mateixa manera que el Tribunal Constitucional va fixar la total llibertat de l'Estat a l'hora d'administrar els recursos i les inversions.

 

Per això Mariano Rajoy va tard. A destemps, ha decidit ensenyar un peix quan ja no hi ha cove i, sobretot, quan ja fa anys que als balcons de la Puta i la Ramoneta hi llueix l'estelada. Avui dia Duran Lleida es dedica vendre llibres i del PSC ja no se'n recorden ni per sancionar-lo. En definitiva, Rajoy es quedarà sol aguantant per la cua aquella sardina que ja no enganya ningú.

 

 
Comentaris
Neo
ja,ja, molt bo!!, realment es aixì.
Pitarra
España no invierte en Cataluña porque sabe que tarde o temprano (mas temprano que tarde) se independizara. Que sentido tiene entonces gastarse el dinero en Cataluña. Ninguno verdad, es de una logica aplastante. España ya da Cataluña por perdida. Lo unico que intenta es retrasar el momento.
JordiP
Recordeu que aquell funest assassí d'andalusos, el Queipo de Llano aquell, va dir enfàticament que "de Madrid haremos un vergel, de Bilbao una gran fàbrica i de Barcelona un inmenso erial". El PP i el PSOE s limiten a aplicar discretament i incansablement aquest propòsit.
Ramon
No em sembla ni bé ni just, el menyspreu del que ha estat la resistència nacional catalana des de la mort de Franco fins el 2010. Igual que no m'hauria semblat bé que quan es va poder parlar obertament de nació i de normalització del català, s'haguessin menystingut les formes que havia hagut de prendre la resistència durant el franquisme. Michael Jackson li cantà a Sammy Davis Jr que "I am here 'cause you were there". Doncs amb el catalanisme, amb la resistència catalana, tres quarts del mateix.
Ramon
De Queipo de Llano, el que hauríem de recordar els catalans en primer lloc no són matances entre espanyols sinó el bombardeig de Granollers en dia de mercat. Si fóssim un país normal, ens referiríem al bombardeig de Gernika com "el Granollers basc".
Felicitats
Segons el full de ruta de JxSi, mandat democràtic seguit pel Parlament, des d'ahir Catalunya ja és independent 18 mesos després de l'27S. Ens podem oblidar de Rajoy.
Desplomem l'audiència de qui ens vol submisos
Boicot a la Soraya a la tele del conde.
Narcís ( espanya .. no només ' no ens vol ben desenvolupats ‘, que, a sobre, ens hi volen per dessota seu!) ( d'ací tota la maldat que duen, i tota sa estupiditat, atès que ens fumen bons diners!) ( espanya són ells i han de ser els ‘ capdavanters ‘ tant sí com no .. se la quedin!)
Què es pot esperar del president d'estat veí botxí .. si diu " esto no lo firmé yo "?, ço és, aquest n'és el valor que dóna al seu propi estat ( estat ' pelacanyes moral .. polític' !)! PD: i .. què dir-ne d'articles catalans esborrats pel ' tc ' que no pas els copiats d'Andalusia o València! i .. què dir-ne d'entendre hagin federacions alemanyes ' porque todos son alemanes ' ( així sabent que nosaltres no som espanyols que sí de nació catalana)!
Ramon
Bestial, més amunt n'hi ha un que proposa boicotejar l'aquelarre sociata del Cuní... perqué un dia hi va la Soraya! N'hi ha o no n'hi ha per fotre el barret al foc!
ona
Segur que no enganya ningú? Jo no ho tinc clar, hi ha gent indecisa que dol de posicionar-se a la banda de l'independentisme i que probablement prefereixi ser enganyada.
Jordi
No entenen res. Es pensen que prometen pressupostar part del que ja ens deuen, solucionen el problema Català. El dèficit fiscal, de infraestructures, etc essent importants, no ho son tot. Es un problema de DiGNITAT nacional. Es ofensiu pensar que en prometre "cutro Chavos'", pararan un proces que ja dura 5 anys. Fallen el diagnòstic. Pensen que tots som Durans. El "peixalcovisme" ha mort.

envia el comentari