Madrid opta per derrotar

"Madrid farà notar, amb la màxima claredat possible, que els catalans no tenen dret a l'autogovern, sinó que l'autonomia és graciable i, per tant, es pot concedir o retirar al marge de quina sigui la voluntat política dels electors catalans"

És ben significatiu que el govern espanyol ni tan sols s'hagi dignat a donar una resposta -la que fos, però una- a la carta que el president i el vicepresident de la Generalitat els ha adreçat a través del diari més llegit a Madrid i rodalia. De fet, per trobar alguna reacció s'ha de recorrer a unes ambigües "fonts de l'executiu", citades per l'agència Efe, en què es repeteix, una vegada més, que el referèndum és innegociable. Pel que fa al PSOE, el mateix. Només s'hi ha referit el portaveu de la gestora (Mario Jiménez, un subaltern de Susana Díaz) en termes despectius i acusant Puigdemont i Junqueras de "desobedients".

 

Tot plegat, un dels últims senyals de què l'estat no té previst dialogar, sinó que ha decidit derrotar l'independentisme català. Som, per tant, a pocs mesos d'una confrontació directa de legitimitats, en la qual Madrid farà notar, amb la màxima claredat possible, que els catalans no tenen dret a l'autogovern, sinó que l'autonomia és graciable i, per tant, es pot concedir o retirar al marge de quina sigui la voluntat política dels electors catalans. Jerarquia i autoritat per sobre de les urnes. No al referèndum i el que diguin els diputats al Parlament tampoc no importa.

 

El que no expliquen a la ciutadania no catalana és que aquesta actitud autoritària també tindrà conseqüències per a ells en forma d'una altíssima inestabilitat política que derivarà en la pèrdua de l'escassa credibilitat econòmica d'un estat tan endeutat com l'espanyol. Aquesta és la clau; l'opinió pública espanyola pensa que el cost de la repressió el pagaran, exclusivament, els catalans. O sigui que potser comença a ser l'hora que algú els informi, de forma realista, de què aquesta factura també la pagaran ells.

 

 
Comentaris
Espectador
Tot el tema de les factures a Madrid (la resta de Espanya per ells es una entitat virtual ) els importa" un pepino" o es que Catalunya no ho entès encara ? La indepèndencia només la conquerirà el poble català si perd la por ..
No desvirtuem el llenguatge
No hi ha "confrontació de legitimitats". Hi ha confrontació de la Legitimitat, és a dir, de la Decència democràtica i respectuosa amb la dignitat de les persones... o de la Justícia (amb majúscules) amb la legalitat constitucional tardofranquista. "Legitimitat" és un terme semànticament associat a "Decència". Obviament hi ha Legitimitat (és a dir, Decència, Justicia, Democràcia i respecte per la dignitat de les persones) molt més enllà de la legalitat constitucional postfranquista.
Narcís ( no sé si a hores d'ara El Paisano n'és el més llegit .. el que sí qualsevol pot veure és que no el diferència res de l’ABCDE o de l’Inmundo o de La Sinrazon així com òbviament de resta de territorials, provincials i comarcals i ‘ tutti frutti ‘ que són defora, que són a terres que ens espol
Aquests infeliços espanyols que d'ídem no n'hi tenen res ( si en tinguessin no dirien ni farien allò que ens fan .. i no diguem-ne res, duent-se'n llurs capitals àdhuc vivint-hi fora ) .. només saben parlar de ' derrotados/ vencidos ', hom pot ser més " pobre llàtzer " o covards, desagraïts i malvats? PD: els delinqüents amagats sota mots institucionals han de ser d'una vegada per totes aturats sinó sempre ens hi faran delictes de tota mena i a quin pitjor!
El meu nom és cosa meva
L'Estat espanyol porta segles fracturant, trencant, la nació espanyola. Ara no faran altra cosa. És inèrcia i ineptitud. No li vull cap mal a la nació espanyola, encara que molt em temo que no hi ha manera d'identificar-se amb ella. I no perquè no existeixi o no hi sigui o no hi tingui dret a ser-ho, sinó perquè és artificial.
A Madrid
només entenen el ·"ordeno y mando... hacer, callar, imponer, humillar, etc.". Porten així més de 300 anys i no canviaran pas la seva mentalitat de tenir sotmesa Catalunya, especialment des del vessant econòmic que és el que els interessa!
LUNES, 9 DE NOVIEMBRE DEL 2015 [Noticia de El Periódico]
Texto: [Tanto Gabriel como Romeva han anunciado su voto contrario a la resolución de Catalunya Sí que es Pot porque han considerado que su plan basado en un referéndum (pactado) ha quedado superado]. Y decía Puigdemont que el hamster se había salido de la rueda. No, no sólo es Madrid, Sr. Cot, no sólo es Madrid quien siempre se ha opuesto al referendum.
Nelson
Els quixots castellans abans menjaran arrels i rosegons que deixar-nos anar. Orgullo, espada, honor, patria: els seus valors des de la glòria d'Amèrica. Però ja no són ningú al món. Viuen a crèdit, i aquesta serà la clau de volta. Ascetes de l'honor, quan no surtin diners de la màquina, quan no puguin pagar les pensions, els funcionaris, el gas, el petroli, quan les seves empreses caiguin a la borsa en picat, deixaran caure el genoll a terra. I serem lliures.
John Smith
Ben vist. Però no estic d'acord en considerar-los a ells tan forts i a nosaltres tan febles. En pocs mesos ho comprovarem.
diari
Tot previsible al 100 per 100. Suposo que fem accions a l'estat només pel ressò a fora perquè a.España tot és inútil

envia el comentari