Madrid menysté els unionistes

"No hi ha cap teoria conspirativa que li atorgui un paper rellevant a una opció electoral (Ciutadans, PP i PSC) que no va aconseguir passar del 39 per cent en les eleccions del 27S, celebrades sota la màxima pressió nacional"

Espanya ha d'estar molt malament per confiar la seva unitat en Oriol Junqueras. No és -només- broma, l'última brama que corre per Madrid és aconseguir un Govern liderat per l'actual vicepresident, si pot ser amb participació del comuns, amb el què es pugui negociar un retorn al peix al cove, amb l'excusa de què no hi ha una majoria suficient per obtenir el reconeixement internacional d'una República Catalana obtinguda per la via unilateral. Tot plegat, política ficció del gènere més fantàstic.

 

Prestidigitació política a banda, és ben significatiu que fins i tot Madrid hagi abandonat l'unionisme català a la seva sort. No hi ha cap teoria conspirativa que li atorgui un paper rellevant a una opció electoral (Ciutadans, PP i PSC) que no va aconseguir passar del 39 per cent en les eleccions del 27S, celebrades sota la màxima pressió nacional. Ni tampoc un sol article a la premsa madrilenya que consideri que és possible articular una majoria unionista a Catalunya, ni a curt ni a mitjà termini.

 

En definitiva, als mapes de l'Estat totes les solucions passen per l'esquarterament del bloc independentista. Una estratègia que indica clarament quin és el camí dels pròxims mesos en l'agenda dels partits que s'han compromès a portar aquesta societat a decidir sobre si mateixa.
Comentaris
Sap greu
Espanya sap molt bé que això que vol és perfectament possible. El problema és que molts independentistes no ho veuen venir i han caigut de quatre potes al parany. De fet, qualsevol amb una mica d'idea en l'anàlisi del que es cou entre línies, ho hauria vist venir des de fa més d'un any. Sap greu per la bona gent que encara creu en Junqueras.
El meu nom és cosa meva
Signeu un document acordant que no fareu res que no sigui treballar per a assolir el reconeixement de la República Catalana per part de l'ONU i que, fins no assolir-ho, no en fareu cas d'alló que es digui des de l'Estat espanyol o acòlits per dividir-vos. Un cop assolit el reconeixement de l'ONU, i en privat, escorxeu-vos tant com vulgueu. La República Catalana ja estarà funcionant.
A Sap greu
Discrepo. Al punt que estem ni Esquerra Republicana ni l'ex-CDC es poden permetre tornar al peix al cove. Qui ho faci, per molt bé que ho vesteixin, per moltes (teòriques) inversions en Rodalies i en corredors mediterranis que aconsegueixin portar de Madrid, perdrà la confiança dels votants independentistes durant anys. Tots ho saben, per això no es poden permetre el luxe de fer un pas enrere.
JordiP
De fet, l'estrany i siga-saguejant comportament de la denominada "esquerra independentista" l'unic que ha aconseguit, fins ara, és endarrerir tot un any l'aplicació de les etapes consignades al full de ruta d'en Mas. I l'apartament d'aquest, lamentable per la pèrdua d'impacte internacional del procés. En aquest any, els enemics de la independència han afilat els ganivets i estan començant a tallar. Si la cosa fracasa, ja sabem en quin full comptable consignar la responsabilitat. Al DEBE, és clar
Ramon
Espanya maniobra perquè part del vot de Convergència passi a ERC. No tot, of course. Dic part. Però ja fa anys, eh? Això ve d'abans del procés independentista i tot. Això data de la bifurcació. Ara potser s'ha accentuat, prrobablement és més descarat. Però l'afavoriment d'ERC només és una entre tantes i tantes vies seguides pel sistema per combatre el catalanisme que representa Convergència..
Sap greu
En Junqueras ja ha pactat la traïció a l'independentisme, car ERC és un partit purament espanyolista. No com el PDCat, que ja des dels temps de Convergència ha defensat l'essència del catalanisme i la voluntat de ser lliures.
Saps
Saps que se't nota que ets un troll espanyolista intentant sembrar dubtes, oi, Sap greu? Ets en Ramon?
Ramon
És absurd discutir que Espanya malda ara pel sorpasso igual que porta molt de temps maldant perquè ERC capti vot convergent, quan la pròpia Espanya ho ha admès obertament (declaracions de ministres de Zapatero, manifestant alleujament arran que ERC li havia recuperat una dotzena d'escons a CiU). La gent d'ERC amb capacitat de reflexió -no descarto que n'hi hagi-, no hauria de caure en el ridícul de negar aquest fet tan evident sinó preguntar-se'n el perquè. Per què, Espanya frisa pel sorpasso?
Susana Rodríguez-Vida
Quina gràcia, ara els espies del CNI lloen Convergència i tracten de traïdors a ERC. Es que es creuen que ens mamem el dit? O és que, com han fet sempre, confonen desitjos amb realitats?
Ramon
Un post anterior afirma que ni Convergència ni ERC podrien tornar al peix al cove. 1. Jo tinc en bon concepte el peix al cove (el del pujolisme, no el de l'Esquerra del Tripartit). 2. Ara el peix al cove ja no toca. 3. D'acord que Convergència no pot tornar-hi: seria suïcidar-se. Però ERC sí que podria legitimar-ho des del seu "pedigrí" independentista sumat a la hiperlegitimació progre. No dic que en tingui la intenció. Dic que podria fer-ho. I aquest és l'escenari pel que maniobra Espanya.
Ramon
Una altra de les mil vies sociates o sigui espanyoles per combatre Convergència o almenys per tenir-la a ratlla, era fer-li la gara-gara a UDC. Figurava que la socialdemòcrata Convergència era la dreta més dreta de totes les dretes que es fan i es desfan. Però, paral·lelament, li bavejaven a UDC!! L'escarabat del Triangle vinga a remenar merda contra Convergència mitjançant casos... que per regla general eren d'UDC!! Espanya ha anat canviant de tàctiques. Però no d'enemic a abatre.
Ramon
Per cert, bestioleta, jo hauria escrit "de quatre grapes". No "de quatre potes". Nosaltres, els humans, no tenim potes. Això tu.
Ramon
La gent d'ERC amb capacitat de reflexió -no descarto que n'hi hagi- també podria fer l'exercici de recordar què els va passar a ells quan el Tripartit. Van començar garlant que cap català no donaria suport als JJOO de Madrid però amb un fax, un reposapeus de cotxe i una nota de Can Gaig ja en va tenir prou Espanya per fer que ells mateixos s'hi sumessin amb entusiasme perquè amb una mica de sort podríem ser-ne subseu en alguna disciplina d'equips. ERC no s'ha mogut del "Visca Macià, mori Cambó".
Carles
Ramon - Sap greu, tens poca feina oi?
Ramon
El gaullisme volia que el guanyador dins les esquerres en 1a volta fos el PC perquè llavors segur que s'imposava en la 2a. Pel felipisme va ser estratègic, consolidar l'Alianza Popular de Fraga com la seva oposició. Mentre el Labour Party estava en mans filotrotskystes (Benn) o d'esquerranistes amb tots els músics punk a favor (Kinnock), Thatcher va respirar tranquil·la. Rajoy és feliç, tenint Podemos per alternativa. La preferència d'ERC per part d'Espanya també s'entén en aquesta clau.
ona
És quela sacrossanta unitat espanyola a aquests els la porta fluixa, només és un excusa, la perfecta i més legitimada, però i prou. El "problema" Catalunya dona rèdits electorals al gobierno espanyol i els catalans bons impostos i prestigi a un Estat que no seria el mateix sense el nostre país. Per això unionistes constitucionalistes o independentistes a l'hora de la veritat som iguals per a EspaÑa. L'unitat de la sacrossanta és un pretext per a desenvolupar un tarannà. El seu.
Július MacKahan
M'agrada lo del 39% dels partits unionistes com si csqp fes part dels partits indepes i com si jxsi i la cup fos una colla d'amics ben avinguts amb el 75% dels vots..Cot es veu el plomall a kms de distancia, continua fent periodisme de Playmobil, d'aquí poc guanyes al margallo fent unionistes..
MAG Arts - Ceret
enguany és decisiu i definitiu ; Catalunya esdevé sobirana ; malgrat els tripijocs del nacionalisme ecspanyol , els seus subordinats i tots aquests pobrets satèllits que escriuen acî - allà i només diuen que idiotades ; .., espanya és troba mooolt endarrerida ; prô mooolt;
Ramon
Sí, ERC, sí, Espanya frisa pel sorpasso tant o més que vosaltres. Va, vinga, feu l'esforç de preguntar-vos el perquè.
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. els partits independentistes i munt de milions de persones de ca nostra fan/ volen fer ' política ' començant per la llibertat de poder-la fer .. la resta, simples executadors de l'espanya una, la seva, la defora, l’anihiladora i espoliadora de la nació catalana!)
Així és, clar i català .. només cerquen l'esquarterament del bloc independentista ( quina gràcia .. en temps del ' tristpartit ' PPSOE malparlant del PSC per governar amb ERC,/ partit independentista en lloc de fúmer floretes a ERC per fer-ho amb dos partits ' espanyols '!)! PD: PPSOEC's a ca nostra mai seran per impartir cap mena de política segons dret i veritat ni de bon tros raó .. que sí descaradament exercir d'invasors, imperialistes de baixa estofa, tot plegat,' violadors de ca nostra'!
Ramon
Cada vegada que Catalunya es posa les piles nacionals, dóna la casualitat que coincideix amb algun rebrot d'extrema esquerra que naturalment que mai no aconsegueix "canviar-ho tot", ni acabar amb el capitalisme ni res per l'estil però que sempre li facilita a Espanya avortar aquell intent de redreçament nacional. Així, vegada rere vegada. El problema és que, atesa la colonització, aquesta podria ser la nostra darrera possibilitat d'alliberament. Serem tan estupidíssims de tornar a picar l'ham?
Ramon
Potser que us poséssiu d'acord, sabatots: treballo pel CNI o no tinc feina? Però, va de veres, no us podeu ni imaginar fins quin punt em rellisca el que pugueu dir o deixar de dir de mi. Res d'això no canviarà el fet, evident, que Espanya maniobra pel sorpasso d'ERC. I no estaria de més que us en preguntéssiu l'explicació.

envia el comentari