Montal, el president valent

"Agustí Montal sempre va jugar al límit i, sovint, més enlà del reglament d'una dictadura genocida i una transició xantatgista"

Una de les sorpreses agradables dels últims dies va ser quan el nostre cap d'Esports, Adrià Soldevila, em va comunicar que Agustí Montal confirmava la presència en un debat que estem organitzant sobre la influència social del Barça i l'Espanyol que estem organitzant amb la col·laboració de Damm. Personalment, no coneixia Montal, però la seva figura sempre m'ha generat admiració. Malauradament, no serà possible, però he afegit al personatge la qualitat de qui es fa accessible sense necessitar-ho.

 

Se'n va una generació de catalanistes sincers i, sobretot, valents. Agustí Montal sempre va jugar al límit i, sovint, més enlà del reglament d'una dictadura genocida i una transició xantatgista. No només va fer un Barça guanyador, va fer un club compromès amb el país i amb la democràcia. Amb Montal el Barça va tornar a ser més que un club.

 

Homes com Montal no hi guanyaven res ocupant la presidència del Barça, al contrari. Però en ells hi ha la llavor del redreçament polític i nacional que avui permet que aquest país aspiri a màxims. Fins i tot a deixar de necessitar el Barça.

 

 
Comentaris
Ramon
Abans que ens ho tiri en cara un espanyol o un botifler, ja ho dic jo: la medalla de 1974 no calia. I si era el preu per poder fer els actes del 75è aniversari, doncs no haver fet els actes. Pel que fa a la resta, inclosa la resta esportiva (l'única lliga en un quart de segle) però sobretot la resta nacional, tots els honors i agraïments al senyor Agustí Montal & his All Stars.
Raimon P S
Crec que val més parlar de dictadura etnocida: pretenia que desapareguéssim com a cultura diferenciada, com a ètnia. El genocidi és més aviat l'extermini físic de la població. Malgrat tots els que va matar la dictadura, l'objectiu no era l'eliminació de tots els catalans, sinó l'eliminació de la catalanitat.

envia el comentari