Estat pocavergonya

"Mai no traurem l’entrellat de què va demanar exactament el govern espanyol i, sobretot, a canvi de què. És el modus operandi de Madrid"

Primer que sí i després que no, a mitges. L’exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo ha fet aquesta semana unes polèmiques declaracions en un programa de la cadena 13TV assegurant que Espanya devia favors a d’altres països per haver-los demanat que es pronunciessin contra el procés sobiranista català. Només dos dies ha trigat Margallo a recular i matisar les seves paraules. Aquest divendres al matí ha negat que l’Estat donés "ni diners ni res" a canvi de pronunciaments d'altres països contra el procés, i ha assegurat que "el favor era demanar comprensió per a la posició d'Espanya”. “No hi ha més secret en aquest tema”, ha conclòs.

 

I, venint de l’Estat, poques explicacions més es donaran sobre el tema. Tot i que l’exministre espanyol s’ha mostrat disposat a comparèixer al Congrés dels Diputats si prospera la demanda que han fet ERC i el PDeCAT, no traurem l’entrellat de què va demanar exactament el govern espanyol i, sobretot, a canvi de què. És el modus operandi de Madrid: mai cap explicació versemblant, mai cap conseqüència. De nou tot tornarà a la normalitat, sense que ni tan sols els ciutadans espanyols demanin explicacions al seu govern sobre què ha passat, quan haurien de ser els primers indignats.

 

I qui dia passa, any empeny. Aixó sí, cada cop amb una democràcia més degradada que no para de posar-se en evidència, a nivell intern i fins i tot internacional. És impossible ser ciutadà d'aquest estat sense passar vergonya. Però encara ho és més què l'Estat ho entengui.
Comentaris
Narcís ( són tan descarats, desvergonyits i cínics .. com pot ser-ho fill que ploma fora mida sa mare àdhuc fument-la els diners del lloguer, del menjar i de la roba!) ( no ens n’enganyem més .. el delinqüent, i no diguem-ne res si n’és de sang, només entén “ l’ull per ull i dent per dent “!)
1. No n'és d'estranyar .. aquest estat com prolongació de majoria aclaparadora de sa gent .. és així o falsejar/ mentir/ enganyar .. desprestigiar ( i després se'n diuen .. ' espanyols '! )! 2. Si fan vertaderes bestieses contra qualsevulla cosa catalana quan diuen som sa pàtria .. què no faran de portes enfora via consolats, ambaixades i ministeris! 3. Saben que són " violadors de nostre territori o PPCC ", més, de la Confederació Catalanoaragonesa .. així doncs, la resta cau pel seu propi pes!
Fat Boy
El que fa gracia es l'amenaca que va fer el Cameron de La Isla, que ens farien fora de la UE i ara a ells no ha calgut que els facin fora, han marxat de propia iniciativa.
Ramon
Si l'estat espanyol és indecent i ho sabem tots els nacionalistes catalans (inclosos els pallassos que ara neguen ser-ne), com s'entén tant de seguidisme (per no parlar de la visible complaença) per part de les esquerres independentistes davant la guerra bruta contra Convergència d'aquest estat tan indecent? Per cert, ja han reclamat al Parlament una Comissió Narcís Serra? Noncara? Questrany! I ja han exigit a l'Iceta que faci un pas al costat? Tampoc? No fotis!
Via Fora
Ecspanya esta enfonsada. Ho saben. L'estertor els surt per la boca i la merda la deixen a l'aiguera. Quan brolli tot Europa haura de tancar la boca. Visca la Terra sempre LLIURE
Pere de Kaltruku
Sra. Nerea; els seus escrits son propis de una periodista com una casa de pagés, pró aquesta vegada se equivoca en dir al Estat que son pocasvergonyes; miri de vergonya en tenen molta, pensi que no l'han gastada mai; per lo dames, estem totalment d'acord. La felicitooooo.
Ramon
El tomb independentista clarament majoritari dins la població catalana (quan dic catalana vull dir catalana), es produeix arran que TOTS els progres catalans que no se n'havien anat a Colono's i que no tenien lligams orgànics amb els seus partits i sindicats sucursalistes es van tornar d'un dia per l'altre independentistes exprés per barreja de despit, classisme i mala consciència... però sense deixar de ser antipujolistes! Tota la guerra bruta espanyola posterior parteix de conèixer aquest fet.
Ramon
Despit (per als catalanistes de tota la vida era una putada més però els progres s'hi van rebotar perquè l'Estatut l'havia fet un govern seu). Classisme pijoprogre (Maragall, sí, Montilla de cap manera: el rebuig no era botifler). I mala consciència (necessitaven fer les paus amb els pares ara que ja no hi eren o que ja no hi tocaven: a més d'independentistes, els va agafar futbolitis i molts van tornar a anar a missa). I el tomb d'aquells carallots va desencadenar-ho tot.
Ramon
Aquells 100, 200, potser 300.000 carallots són el que se'n diu líders d'opinió. Llegeixi's radi d'influència directa de set o vuit persones per carallot. El tomb d'aquella massa crítica desacomplexa el catalanisme polític de tota la vida: si el mestre i el periodista era independentista, ells també per fi podrien gosar reconèixer-se'n! Però és clar, aquells carallots no havien tingut l'honestedat d'admetre que portaven tota la vida cagant-la políticament i nacionalment. Al contrari.
Ramon
En un exercici de funambulisme ideològic digne de tesi doctoral, aquells carallots casaven llur estrenat independentisme exprés amb llur antipujolisme de tota la vida. L'antipujolisme continuaven tenint-lo. Amb allò no havien trencat. De tots aquells tics no n'havien fet net. I Espanya se'n va adonar i d'aquest detall va partir l'Operació Catalunya.
Ramon
Progres amb 30 anys de pedigrí botifler, els demanaves l'hora i dins la resposta t'hi incloïen que ells volien la independència. Brindaves per l'aniversari de la canalla i proclamaven que TAMBÉ per la independència. I acabava havent-hi el gloriós moment que li retreien a Pujol l'haver estat massa tou i mitgestintes. Per evitar que se m'escapés el riure, no els deia el que pensava (no fos cas que es tornessin a resetejar) i cantusseva mentalment Where Were You When I Needed You.
deutes
Ningu estima Espanya i han de pagar tant pels "favors".que estan carregats de deutes. El nomenament d'Omella des del Vaticà va costar 4 viatges i qui sap que més.
ANDREWS
NOMÉS VULL FELICITAR A LA SENYORETA NEREA PEL SEU ESCRIT
Per Ramon...
Estic plena de bona fe, però no entenc per on va el seu raonament.. Hi ha per ventura dos Ramons? Sempre he estat contra els "pijoprogres" que qualificaven amb menyspreu Convergència de "partit dels botiguers i xirucaires" cosa que tenia un xic de sentit en quant als "autónoms" (botiguers i professionals) i els que estimàvem la terra i l'excursionisme, però no crec que siguin precisament ells importants per la independència, crec que la majoria militen al PSOE això si, odien Pujol.
Jordi Comasobirana
Cal fugir de Caspanya com de la pesta. Els catalans portem 300 anys sotmesos i ja és hora de posar fi a la situació de dependència i d'autogovernar-nos com un país normal i democràticament avançat. Fins i tot els andalusos, tant castellanitzats com estan, volen tocar el 2 per alliberar-se del centralisme castís madrileny ofegador i espoliador de les perifèries.

envia el comentari