De 'campechano' a barrut

"Ni a Paco Marhuenda se li va acudir res més que argumentar la prescripció per justificar els comptes a Suïssa del successor de Franco"

Una de les poques satisfaccions que està aportant la política espanyola d'aquests últims temps és la demolició -a càmera lenta, però implacable- de la figura pública de Joan Carles de Borbó. El desvergoyiment d'aquest personatge ha estat tan gran, ha costat tants diners i ha durat tant de temps que tot indica que els documents, gravacions i testimonis que en donen fe animarien les tertúlies dels propers deu anys.

 

La cosa és tan indefensable que aquest cap de setmana ni a Paco Marhuenda se li va acudir res més que argumentar la prescripció per justificar els comptes a Suïssa del successor de Franco. Pel que fa a les seves amants, queda clar que mantenien el tractament de cortesanes preferides, en la línia clàssica de la dinastia. "Après nous, le déluge", li deia Madame de Pompadour a Lluís XV.

 

I, com li passava al retrat de Dorian Gray, la caricaturització de Joan Carles de Borbó va ennegrint, progressivament, l'ànima dels diaris i mitjans de la transició, que encara ara apliquen la censura que ha protegit el personatge durant quatre dècades. A Espanya, la plena democràcia encara és lluny, però el que és segur és que arribarà després de la llibertat d'expressió.
Comentaris
Ramon
Que ara s'aixequi la veda del mataelefants és una satisfacció molt relativa perquè coincideix amb que s'ha imposat la veda del segon marit de Letizia Ortiz. Igual que el fet que ara sacrifiquin algun peó sociata perquè faci de Heinz Chez per dissimular l'acarnissament contra Convergència també és una satisfacció molt relativa perquè coincideix amb que la nova Marca España per contraposar-la al sobiranisme català ja no és el PSC sinó la Comuna Pudent.
Narcís
L'hauran fet ' xantatge ' .. per no posar-se pel mig com capità general que era tot dient " Catalunya mai serà lliure, mai serà sobirana sinó duc l'exèrcit "? PD: d'aquesta xurma de fora tot és possible i .. de ben segur, ens hi quedem curts!

envia el comentari